Μετάβαση στο περιεχόμενο

chris_drak

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chris_drak

  1. Από το Φεβρουάριο του 2014 εχω κάνει αίτηση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πλήρωσα το μηχανικό με βάση τους όρους του προγράμματος, πήρα την εγκριση από την τράπεζα και τέλος περίμενα την υπαγωγή στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τους νέους όρους του προγράμματος και για τη δική μου κατηγορία απο το 30% η επιχορήγηση με ρίχνει στο 15%. Ξέρει κανει τι γίνετε αν δεν θέλω να συμμετάσχω τελικά στό προγραμμα (θα μου επιστραφούν τα χρήματα που έδωσα στο μηχανικό) ή τέλος πάντων εγώ με ποιούς όρους συμμετέχω? τους παλιούς ή τους νέους?
  2. Έχει κανείς άποψη σχετικά με τις νέες τιμές που εχουν αναρτηθεί και για τα οικιακά φωτοβολταικά? http://www.opengov.gr/minenv/wp-content/uploads/downloads/2014/03/sxedioypeka4.pdf
  3. ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ Φ/Β ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ Η ΟΧΙ. ΘΑ ΣΤΕΛΕΙ Η ΔΕΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  4. Είναι δυνατόν για όποιον έκανε εγκατάσταση Φ/Β ενώ είχε υπογράψει μέχρι τον Αύγουστο του 2012 που η τιμή της Κιλοβατώρας είχε 0.49 να πληρώνεται με 0.55. Κάποιοι ισχυρίζονται οτι αυτό είναι πραγματικό και τους πιστεύω. Τι γίνεται?
  5. Έχει δεί κανείς το σύστημα θέρμανσης Προμηθεύς έτσι όπως παρουσιάζεται εδώ? http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2730.html Αξίζει το κόπο? ή απάτη?
  6. Από το Μάρτιο που μας πέρασε έχω κάνει όλες τις διαδικασίες για την αλλαγή στα τετραγωνικά στο Δήμο όπου και ανήκω σχετικά με ειδικό τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και αυτοί το χαβά τους. Εξακολουθώ να χρεώνομαι για τα τετραγωνικά που είχα, καμία μεταβολή. Έχει τύχει και σε άλλους, και αν ναι τι έχετε κάνει όταν ο υπάλληλος επιμένει ότι έχουν σταλεί τα σχετικά αρχεία.
  7. Πήρα δάνειο για εγκατάσταση οικιακού Φ/Β σε στέγη και τώρα ακούω οτι μπορεί να επιβληθεί έκτακτη εισφορά. Θα αφορά τα νέα μόνο ή όλα νέα και παλία. Και αν είναι έτσι πία ισχύ έχουν τα λεγόμενα ΦΕΚ τι στιγμή που ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει.
  8. Έχω μια οικιακή φ/β εγκατάσταση και βλέποντας την αύξηση της θερμοκρασίας στην αρχή σκέφτηκα να τα δροσίζω καταβρεχοντάς τα με μπέκ. Πραγματικά το σύστημα οχι μόνο δούλεψε αλλά παραδούλεψε κιόλας, η παραγόμενη ενέργεια εκτινάχτηκε. Το πρόβλημα όμως το είδα την επόμενη μέρα όπου όλα τα panels ήταν κάτασπρα από τα άλατα. 'Αλατα τα οποία με μεγάλη δυσκολία τα απομάκρυνα. Υπάρχει άραγε κάποιος άλλος τρόπος να τα δροσίζει κανείς;. Σκέφτηκα να τα βρέχω από την πίσω μεριά, ο εγκαταστάτης μου είπε ότι δεν έχουν πρόβλημα. Δεν το δοκίμασα ακόμη,
  9. Πώς να μην αγχώνομαι, ξέρω και άλλους μαζί με μένα που δεν πληρώθηκαν. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τα κεντρικά της ΔΕΗ, αν βέβαια σηκώσουν το τηλέφωνο.
  10. Είμαι κάτοχος οικιακής φωτοβολταικής εγκατάστασης και ενω θα έπρεπε να έχω πληρωθεί απο 11/06 εντούτις δεν πληρώθηκα. Σε ερώτηση που έκανα στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ με διαβεβαίωσαν ότο λόγω τεχνικού προβλήματος η πίστωση των χρημάτων θα γίνονταν σήμερα 13/06 κάτι που όμως δεν έγινε. Ξέρει κανείς κάτι για αυτό?
  11. Γειά σας, μου ήρθε λαγοαριασμός από τη ΔΕΗ με ποσό επιστροφής λόγω οτι κάνει εγκατάσταση με φωτοβολταικά καθώς επίσης και το ποσό είσπραξης αλλά πουθενά δεν αναφέρουν το πότε θα το εισπράξω. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. Ξέρει κάτι κανείς για αυτό?
  12. Έχω τοποθετήσει σε στέγη Φ/Β 10kw με τα εξής χαρακτηριστικά: Δομοστοιχεία: 13 Schott Solar GmbH SCHOTT MONO 180 42 Schott Solar GmbH MONO 180 Γωνία κλίσης: 30°, 25° Παρακολούθηση: σταθερό Μετατροπέας: [sunny Tripower 10000TL] Sunny Tripower 10000TL Στην ίδια περιοχή υπάρχει άλλος ένας σε στέγη και αυτός με τον ίδιο προσανατολισμο με μένα και επίσης 10kw με τα εξής χαρακτηριστικά: Δομοστοιχεία: Schüco MPE 225 PS 092 EU Μετατροπέας: [sunny Boy 3000TL] 3 Sunny Boy 3000TL και ο οποίος σε καθημερινή βάση εχει μια διαφορά σε σχέση με μένα γύρω στις - με 7 kw. Που μπορεί να οφείλετε μια τέτοια διαφορά τη στιγμή που δεν έχω καθόλου σκιάσεις.
  13. Γεια σας Είμαι νέο μέλος στο forum και θέλω να κάνω επένδυση Φ/Β σε στέγη. (10 ΚW). Ως επένδυση τη θεωρώ ιδανική αλλά το πρόβλημα μου είναι γιατί ενώ η ΔΕΗ πουλά το ρεύμα στα 0.13 λεπτά το αγοράζει 0.55 λεπτά. Με αυτή τη λογική μπαίνει μέσα….Και αν είναι έτσι γιατί το κάνει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.