Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgos2uk

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

giorgos2uk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απο ο,τι μπορω να σκεφτω δεν νομίζω οτι υπάρχει κατι που να τεκμηριώνει το έτος κατασκευής. Μπορώ να ισχυριστώ οτι οι εργασίες έγιναν χθές!. Σε μ2 έιναι γύρω στα 13-15 + αντικατάσταση στέγης με ταράτσα.
  2. Όχι αυτες οι εξτρα εργασίες δεν φαίνονται πουθενα κσταγεγραμμένες
  3. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Ναι το αρχικο έχει πάρει ρευμα κανονικα. ¨Αρα ο θέμα έιναι πώς μπορούν να προωθηθούν οι "αυθαιρεσίες ως "αλλαγές" με αναθεώρηση ή νέα άδεια". Αναθεώρηση δεν γίνεται αφού η αδεια έχει ληξει απο τη στιγμή που έγινε σύνδεση με το ρεύμα - σωστά?. Άρα η λύση έιναι να βγέι καινούρια άδεια? Αλλα για αυτό δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στο φάκελλο φωτογραφίες του κτίσματος όπως υποτίθεται είναι τώρα (ήταν στην περίπτωσή μου) πρν τις αλλαγές? Προτείνετε να μήν περιμένω τις νεες ρυθμίσεις για αυθαίρετα αφου οι " αυθαιρεσίες δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένες ως τέτοιες" και να προχωρήσω σε κατάθεση αίτησης για νέα αδεια ελπίζοντας να μη γίνει αυτοψία/καταγγελία στο μεταξύ? Δεν με ενδιαφέρει να τιμωρηθεί ο μηχανικός που με έμπλεξε, ταλαιπωρος ανθρωπος χτυπημένος απο την μοίρα, το καταλαβαίνω. Το θέμα είναι να βρώ έναν τρόπο να συμπεριλάβω το σπίτι στην τρέχουσα μορφή του σε μια νόμιμη αδεια να μην έχω εκρεμμότητες και να μη ζω με τον διαρκή φόβο καταγγελίας απο κανέναν γείτονα εδώ στην ξενιτια που είμαι. Δεν είχα καμιά πρόθεση να κάνω παρανομίες, ενα σπίτι είπα να έχω στον τόπο μου και βρέθηκα μπλεγμένος. Το πρόβλημα είναι οτι η νομοθεσία στοχευει καταπατητές και μαλλον περιπτώσεις σαν και τη δική μου πληρώνουν κρίματα άλλων. Ευχαριστώ πολύ και πάλι περιμένοντας απάντησή σας.
  4. Σας ευχαριστω για την απαντησή σας. Γνωρίζω τι έχει συμβει, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς προτείνετε. Για τις αλλαγ'ές που έγιναν (αντικατάσταση κεραμιδοσκεπης με ταρατσα και προσθήκη σε αυτην μικρου δυματιου-επεκταση του νομιμου στον πρωτο οροφο, και επεκταση των τοιχων στο ισόγειο ωστε να καλυφτηουν τα μπαλκονια και να αποκτήσει το σπίτι σχήμα κύβου) δεν έγινε ποτέ αναθεώρηση της αδειας μεσα στην 4ετια(?) που προβλέπεται. Αρα έχω ένα σπίτι νόμιμο με κάποιες αλλαγές προσθήκες χωρίς αδεια (χωρίς όμως να παραβιάζουν κανόνες δόμησης κλπ). Και αυτό χωρίς δική μου ευθυνη. Υπάρχουν εναλακτικοί τρόποι δράσης? Σας ευχαριστω πολυ και παλι!!!!! Σας ευχαριστω! Ναι παρακολουθώ τισ ειδήσεις αλλα φαίνεται να μιλούν για καταπατητες κλπ. Εγω αν δηλώσω τις αλλαγες στο σπιτι ωσ αυθαιρετες, τηα τις νομιμοποιήσω αφου δεν παραβιάζουν τους κανόνες δόμησης (πληρώνοντας μειωμένα πρόστιμα λόγω του νόμου τακτοποίησης)? Η δεν θ αμπορέσω να τα νομιμοποι'ησω ποτέ? Μου κάνει αντύπωση που κάτι που δεν παραβιάζει τους κανόνες δόμησης και για χ λόγους χάθηκε η προθεσμία αναθεώρησης δεν μπορεί να νομιμοποιηθει!!! (χώρια που εγώ πλήρωσα κιόλας για την αναθεώρηση και έχω και την απόδειξη!). Ευχαριστώ πολυ και πάλι!!!!!
  5. Αγαπητοι συνάδελφοι ζητω τη βοήθει'α σας. Ζω στο εξωτερικο, εφτιαξα ένα εξοχικό στην ελλ'αδα με νομιμη άδεια τ0 2003. Στη συνέχεια με τον μηχσνικό αποφασίσαμε να κανουμε κάποιες αλλαγές στο σπίτι, τον πλήρωσα μέσω τράπεζας για να κάνει αναθεώρηση αδειας όπως προωλέπεται και παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αλλα στο μεταξύ πέθανε η γυναίκα του μηχανικού (που ήταν και η αρχιτέκτονας) ο μηχανικός ψιλοτρελάθηκε και τελος πάντων ανακάλυψα οτι δεν είκε κανει την αιτηση αναθεώρησης μεσα στην 4ετια οπως απο ότι καταλαβαίνω προβλέπεται. Υποθέτω οτι όι αλλαγες που έγιναν ειιναι αυθαίρετες τώρα? Τι μπορώ να κάνω? Το γεγονός οτι έχω την απόδειξη οτι τον πλήρωσα κλπ σημαίνει κάτι? Τι πρέπει να κάνω τώρα? ευχαριστω!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.