Μετάβαση στο περιεχόμενο

so1me

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

so1me's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να σας ρωτήσω κατι..οταν πήγαμε στον μηχανικο και μας ειπε οτι η άδεια και η πληρωμη του θα κοστίσει 15000 ευρώ για παράδειγμα, οι 3000 πχ απο αυτά που θα ειναι καθαρά για την εργασία του δεν περιλαμβάνουν τις μελέτες για τις οποίες μιλήσατε? Τι παραπάνω θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει? Και ο εργολάβος πχ δεν πληρώνεται για να κατασκεβάζει ένα σπίτι σύμφωνα με τα σχέδια και τις μελέτες του μηχανικού? Γιατί εγώ και να δώ τις μελέτες θα ειναι σαν να προσπαθώ να διαβάσω κινέζικα.Οπότε λογικά οι μελέτες της θερμομόνωσης δεν θα έπρεπε να είναι απο την αρχή στα χέρια του εργολαβου? Γιατι το να φτανουμε στο χτίσιμο και να μην έχει κανεις στα χέρια του τις μελέτες δεν νομίζω οτι είναι φταίξιμο "δικο μου" διότι μεχρι σήμερα εγώ δεν γνώριζα καν για την συγκεκριμένη μελέτη θερμομόνωσεις διότι δεν με ενημέρωσε κανενας
  2. Ναι αυτο δεν ισχύει, απλά το έγραψα για να μην χρειαστει να εξηγήσω όλα τα παραπάνω γιατί ίσως θα γινόμουν κουραστικός,αλλα επειδη είδα οτί παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενα μου σας εξήγησα αναλυτικά όσα έχουν γίνει.Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση με τον μηχανικό για το θέμα της μόνωσης ούτε με μας ουτε μεταξύ εργολάβου και μηχανικού.Ελπίζω όντως να έχει γίνει η μελέτη θερμομόνωσης γιατί απ'ότι κατάλαβα θα έχω σοβάρο πρόβλημα αν δεν εχει γινει.
  3. Δυστυχώς στα χέρια μου τέτοια μελέτη δεν έχω.Κοίταξα πάλι στους φακέλους αλλά δεν αναφέρεται πουθενά η θερμομόνωση.Εννοείται οτι αν υπήρχε δεν θα το έψαχνα καν.Δεν είμαι μηχανικός για να μπορώ να αναιρέσω την μελέτη κάποιου που έχει απουδάσει το αντικέιμενο.Με τον εργολάβο που μίλησα δεν έχει γίνει καν συζήτηση για το θέμα της μόνωσης με τον μηχανικό.Φτάσαμε στα χτισίματα και κανείς δεν μας λέει τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.Τώρα το πως και το γιατί μπορεί να ακούγεται αδιανόητο αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
  4. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα γιατί βλέπω οτι με παρεξηγήσατε.Δεν ζήτησα "τζαμπα" πληροφορίες απλά μία δεύτερη γνώμη. Λοιπόν άδεια έχει εκδοθεί κανονικά το 2010.Αυτό που αναφέρατε για την μελετη θερμομόνωσης ή ενεργειακής απόδοσης θα έπρεπε να υπάρχει μέσα στην άδεια η στα σχέδια? Γιατί στους 2 τεράστιους φακέλους που μου είχε δώσει ο μηχανικός (με άδειες,κατόψεις,μελέτες ξυλοτύπων κλπ) κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.Η μήπως αυτές τις μελέτες τις έχει μόνο ο μηχανικός και όχι εμείς? Ρωτάω γιατί προσπαθώ να βγάλω μία άκρη.Υπάρχει περίπτωση να μην έχει γίνει απο τον μηχανικό τέτοια μελέτη? Το θέμα ειναι οτι άυριο ξεκινάνε οι χτίστες και θα πρέπει να παραγγείλω την μόνωση και προσπαθώ εδώ και αρκετές μέρες να έρθω σε επάφη με τον μηχανικό αλλα έιναι εκτός πόλεως και θα γυρίσει τέλος του μήνα, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν γίνετε να περιμένω μέχρι τότε.Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το σπίτι μας είπε οτί καλό θα ήταν να βάλουμε μια 10άρα μόνωση αλλα το ποια το αφήνει στην κρίση μας.Το μόνο που ήθελα να ξέρω είναι για τα δύο μονωτικά υλικά που προανέφερα. Συγνώμη αν προσέβαλα κάποιον και αν σας κούρασα
  5. Κυριοι με το μηχανικο δεν βρηκα ακρη.Αυτος ελεγε δικο του υλικο το οποιο δεν το θελω. κ Γιαννη μην εξαπτεστε! εδω απ οτι βλεπω βοηθατε ο ενας τον αλλο και μιλατε οι περισσοτεροι τεκμηριωμενα και κατανοητα.το οτι βιαζομαι ειναι προβλημα αλλα δεν χρειαζεται ειρωνια απο μερια σας. Ειπα αν μπορει και οποιος μπορει. Αν εσεις με βλεπετε τζαμπατζη οκ. Ηθελα γνωμη αν το εχει δοκιμασει κανεις πριν απο μενα και τι αποτελεσματα εχει.οχι μελετη.κατανοω οτι ειναι επαγγελμα πολλων εδω μεσα αλλα δεν νομιζω οτι μηχανικος απο αθηνα πχ θα εχει κερδος απο θεσσαλια μερια καθοτι τα χλμ ειναι αρκετα για να κανει επιβλεψη,μελετη κοκ. Στο θεμα μας τωρα αν καποιος εχει εμπειρια,εχει δει κατι και θελει ας απαντησει. και παλι σας ευχαριστω!
  6. Καλησπερα σε ολους! Μια ερωτηση.Γινεται να μπει dow σε συνδυασμο με fibran σε διπλο εξωτερικο τοιχο? Ρωταω διοτι υπαρχει μια διαφορα στο συντελεστη λ. Θα γινει δουλεια? ή θα γινει οτι να'ναι λογω διαφορετικοτητας υλικου...και μαρκας. Μιλαω για Dow Xenergy και Fibran πρασινο. Και αν γινεται με ποια σειρα? απο εξω το dow και μεσα το fibran ή το αναποδο και γιατι με τεκμηριωση. Η μονωση θα ειναι 10 ποντους σιγουρα και κατεληξα σε αυτα τα δυο για οικονομικους λογους,αντι για 10 ποντους σκετο dow. παρακαλω απαντηστε μου και προτεινετε και αλλες παραπλησιες λυσεις αν ειναι δυνατον. η περιοχη ειναι θεσσαλια και εχει και κρυο και υγρασια καθοτι σε ψιλοορεινη θεση με την θερμοκρασια να φτανει κατω απ το μηδεν συχνα το χειμωνα. Παρακαλω τα φωτα σας οσο πιο γρηγορα γιατι εχω 1 μερα ακομα να αποφασισω. Ευχαριστω εκ των προτερων ολους σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.