Μετάβαση στο περιεχόμενο

kryotron

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kryotron's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μετα απο λεπτομερή Ελεγχο στον πίνακα διαπιστώθηκε οτι το καλώδιο του ουδετέρου της γραμμής της κουζίνας είχε συνδεθεί στην μπαρα της γείωσης. Η δε γείωση του σπιτιου ήταν συνδεδεμένη στην μπάρα του ουδετέρου οπου συνδέονταν και οι λοιποί ουδετεροι πλην αυτού της κουζίνας. ΔΔΕ δεν υπήρχε.Και Τωρα Ρωτάω εγω σε μια τέτοια περίπτωση που στον πίνακα η Γείωση είναι συνδεδεμένη με τον Ουδέτερο και δεδομένου ότι το σπίτι ειναι στην Αθήνα, τι θα μπορούσε να σύμβει σε ενα κακο σενάριο, δηλάδη υπάρχει η ασΦαλεια που προσφέρει η Γειωση ή όχι; Με άλλα λόγια σ' ένα σπίτι που ο ουδέτερος και Η γείωση είναι συνδεδεμένοι στον πίνακα ή μετά απο αυτόν τι μπορει να συμβεί; Και επείσης μία αλλή απορεία είναι αν Υπηρχε ΔΔΕ στην παραπάνω περίπτωση θα Επεφτέ; Σας Ευχαριστώ παντως για την βοήθεια σας την εκτιμώ πολύ, και επισης θα ήθελα μια απάντηση στα παραπάνω γιατί ειμαι νέος Ηλεκτρολόγος και εχω μπερδέψει μερικά Πράγματα!!
  2. ΔΔΕ δεν Υπάρχει. Αν ο Ουδετερος έχει διακοπεί στην διαδρομή πίνακας –ρολόι –κολόνα ΔΕΗ δεν θα έπρεπε ολοι οι ουδετεροι στο σπιτι να έχουν τάση; γιατί στην περίπτωση μου συμβαίνει μόνο στον ουδέτερο της κουζίνας. τι θα πρέπει να δείξει το πολύμετρο σε μια μέτρηση γείωση-Ουδετέρου; για να θεωρηθει οτι υπάρχει προβλημα; Εχω στηθεί και περιμένω απάντηση, ευχαριστώ
  3. Ο διακόπτης είναι Μονοπολικός και καινούργιος (το μόνο καινούργιο στον Πίνακα) και τον εχω ελέγξει και δουλευει - κόβει την φάση της γραμμής της κουζίνας. Για τον διακοπτόμενο Ουδέτερο δεν νομιζω να ισχύει γιατί εγω ειδα τάση στον ουδέτερο χωρίς να είναι συνδεδεμένη η κουζίνα στα καλώδια - δηλαδη μέτρησα τάση και στη φάση και στον Ουδέτερο στα καλωδια οπως αυτά βγαίνουν απο τον τοίχο. Δηλαδή δείχνει σαν ο Ουδέτερος να ακουμπάει στη Φάση κάπου στην δίαδρομη απο τον πίνακα προς την κουζίνα. Αυτο δε με τη τάση στον Ουδέτερο συμβαίνει μόνο στον συγκεκριμένο Ουδετερο της κουζίνας και οχι στους άλλους ουδέτερους των άλλων Γραμμών. Δεν ξέρω πέστε μου αν κάτι μου ξεφεύγει και τι πρέπει να κάνω γιατί τόσα χρόνια το ίδιο Μυαλό έχω χειμώνα καλοκαίρι...
  4. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την παρακάτω περίπτωση: Σε μια κουζίνα προσπαθώντας να συνδέσω το ηλεκτρικό μαγειρίο διαπίστωσα οτι δεν δούλευε. Μετα απο έναν έλεγχο με δοκιμαστικό είδα οτι ταση υπάρχει και στην φάση και στον ουδέτερο ( τα καλώδια της κουζινας αποσυνδεδεμένα ) Αυτό ισχύει μόνο στην γραμμή της κουζίνας και οχι αλλού. Τι θα μπορούσε να συμβαίνει; Υπάρχουν καποιες μετρήσεις που μπορώ να κάνω για να δω πού οφείλεται? Ευχαριστώ ( οι ένοικοι πεινάνε) Στον Πίνακα που είναι Παλιός για την γραμμή της κουζίνας εχει ενα μονοπολικό διακόπτη μονο που κοβει την Φαση. Το περιεργο είναι οτι οταν ανοίγω το κύκλωμα με τον διακοπτη αυτον στον πίνακα δεν εχει ταση ούτε η φαση στο ηλεκτρικο μαγειριο ουτε ο ουδέτερος. Οταν το κλεινω το διακοπτη του μαγειρειου στον πινακα τοτε εχει ταση και το καλώδιο του ουδετέρου και η φάση ( η ηλεκτρική κουζίνα δεν ειναι συνδεδεμένη στα καλώδια)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.