Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΛΛΗ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Θεοχάρη, υπάρχει κυρωμένη πράξη εφαρμογής.Για να σου εξηγήσω, υπήρχε ένα αγροτεμάχιο 4.656τ.μ και μετά την επέκταση του σχεδίου πόλεως που έγινε α) με το από 8/7/1988 Π.Δ. και ύστερα από την αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως που έγινε με την υπ' αριθμόν Ι.1947 /13-5-1988 απόφαση του Νομάρχη Έβρου ένα τμήμα του αγροτεμαχίου αυτού εμβαδού 1.681,02 τ.μ εντάχθηκε στο παλαιό σχέδιο πόλεως στο υπ' αριθμ.Ο.Τ 366 και αποδόθηκε ένα νέο οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1.406,68 τ.μ και β) με το από 8/7/1988 Π.Δ. δυνάμει της υπ'αριθμ. 1/1999 Πράξης Εφαρμογής Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης Ορεστιάδας που κυρώθηκε με την υπ' αριθμ. Ι. 2773/20-12-1999 απόφαση του Νομάρχη Έβρου που μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλάκειο το υπόλοιπο τμήμα του αγροτεμαχίου αυτού εμβαδού 2.974,98 τ.μ εντάχθηκε στο νέο σχέδιο πόλεως στο Ο.Τ 533 και αποδόθηκε ένα νέο οικόπεδο εμβαδού 2.554,98 τ.μ δηλ. σε αντικατάσταση του αγροτεμαχίου αυτού ( 4.656 τ.μ ) δημιουργήθηκαν τα 2 παραπάνω οικόπεδα. Το πρόβλημα μας είναι ότι η συμβολαιογράφος δεν μας κάνει συμβόλαια πώλησης του οικοπέδου στο Ο.Τ 366 γιατί είναι λέει στα όρια του παλαιού σχεδίου με το νέο σχέδιο πόλεως και χρειάζεται διορθωτική πράξη εφαρμογής. Στη δε πολεοδομία, αν είναι δυνατόν, δεν ξέρουνε σε ποιό νόμο να στηριχθούνε για να βγάλουνε τη διορθωτική πράξη.Τέλος από ότι μας είπε η συμβολαιογράφος το οικόπεδο στο Ο.Τ. 366 στο υποθηκοφυλάκειο φαίνεται ως αγροτεμάχιο. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είμαστε και μακριά, εμείς Αθήνα και το οικόπεδο στην Ορεστιάδα. Η πολεοδομία μας λέει ότι είναι κανονικό οικόπεδο η δε συμβολαιογράφος του αγοραστή μας λέει ότι θέλει διορθωτική. Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά κύριοι και κυρίες παρακαλώ τα φώτα σας.
  2. Καλή σας ημέρα. Μήπως κάποιος μηχανικός γνωρίζει ποιός είναι ο νόμος που λέει ότι αν ένα οικόπεδο βρίσκεται εντός του παλαιού σχεδίου πόλεως αλλά στα όρια του παλαιού με το νέο σχέδιο χρειάζεται διορθωτική πράξη εφαρμογής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλημέρα. Η διόρθωση της ήδη υπάρχουσας διορθωτικής πράξης εφαρμογής λέγεται ορθή επανάληψη;
  4. Καλησπέρα σε όλους. Έχω μία ερώτηση να κάνω και αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Το 2005 με αίτησή μας προς τη Νομαρχία ζητούσαμε να μπούνε σε διορθωτική πράξη εφαρμογής 2 οικόπεδα.Το ένα στο οικοδομικό τετράγωνο 586 και το άλλο στο οικοδομικό τετράγωνο 366. Από λάθοςτου υπαλλήλου της Νομαρχίας μπήκε στη διορθωτική μόνο το οικόπεδο στο Ο.Τ 586. Εμείς το ανακαλύψαμε τώρα που αποφασίσαμε να πουλήσουμε το οικόπεδο στο Ο.Τ 366 ( ότι δηλ. το συγκεκριμένο δεν μπήκε στη διορθωτική ). Η συμβολαιογράφος μας είπε ότι πρέπει να συμπληρωθεί το οικόπεδο του Ο.Τ 366 στην ίδια διορθωτική πράξη που έχει γίνει το 2005. Αυτό γίνεται; Τότε κύρωνε ο Νομάρχης τώρα η κύρωση έχει περάσει στην Περιφέρεια. Αυτό όμως που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι αν γίνεται να συμπληρωθεί η διορθωτική του 2005 με τα επιπλέον στοιχεία.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλημέρα. Το οικόπεδο είναι στο νομό Έβρου.Υπάρχει τοπογραφικό που βεβαιώνει το άρτιο και οικοδομήσιμο με υπεύθυνη δήλωση που υπογράφει επί του τοπογραφικού σχεδιαγράμματος ο μηχανικός.Στην αποδοχή κληρονομιάς έχει προσαρτηθεί το τοπογραφικό για τη μεταγραφή του οικοπέδου στο υποθηκοφυλάκειο.Υπάρχει περίπτωση από την πολεοδομία του δήμου αφού εξετάσουνε τα έγγραφα να μας πούνε ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε; Και κάτι τελευταίο, είναι δυνατόν να υπάρχει αποδοχή κληρονομιάς και συμβόλαιο που έχουνε μεταγραφεί στο υποθηκοφυλάκειο ( έχουμε το πιστοποιητικό που δίνουνε ) που να γράφει ότι η έκταση είναι οικόπεδο και στο υποθηκοφυλάκειο παρά ταύτα να φαίνεται αγροτεμάχιο;(μπορεί να είναι λάθος του υποθηκοφύλακα κατά την αντιγραφή ; ) Συγνώμη αν σας κουράζω αλλά έχω και μία ακόμη ερώτηση. Αν ένα οικόπεδο βρίσκεται στο παλαιό σχέδιο πόλεως αλλά στα όρια του παλαιού με το νέο σχέδιο χρειάζεται διορθωτική πράξη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει από ότι μου είπανε κάποιο πρόβλημα διατύπωσης ενός άρθρου στο Νόμο 3979 που πήρε ΦΕΚ στις 16/6/2011 και ορίζει ποιες είναι και τι γίνεται στις παραμεθόριες περιοχές για περιπτώσεις αγοράς πώλησης.Μάλιστα οι συμβολαιογράφοι της Θράκης έχουνε κάνει ερώτηση προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους στείλει διευκρινήσεις. Καλησπέρα. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε αν με το τοπογραφικό διαπιστώνει ο μηχανικός αν το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλημέρα σε όλους. Γνωρίζει κανείς να μου πει γιατί δεν γίνονται συμβόλαια πώλησης ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα; Έχει σχέση με νομοθετικό κενό;
  8. Καλημέρα, τελικά όσο αφορά την περίπτωσή μου για να κτίσει ο αγοραστής χρειάζεται διορθωτική πράξη εφαρμογής;Δηλαδή αν δεν πάρει διορθωτική πράξη δεν μπορεί να κτίσει;
  9. Τελικά τη χρειάζομαι τη διορθωτική πράξη ή θα πρέπει να κάνω κάτι πιο απλό. Με τις διορθωτικές φαντάζομαι ότι ξέρετε τι μπάχαλο επικρατεί. Ο Νόμος που αποσαφηνίζει σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα σύνταξης και κύρωσης πήρε ΦΕΚ 16 Ιουνίου και ακόμα από τους Δήμους και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ψάχνονται τι κάνει ποιος. Μιλάμε για τρέλα. Τέτοια γραφειοκρατία και τέτοια άρνηση για να δουλέψουνε δεν έχω ξαναδεί.
  10. Καλημέρα σε όλους. Θα σας εξηγήσω τι έχει συμβεί από την αρχή. Η μητέρα μου είχε στην Ορεστιάδα μία έκταση 4 στρεμ. Με την επέκταση του σχεδίου πόλεως τα 2,5 στρεμ. μπήκαν στο νέο σχέδιο πόλεως και το επίμαχο 1,5 στρεμ. στο παλαιό. Το 2005 βρέθηκε αγοραστής μηχανικός που ήθελε να αγοράσει τα 2,5 στρεμ. Έτσι προχωρήσαμε σε διορθωτική πράξη εφαρμογής γιατί ήτανε αναγκαίο. Εμείς στην αίτηση που είχαμε κάνει τότε είχαμε ζητήσει να μπούνε και τα 2 οικόπεδα στη διορθωτική πράξη το ένα στο οικοδομικό τετράγωνο τάδε και το άλλο στο οικοδομικό δείνα. Ο μηχανικός της Νομαρχίας που έκανε τον έλεγχο και κύρωνε την απόφαση έκρινε ότι ναι μεν για τα 2,5 στρεμ θα γίνει η διορθωτική για το άλλο όμως επειδή είναι στο παλαιό σχέδιο πόλεως δεν χρειάζεται διορθωτική γιατί με απόφαση Νομάρχη χαρακτηρίζονταν οικόπεδα μιας και δεν υπήρχανε οι πράξεις εφαρμογής. Στα συμβόλαια λοιπόν που κάναμε το 2005 και στην αποδοχή κληρονομιάς ο τότε συμβολαιογράφος γράφει μέσα ότι η έκταση αυτή χωρίστηκε σε 2 οικόπεδα το ένα στο Ο.Τ 586 (2,5 στρεμ ) και το άλλο στο Ο.Τ 366 ( 1,5 στρεμ ) και είναι άρτια και οικοδομήσιμα. Τα συμβόλαια λοιπόν τα πήγαμε στο υποθηκοφυλάκειο για μεταγραφή. Τώρα πως γίνεται η νυν συμβολαιογράφος να ζητάει διορθωτική πράξη για το οικόπεδο που είναι σε σχέδιο πόλεως στο Ο.Τ 366 και να μας λέει ότι στο υποθηκοφυλάκειο φαίνεται το συγκεκριμένο ως αγρός μου φαίνεται παράξενο. Μήπως έχει γίνει κανένα λάθος από την υποθηκοφύλακα κατά την μεταγραφή εννοώ ορθογραφικό. Και κάτι τελευταίο, για να χτιστεί το επίμαχο οικόπεδο αν δεν έχει διορθωτική δεν γίνεται; Ευχαριστώ.
  11. Το οικόπεδο βρίσκεται στην Ορεστιάδα. Ο τοπογράφος έκανε κανονικά τη μελέτη και δεν μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα μας το είπε η συμβολαιογράφος του αγοραστή ότι δηλαδή επειδή το οικόπεδο βρίσκεται στο παλιό σχέδιο πόλεως αλλά στα όρια μεταξύ παλιού και νέου θα χρειαστεί διορθωτική πράξη εφαρμογής γιατί διαφορετικά δεν θα μπορεί να κτίσει ο αγοραστής.Λίγο περίεργο δεν είναι όλο αυτό; Επίσης πως είναι δυνατόν το οικόπεδο να βρίσκεται στο σχέδιο πόλεως εδώ και 38 χρόνια να έχουμε συμβόλαιο και αποδοχή κληρονομιάς που να λέει ότι πρόκειται για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 366 και στο υποθηκοφυλάκιο να φαίνεται ως αγρός ( σημειωτέον αυτό μας το είπε η συμβολαιογράφος ότι δηλ. φαίνεται ως αγρός στο υποθηκοφυλάκειο ). Εγώ δεν μπόρεσα να το ελέγξω από κοντά γιατί μένω στην Αθήνα, είμαι έγκυος στον 8ο μήνα και μου είναι αρκετά δύσκολο να μεταβώ στην Ορεστιάδα να το εξακριβώσω.
  12. Λοιπόν, το πρόσφατο τοπογραφικό έχει γίνει από τον υποψήφιο αγοραστή ο οποίος είναι μηχανικός. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο υποθηκοφυλάκειο και στη συμβολαιογράφο. Υπάρχει νόμος που να λέει ότι αν το οικόπεδο είναι μέσα στο παλαιό σχέδιο πόλεως αλλά στα όρια του παλαιού σχεδίου με το νέο σχέδιο χρειάζεται διορθωτική πράξη; Και κάτι τελευταίο για την περίπτωσή μου. Αν δεν γίνει διορθωτική πράξη στο οικόπεδο ο αγοραστής δεν μπορεί να χτίσει; Ισχύει αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  13. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ. ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ.
  14. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ . ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ Ο.Τ.366 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ.ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 38 ΕΤΗ. ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣΑΓΟΡΑΣΤΗΣ . ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΗ ΚΛΠ, ΚΛΠ. ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΓΡΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 38 ΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΓΡΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΘΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.