Μετάβαση στο περιεχόμενο

sunpower 295

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Χανια

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sunpower 295's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπερα!! για δυο αδειες μικρης κλιμακας που εβγαλα πριν 1 μηνα μου ειπαν οτι ειναι 1,50 μετρο.σου ειπαν κατι διαφορετικο στην πολεοδομια στο ηρακλειο?
  2. καλημερα!! ειναι 1.50 μετρο! αν σκαψεις παραπανω πρεπει να περασεις ΕΠΑΕ...
  3. καλησπερα!! βλεπω σε πολλα παρκα φωτοβολταικων,κινεζικα πανελ, ειδικα suntech..μιλαμε για επενδυσεις μεγαλες, πολλα χρηματα..αυτοι δεν ξερουν? δεν το εχουν ψαξει?? σε δυο παρκα 80KW που εχω εβαλα sunpower..τα πληρωσα πανακριβα και δεν ξερω αν ποτε παρω τα παραπανω χρηματα που εδωσα...πιστευω οτι δεν πρεπει να βιαζομαστε..ο χρονος θα δειξει τι αξιζει και τι οχι.
  4. -------Διαγραφή άσκοπης παράθεσης------ καλο μεσημερι!! πανελ της YINGLI solar με SMA inverter για 10KW εχω προσφορα με 30000 ευρω τελειωμενο με ΦΠΑ.οι εγγυησεις που δινει η συγκεκριμενη εταιρια ειναι ιδια με το 90% των εταιριων 5 χρονια εγγυηση προιοντος και αποδοση στο 90% τα πρωτα 10 χρονια και 80% στα 25 χρονια.ειναι μια εταιρια που που εχει καθετη παραγωγη δηλαδη φτιαχνει και τις κυψελες και ολα..ειναι μαζι με την SUNTECH και την CANADIAN SOLAR απο τις καλες κινεζικες εταιριες με πολυ καλο value for money.. Αποφύγεται την άσκοπη παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Βλέπε και κανόνες συμμετοχής, Νο 6 Ευχαριστώ, miltos
  5. καλησπερα!! τα οικιακα αυτη τη στιγμη ειναι 0,55 λεπτα ανα κιλιβατωρα..η τιμη ειναι πολυ συμφερουσα αν αναλογιστουμε οτι το κοστος για 10KW εχει πεσει στα 30000 ευρω με κινεζικα πανελ και επισης αν αναλογιστουμε το κλιμα της ΕΛΛΑΔΑΣ.το οτι δεν προχωρανε καλα εχει να κανει με το διαλυμενο κρατος που ζουμε(οχι δανεια απο τραπεζες,ανασφαλεια κοινου για το μελλον της χωρα,αναξιοπιστια κρατους,γραφειοκρατια κ.α..).παντως πιστευω οτι η τιμη στα οικιακα θα πεσει αναλογικα οπως και τα μεγαλα παρκα,αρα πιστευω οτι θα παει στα 0,50 λεπτα απο 1-1-2012 που εξακολουθει να ειναι μια πολυ συμφερουσα τιμη..φιλικα Γιαννης.
  6. καλησπερα! συμφωνω με τον φιλο kusta80 οτι εκει 40-45 λεπτα θα παιξουν οι τιμες..παντως δεν πρεπει να ξεχναμε την αναπτυξιακη δυναμικη που εχουν για την χωρα και την οικονομια μας οι ΑΠΕ ,αυτο συνδεετε αμεσα και με το οτι η Ελλαδα ειναι ενεργειακος παραδεισος για ΑΠΕ..το εχουν εκφρασει πολυ σοβαρα και οι ξενοι(Γερμανοι),οτι ενδιαφερονται πολυ σοβαρα να επενδυσουν στον ατελειωτο ηλιο και ανεμο της Ελλαδας με σκοπο την εξαγωγη εκτος Ελλαδος και πωληση ενεργειας..πιστευω οτι θα εχουμε σοβαρες εξελιξεις στον τομεα ΑΠΕ(ειδικα σε ηλιο και ανεμο) στο κοντινο μελλον με τεραστιες επενδυσεις να γινονται στην χωρα μας προς οφελος ολων μας απλα αυτο που χρειαζετε ειναι να σταθουν στο υψος των περιστασεων οι πολιτικοι μας..
  7. κατα την γνωμη μου σε σημεια που φυσαει ειναι καλο να μπαινουν φωτοβολταικα γιατι αυξανουν την αποδοση λογω καλης ψυξης στο πανελ..το θεμα ειναι να κανεις καλη επιλογη στο συστημα στηριξης(σταθερο η tracker) μην τυχει καποιο απροοπτο οταν ανεβουν τα μποφορ..
  8. αυτο πιστευω ειναι πιο πολυ θεμα εγκαταστατη..την βλακεια την εκανε ο εγκταταστατης που τα εβαλε εκει και οχι η εταιρια που βγαζει τα tracker..αλλα ακομα και ο εγκαταστατης μπορει να μην ηξερε ακριβως τι συμβαινει εκει αν συνεβη αυτο 1 φορα τα 20 χρονια..γιατι στο αλλο περιστατικο που εγραψα που πηρε τα πανελ ο αερας μιλησα με ντοπιους και μου ειπαν αυτο εχει να συμβει 20 χρονια..
  9. καλο απογευμα!! και εγω πιστευω για καινουρια συμβολαια το πιο πιθανο να αλλαξουν προς τα κατω τις τιμες μετα το τελος του 2011..παντως επειδη τα συμφεροντα ειναι μεγαλα (εχουν μπει μεγαλοι παικτες μεσα) αλλα και επειδη χρειαζετε αναπτυξη γενικα στη χωρα,και το μονο κομματι που δουλευει αυτη τη στιγμη ειναι γενικα οι ΑΠΕ,δεν θα πειραχθουν και πολυ οι τιμες και θα συνεχισουν τα φωτοβολταικα να ειναι συμφερουσες επενδυσεις,ειδικα σε νοτια μερη της χωρας που εχει μεγαλη ηλιοφανεια..φιλικα Γιαννης.
  10. καλο απογευμα! οσον αφορα την κρητη..πηρε ο αερας ενα παρκο με tracker διπλου αξονα,πραγματικα τα διελυσε..αυτο δεν σημαινει οτι δεν ηταν καλα.αν φυσηξει ανεμος 200 χιλιομετρα οτι και να ειναι θα το διαλουσε..τονιζω η εταιρια που εφτιαχνε τα συγκεκριμενα tracker δεν ειναι Ελληνικη..επισης υπαρχει σχετικο βιντεο στο youtube για το συγκεκριμενο παρκο..ειχαμε αλλο ενα περιστατικο με ανεμους πολυ ισχυρους μιλανε για 170-180 χιλιομετρα που πηρε ο αερας τα πανελ πανω απο ενα και μονο tracker και εκανε αρκετη ζημια και στο tracker (αυτο Ελληνικης εταιριας).οτι και να ηταν και εκει θα το διαλουσε και σταθερο ακομα...αυτα συμβαινουν,ειναι ακραια καιρικα φαινομενα και ανα πασα στιγμη μπορει να συμβουν..γι αυτο υπαρχουν και οι ασφαλειες..επισης τα φαινομενα αυτα ειναι τοπικα στην κρητη και σε συγκεκριμενα σημεια σε εξοδους φαραγγιων και γενικα σε σημεια που ο αερας κανει καναλι και συμβαινουν σπανια..
  11. καλο μεσημερι!! χαμηλο tracker ειναι και το T 80 της mechatron που φτιαχνετε στην Κρητη..οπως και το ST 25 kai ST 32 της ideematic που ειναι γερμανικης κατασκευης..τωρα οσον αφορα τις αποδοσεις που παρακολουθω στο sunny portal της SMA..μπορει να μπει ο καθενας να δει..για ενα χρονο που εχω στοιχεια tracker διπλου αξονα αποδιδουν εδω στην Κρητη απο 2000-2300 κιλοβατωρες/KW εγκατεστημενης ισχυος,την στιγμη που τα σταθερα αποδιδουν 1550-1700..σε λιγες μερες θα μπουν σε λειτουργια και τα δικα μου παρκα και θα εχω πληροφοριες απο αποδοσεις..
  12. καλο μεσημερι!! ο νομος αλλαξε τον μαρτιο του 2011 για μια ακομη φορα...αφηνουμε αποσταση ιση με 2,5 μετρα οταν το μεγιστο υψος του εξοπλισμου απο τη σταθμη του φυσικα η τεχνικα διαμορφωμενου εδαφους ειναι μεχρι και 2,5 μετρα..και αποσταση ιση με 5 μετρα οταν το υψος του εξοπλισμου υπερβενει τα 2,5 μετρα..ο υπολογισμος της ελαχιστης αποστασης βασιζεται στην προβολη επι του οριζοντιου επιπεδου του συνολου των εγκαταστασεων του φωτοβολταικου εξοπλισμου,για ολες τις πιθανες θεσεις που αυτος λαμβανει κατα την διαρκεια της λειτουργιας του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.