Μετάβαση στο περιεχόμενο

coolio

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

coolio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Μετράω ένα συγκεκριμένο όγκο νερού 500 λίτρα θερμοκρασίας 8C,και η ζυγαριά έχει απόκλιση 2,5% (δείχνει 492Kg). Δικαιολογείται αυτή η απόκλιση από την ποιότητα του νερού ή θέλει διακρίβωση η ζυγαριά?
  2. Ξέρει κάποιος πως συμπεριφέρεται το πυρότουβλο σε έναν φούρνο. Σας θερμομόνωση ή σαν αποθήκη θερμότητας. Αν συμβαίνει το 2ο τότε όταν θέλω θερμοκρασία φούρνου 300 C θα πρέπει και τα πυρότουβλα να έχουν την ίδια θερμοκρασία? Το ρωτάω γιατί θέλω να υπολογίσω τι θερμίδες χρειάζομαι για να τον ζεστάνω όταν ο χώρος καύσης και ψησιματός είναι 0,5m3 το βάρος της πυράντοχης λαμαρίνας είναι 120Kg και το βάρος των πυρότουβλων είναι 700Kg.
  3. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο και δεν γνωρίζω αν είναι εφικτό αυτό που θέλω να κάνω. Έχουμε έναν ξυλόφουρνο στο εξοχικό. Θα μπορούσα να τοποθετήσω έναν καυστήρα υγραερίου (ή πέλλετ) στην πόρτα (ή και από το πλαϊ) έτσι ώστε να έχει αυτονομία και ευκολία στη χρήση? Τι θα χρειαζόταν πέρα του καυστήρα?
  4. Μάλλον είμαστε σε αυτή την "πολύ μικρή πιθανότητα". Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί την θεωρείς μικρή!!!!! Εξήγησα και παραπάνω ότι μετράω το νερό που βάζω μέσα και μετά την αδειάζω σταδιακά και καταγράφω τις διαφορές. Και ΝΑΙ το νερό που βγάζω είναι όσο έχω βάλει. Και ΝΑΙ η πρώτη με την 10η μέτρηση έχουν 660χιλ διαφορά. Για την ακρίβεια σε 8 διαστήματα έχω 529χιλ (αντί για 528) δλδ 0,2% διαφορά Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά δεν θα το θεωρούσα παράδοξο. Το ενδεχόμενο να μην μετράει σωστά το ροόμετρο μου ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι την έχω σκεφτεί. Ζήτησα διακρίβωση από εργαστήριο και μου ζήτησαν όσο κάνει ένα καινούργιο (σχεδόν 600€). Αν μπορούσα θα το είχα στείλει ήδη για διακρίβωση αλλά είναι και το οικονομικό στη μέση. Το γεγονός όμως ότι μετράω με 2 διαφορετικά ροόμετρα και δείχνουν σχεδόν τις ίδιες μετρήσεις μου καταρίπει την θεωριά του χαλασμένου. Εκτός και αν έχουν χαλάσει και τα 2 και μάλιστα έχουν την ίδια λάθος απόκλιση!!! Αυτό και αν είναι μικρή πιθανότητα... Τελοσπάντων, ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή αλλά μάλλον δεν έχει λογική εξήγηση. Ίσως απευθυνθώ στον Χαρδαβέλλα!!!! ΥΓ.Κάτι τελευταίο, για να εξαλείψω και αυτή την πιθανότητα, θα μπορούσε κάποιος με εμπειρία να μου πει αν το παρακάτω ροόμετρο μπορεί να μετρήσει νερό με ταχύτητα ροής 35-40λιτ/λεπτό σε θερμοκρασία δικτύου ύδρευσης? http://www.esska-tech.co.uk/esska_eng_s/flow_meter_fmj_100_pp_10_100l_min_max_60.html
  5. Όχι και τόσο. Αν ήταν θα το είχαμε κάνει. Άλλωστε θα πρέπει να βρούμε διακριβωμένη ζυγαριά με ακρίβεια κιλού ,τουλάχιστον.
  6. Αν μιλούσαμε για μία μέτρηση τότε θα έπαιζε ρόλο η διαφορά των 2χιλ όπως λες στα 66χιλ. Στα 660χιλ όμως της πρώτης με την τελευταία μέτρηση είναι αμελητέα. Άσε που όταν κάνεις δεκάδες τέτοιες μετρήσεις συνηθίζει και το μάτι και μετράει το ίδιο. Άσε που ήμασταν 2 άτομα και έγραφε ο καθένας το δικό του. Γενικά πιστεύω ότι την διαδικασία την "δέσαμε" όσο γίνεται περισσότερο. Γιαυτό και είναι παράδοξο...
  7. Έχω ένα χάρακα σταθεροποιημένο στο εσωτερικό της δεξαμενής ο οποίος βυθίζεται μέσα στο νερό. Και μόλις ηρεμήσει το νερό βλέπω την ένδειξη του.
  8. Αυτό ακριβώς λέω!!!! Τα 16 λίτρα διαφορά είναι το θεωρητιό από το πρακτικό που βρίσκω εγώ. Ξαναλέω ότι μετράω με το ροόμετρο 50 λίτρα και διαβάζω την ένδειξη που ΕΙΝΑΙ 66χιλ. Θεωρητικά για 50 λίτρα μέτρηση θα έπρεπε να έχω περίπου 64χιλ απόσταση. Αν τραβούσα 51,6 λίτρα θα μου έδειχνε προφανώς 68χιλ!!!!
  9. Τους προφανής ελέγχους για τις διαστάσεις τους εχω κάνει όλους. Τα κομμάτια κόβονται σε laser. Όση και να είναι η απόκλιση του μετρου μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι 18χιλ που είναι η διαφορά των διαμέτρων.
  10. Και εγώ αυτό ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω!!! Η διαδικασία που ακολούθησα ήταν η εξής: Γέμισα την δεξαμενή με νερό μετρώντας την ποσότητα με 2 ροόμετρα (ένα στην βρύση και ένα στην άκρη του λάστιχου). Οι ενδείξεις που πήρα ήταν 502 και 500 λίτρα αντίστοιχα. Στην συνέχεια συνέδεσα το ένα ροόμετρο στην έξοδο της δεξαμενής (που είναι στον πάτο) και μέσω μίας βάνας άδειαζα την δεξαμενή ανά 50 λίτρα. Μεσα στην δεξαμενή υπήρχε τοποθετημένος ένας χάρακας στον οποίο μετρούσα την διαφορά ύψους σε κάθε άδειασμα η οποια ήταν 66χιλ για όλα τα αδειάσματα. Στο τέλος η ένδειξη του ροόμετρου ήταν 499,5 λιτ. Αυτό το έκανα σε 2 διαφορετικές δεξαμενές και οι αποκλίσεις ήταν αμελητέες... Εγώ υπολογίζω ότι για να έχω 50 λίτρα σε 66 χιλ θα πρέπει να έχω διατομή 982χιλ. Η διατομή μου όμως είναι 998χιλ. Δεν νομίζω ότι έχω κάνει κάτι λάθος στην διαδικασία αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω γιαυτό και άνοιξα αυτό το τόπικ.
  11. Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα, Η δεξαμενή είναι κυλινδρική κάθετα τοποθετημένη και ανοιχτή από το πάνω μέρος και η έξοδος γίνεται από τον πάτο. Κάτι σαν κουβάς. Οι διαστασεις είναι μετρημένες στην θέση της δοκιμής, αν και η διαφορά από την διαστολή λόγο θερμοκρασίας είναι αμελητέα σε σχέση με την απόκλιση που έχω. Οι διαστάσεις είναι επιβεβαιωμένες και είναι την στιγμή της δοκιμής. Το ροόμετρο μετράει απο 10-100 L/m και η παροχή μου είναι 35-40. Δεν περνάει αέρας αφού η έξοδος γίνεται από τον πάτο. Και οι τιμές είναι επιβεβαιωμένες 3 φορές καθώς στο λάστιχο που γέμιζα την δεξαμενή είχα ένα ροόμετρο στην βρύση και ένα στην άκρη του σωλήνα και έδειξαν σχεδόν την ίδια συνολική ποσότητα με αυτή που μέτρησα κατά το άδειασμα από όπου και πήρα πιο αναλυτικές μετρήσεις. Η απόκλιση ήταν 1-2 λιτρα στα 500. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω από που βγαίνει η διαφορά...
  12. Η δεξαμενή έχει διπλό τοίχωμα με πολυουρεθάνη. Ο κάδος είναι ίδιος παντού αφού μετρώντας το ύψος ανα 50λιτ είχα ακριβώς το ίδιο Δh στο δοχείο. Το π το υπολόγισε το autocad και οι τιμές που έβαλα είναι απλοποιημένες. Και τέλος το ροόμετρο είναι κατάλληλο καθώς γεμίζω με νερό και όχι κάτι παράξενο. Το πάχος της λαμαρίνας δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αφού μιλάμε για διατομή 1000mm και πάχος 1,5mm. Η διαφορά στην επιφάνεια είναι της τάξης του 0,3% ανά χιλιοστό. Επίσης για να έχω την επιφάνεια που βγάζω εμπειρικά θα έπρεπε η διατομή μου να ήταν 980mm. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Κάπου αλλού είναι το θέμα πέρα από τις διαστάσεις της κατασκευής αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω. Σκεφτόμουνα κάποια διόγκωση του νερού με την θερμοκρασία αλλά και πάλι έχω νερό βρύσης άρα δεν έχει μεγάλη απόκλιση.
  13. Καλημέρα, θα ήθελα την γνώμη σας για ένα παράδοξο που μου εμφανίζεται κατά την ογκομέτρηση μίας δεξαμενής. Έχω μία κυλινδρική δεξαμενή με διάμετρο 1 μέτρο η οποία σύμφωνα με τον υπολογισμό της διατομής της θα έπρεπε να χωράει 0,785 λιτ ανά χιλιοστό. Παρολαυτά κατά την μέτρηση του περιεχομένους της με ένα ροόμετρο βγαίνει ότι περιέχει 0,755 λιτ ανά χιλιοστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι αντί να χωράει 540λιτ (όπως είχε σχεδιαστεί) χωράει 520λιτ. Ο κατασκευαστής του ροόμετρου δίνει ακρίβεια +-1% η οποία όμως δεν δικαιολογεί την παραπάνω απόκλιση που πλησιάζει το 4%. Η μέτρηση έγινε με νερό του δυκτίου ύδρευσης 3 φορές και με 2 διαφορετικά ροόμετρα. Οι μετρήσεις ήταν ίδιες με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Τι κάνω λάθος? Ποιον παράγοντα δεν λαμβάνω υπόψη?
  14. Αυτό σκέφτηκα και εγώ και γιαυτό θεώρησα ότι δύσκολα θα βρεθεί τέτοιο υλικό. Αλλά επειδή δεν είμαι γνώστης της αγοράς είπα να κάνω μία ερώτηση. @CostasV: Δεν έχεις άδικο αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο εκάστοτε εργοδότης μπορεί να ζητάει ότι θέλει, εμείς θα πρέπει να εξετάζουμε αν γίνεται ή όχι. Για να δώσω όμως μία σαφή απάντηση θέλω να είμαι σίγουρος και επειδή όπως προανέφερα δεν έχω την εμπειρία θέλησα να πάρω την γνώμη από μερικούς πιο έμπειρους συναδέλφους. Αυτή δεν είναι άλλωστε η φιλοσοφία του φόρουμ?
  15. Ακριβώς γιαυτό το λόγο ψάχνω αν υπάρχει κάποιο υλικό που να έχει αυτές τις ιδιότητες. Για να περιορίσω το κόστος των υλικών και της κατεργασίας. Το να κάνω μία διαμόρφωση για το λάστιχο και να βάλω κοιλοδοκούς να κρατάνε τις παραπάνω δεξαμενές είναι η πιο εύκολη λύση. Πρέπει όμως να μελετήσω όλες τις περιπτώσεις πριν καταλήξω στην βέλτιστη, σωστά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.