Μετάβαση στο περιεχόμενο

quietracks

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Εγώ τα λεφτά τα κατέθεσα μέχρι τελευταίο σεντς δεν χρωστάω τίποτε στον μηχανικό μου πρέπει να είναι περήφανος που έχει τέτοιον εργοδότη η άδεια 8α εκδοθεί σε 2-3-4 μήνες το θέμα είναι ότι τα θεωρώ πετάμενα λεφτά γιατί ούτε σε 4 άλλα ούτε και σε 8 χρόνια δεν θα μπορέσω να ξεκινήσω το έργο με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα. Στην οικοδομή γίνεται ένας χαμός. Οι τράπεζες δεν δίνουν πεντάρα σε δάνεια κατοικίας Πιστεύω οτι το παραμύθι τελείωσε. Και η φούσκα στα ακίνητα θα ξεφουσκώσει. και η κουτσή Μαρια αγόραζε σπίτι το 2004 με 300.000 που το 2000 ειχε δεν είχε 60.000.
  2. αν και μπερδεύτηκα λίγο με τα τελευταία ποστ ήθελα να ρωτήσω πως γίνετε να είναι φτηνά πολύ φτηνά ? άρα το κόστος μιας αδείας ενός σπιτιού ενός ιδιώτη πρέπει να κυμαίνετε στα 50.000 και καλά είναι να μην το πω ούτε στο πάπα.. και εδώ είναι το αστείο γιατί πριν μερικά χρονιά 3 συγκεκριμένα το διπλανό οικόπεδο 184τμ χτίστηκε από εργολάβο με κόστος οικοδομικής άδειας στα 18.800 ευρώ άρα η γίνεσαι εργολάβος και κονομάς από της άδειες και τα εργολαβικά και σου βγαίνει τσάμπα δίνεις και αντιπαροχή άμα σε παίρνει 30-40-50% η γίνεσαι θύμα ιδιώτης και σε περνούν το κεφάλι από μηχανικούς μέχρι μπογιατζήδες και σου βγαίνει τελικά περισσότερο από το αν το αγόραζες έτοιμο έτσι δεν έχει το σύστημα ? Εκει ήθελα να καταλήξω ότι τελικά όλα είναι ρευστά άλλοι λένε τσάμπα την βγάζεις και άλλοι αγόρασε καλύτερα ένα έτοιμο οπού γούσταρες και μην παιδευεσαι . Άραγε ο μηχανικός του διπλανού οικόπεδου δεν είχε τόσες ευθύνες δεν πάτησε πότε στο έργο τόσα πολλά έργα τού έδωσε ? ποίος ξέρει τι χαρτζιλίκι εβγαλε...
  3. ok όσο για το λόγο μου τον έδωσα υπό πίεση και τι σημαίνει αυτό ? όταν πήγα να πάρω δεύτερη γνώμη και τον είπα ότι ήταν πολλά μου απάντησε ότι μπορεί να καταφύγει στον σύλλογο και να διεκδικήσει ολα τα λεφτά της ελαχιστης αμοιβης δικαστικα μια που είχε κάνει ένα προσχέδιο με κατόψεις για το πως θα ειναι οι χοροί σε κάθε όροφο τίποτε παραπάνω και ότι λίγο πολύ θα τα πληρώσω θέλω δεν θέλω μιας και τον είχα δώσει 1000 euro σαν προκαταβολή (( θεορουνταν σαν αναθεση εργου οποτε ο νομος τον καλυπτε )) για να ξεκινήσει να κάνει κάτι και χωρίς να έχουμε συμφωνήσει σε κανένα άλλο ποσο τότες . οποτε δεν είχα άλλη επιλογή παρα να ακολουθήσω και αν έβρισκα ? ποσο θα ήταν και τι μηχανικός ? και λοιπά οποτε το άφησα όπως έχει πάντως ευχάριστο σε όλους όσους απάντησαν βοήθησαν αρκετά ώστε να έχω μια δεύτερη γνώμη περί του θέματος.
  4. Oπα και πάλι ερχόμαστε κοντά σε αυτά που έλεγα πριν λοιπόν έχουμε ένα σπίτι περίπου 300 tm ας πούμε μεζονέτα αν το κόστος της άδειας είναι το 3-4-5% άρα έχουμε πχ το 30.000 με 5% ποσο το 100% ? απλή η μέθοδος το 100% είναι 600.000 euro άρα η εγώ κάνω λάθως η τα λεφτά τις άδειας είναι το 15% και όχι το 5%?
  5. Και πάλι σωστα ιδiκα οταν βλεπουμε όλοι και εγω το μισθό μας να συρρικνώνεται δεν μπορώ να κάνω τίποτε και να πω τίποτε δυστυχώς γιατί ήδη έχω κάνει μια συμφωνία προ κρίσεως και δεν μπορώ να αθετήσω το λόγο και να κάνω (( "επαναδιαπραγματευση")) οποτε μένουμε στα ίδια και βγάζουμε το συμπέρασμα ότι η κρίση δεν χτύπησε την πόρτα μερικών παλιών καλλών μηχανικών και συγγνώμη αν θίγω μερικούς. όσο για τις τιμές των ακινήτων πριν 4-5 χρονια σύμφερε να χτίσεις και να πουλήσεις μαλιστα ! αυτό δεν κάνανε χιλιάδες εργολάβοι στην Ελλάδα? μέσα σε λίγα χρονια αυτό ανατράπηκε και θα ανατραπεί υπερβολικά αν πάμε με αυτούς τους ρυθμούς .. δηλαδή θα είναι πιο φτηνό ένα σπίτι έτοιμο κοψοχρονιά από κάποιο άνεργο νοικοκύρη με δάνειο από το να χτίσεις ακόμα και αν το οικόπεδο είναι δικό σου όλα ανατρέπονται αυτό είπα ευχάριστω.
  6. Ναι ok ο κάθε μηχανικός υπολογίζει σύμφωνα με το δικό του τρόπο και σίγουρα ο κάθε μηχανικός έχει διαφορετικό κοστολόγιο για το έργο που κάνει θα ήθελα όμως να κάνω και μια άλλη ερώτηση μήπως τελικά το κόστος συνολικά κατασκευής (( υλικά μηχανικούς δάπεδα και λοιπά)) συν το κόστος του οικοπέδου καταλήξει να είναι ισο με τις σημερινές- αυριανές τιμές πώλησης τον σπιτιών μιας και η αγορά ακινητου πλέων θα είναι κατηφορική λόγο τις οικονομίας μας? δηλαδή με τόσο υψηλά κόστη μήπως σε 2 χρονια οι τιμές θα ειναι ίσες ? πχ οικόπεδο+κατασκευή=αγορά μεταχειρισμένου 2-3 χρόνων ? τελικά και συγγνώμη αν κούρασα μιας και οι τιμές των ακίνητο σιγά σιγά κατεβαίνουν και υπάρχει μεγάλος όγκος απούλητων σπιτιών και μεγάλη πτώση στην ανοικοδόμηση μήπως και οι τιμές τον μηχανικών πρέπει να ξεφύγουν από τις τιμές του 1980-1990? μιας και το σκηνικό αλλάζει και οι οικοδομή πάει να γίνει ασύμφορη είτε είναι ιδιώτης είτε είναι εργολάβος ευχαριστω και πάλι
  7. Γεια σας πρόσφατα ξεκίνησα μια οικοδομική άδεια στην άνω πολη τις θεσσαλονίκης σε ένα οικόπεδο 150 tm με συντελεστή 1.8 όπου βγάζει περίπου 270 tm το πρόβλημα μου ήταν και είναι το κόστος τις οικοδομικής άδειας Το τελικό ποσο που με ζήτησε ο μηχανικός ήταν και είναι 30.000 και θα ήθελα εδώ την άποψη σας μιας και η άνω πολη είναι περίεργη περιοχή λόγο του παραδοσιακού οικισμού εμενα μου φάνηκαν Υπερβολικά όπως και να έχει συμφώνησα ύστερα από αρκετή πίεση από τον μηχανικό ότι δεν πρόκειται να βρω πιο φτηνά έδωσα μέχρι σήμερα τα πρώτα 10.000 και η πρώτη διαδικασία τελειωσε και η άδεια περνάει από το τμήμα τις άνω πόλης στην τελική φάση τις πολεοδομίας και με ζητάει ο μηχανικός αλλα 20.000 για να μπορέσει να βγει η άδεια σε 2 - 3 μήνες τι να κάνω πρέπει να τα δώσω ολα? Δεν είναι όλα λίγο υπερβολικά ? λόγο εποχής και λόγο ότι το έργο του δεν έχει τελειώσει ? Να σας υπογραμμίσω ότι τα 30.000 είναι το συνολικό κόστος τις άδειας μαζί με μελέτη επίβλεψη φπα ικα παράβολα και λοιπά τελική τιμή χωρίς το τοπογραφικό πάντως μου φαίνονται υπερβολικά! βρίσκομαι σε μια δυσάρεστη θέση μιας και συμφώνησα σε αυτήν την τιμή προ κρίσεως 2 χρονια πριν και έφτασα εδώ σήμερα σε μια εποχή που οι οικοδομικές άδειες έχουν 50-60% πτώση και η τιμες σιγουρα θα ηταν σήμερα πολλυ πιο διαφορετικες. Ευχαριστω πολλύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.