Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bz2

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Bz2's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με βάση αυτό το url: Λετε όλα τα οχήματα να τρέχουν με σπιτική προερχόμενο από σπιτικό λάδι (επεξεργασμένο λάδι, όχι το ίδιο) βιοκαύσιμα???{βιοντίεζελ} θα μπορουν να τρέξουν με αυτο ακόμα τα οχήματα που δεν κατέχουν Β-ΧΧ??? δλδ τα κοινά αυτοκίνητα. Όποιες γνώμες συμβουλές απόψεις ή οτι έχετε να πείτε θα είναι κατα μάλλον χρήσιμο. Ποιο απλα: Βιοντίζελ μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το κανονικό βενζίνη ή θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ορισμένα οχήματα που έχουν κινητήρες βιοντίζελ;
  2. Α, νομίζω οτι καταλαβα πως λειτουργει, ειναι σαν μια σιριγγα που τραβαει το υγρο λογο πιεσεις απλα αντι να τραβαει απλος, το ψεκαζει κιολας, και το ψεκαζει επειδη η τρυπα πολυ μικρη. Σωστα τα λεω? Αμα θες κανε paste το κειμενο απο την σελιδα 52 στο pdf επειδη εγω δεν μπορω να το κατεβασω λογο συνδεσης gprs ευχαριστω. Το σύστημα "αμεσος ψεκασμός" ειναι ποιο απλη κατασκευη απο τον εξαεροτηρα?.
  3. Διαβασα και το αρθρο σε ενα site του wikipedia τα λεει αναλυτικα αλλα σαν να λυπει κατι και ακομα δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει. Ειναι ευκολο να το κατασκευασει ενας απλο ατομο?. Λειτουργει παρομοια με κατι διακοσμιτικα που κανουν το νερο σαν ατμο? Ή λειτουργει σαν τα σπρεει χειρος?.
  4. Ναι έτσι ειναι ακριβος λεω για κατι τετοιο που ακομα δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει. Ακομα όμος δεν έχω καταλαβει, πως δειμιουργιτε αυτη η πιεση. Η όλη κατασκευη πως ειναι? Δλδ πως γινετε αυτο το εξαερομα ή εκφωνηση ή όπως λεγετε. Μιλαω για υγρο σε στυλ: βενζινη, οινοπνευμα, πετρελεο, λαδι κ.τ.λ. Ναι και αυτο το υγρο να γινει σαν αεριο καπως.
  5. Οπως λεει και ο τιτλος χρειαζομαι να δω πως γινετε η εξα ενος υγρου χωρις να θερμανω το υγρο. Δλδ το υγρο να μην γινει ατμος αλλα να διασκορπιστει σε μικροσκοπικα σοματιδια σαν ατμος. Και ποιο μικρα σοματιδια απο τα σπρει χειρος. Δλδ να φαινετε σαν ατμος.
  6. tseronis: ωραία θα το έχω υπόψιν μου αυτό, έφτιαξες κάτι με αυτά? και αν ναι τι?, σου φάνηκε χρήσιμο? Didonis: 10.000; εξωφρενική τιμή, αν έπαιρνα μηχανές και έπαιρνα τα εξαρτήματα ποιο φτηνά θα έβγαινε, εγώ νόμιζα πως θα ήταν τιμές του τύπου: 5ε, 10ε, 20ευρώ. κ.τ.λ. άμα φτιάξω έχω το καλούπι? τότε θα στοιχίσει λιγότερο? πάνω από 15ευρώ η κάτο από 15ε? εγώ ήθελα να φτιάξω τα δικά μου εξαρτήματα και μηχανές για λόγους οικονομίας κυρίως, αλλά μάλλον ποιο ακριβά βγαίνει.
  7. οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, και φυσικά έχετε δίκιο σε όλα αυτά που λέτε, σίγουρα η τήξη μετάλλων με εργαλεία καθημερινής χρήσης είναι κάτι δύσκολο, και ρισκόδες. θα προτιμήσω να βρω ένα μαγαζί που να πουλάει τέτοια περίεργα εξαρτήματα ή εργοστάσιο που θα έφτιαχνε τα υλικά για εμένα σε χαμηλή τιμή. όποτε η συζήτηση για το λιώσιμο μετάλλων τελειώνει, αν όμως ξέρετε ένα κατάστημα-εργοστάσιο που πουλάει ή να φτιάχνει τέτοια πράγματα σε χαμηλή τιμή πείτε το διότι ίσως να μου χρησιμεύσει.
  8. gzip καλά δεν έχει πολύ νόημα αυτό λές, άπλα νιώθεις ανώτερος έτσι απλά κλίνοντας μία κουβέντα. ακόμη και να κλίσεις την κουβέντα, ο παγκόσμιος ιστός είναι γεμάτος πληροφορίες.
  9. χρειάζομαι άπλα εξαρτήματα για να συνεχίσω μία κατασκευής μηχανή εξωτερικής καύσης που έχω αφήσει στην μέση, όμως για να γίνει θέλει περίεργα εξαρτήματα που δεν μπορώ να τα βρω. και επιδί δεν μπορούσα να τα βρω έλεγα να τα φτιάξω. αν έβρισκα ενα μέρος με τέτοια εξαρτήματα όπως π.χ. γρανάζια, μεταλλικά ποτήρια, αλυσίδες, ροδάκια μικρά, βάσεις και μηχανισμούς στήριξής συνθεμούς που να μπαίνουν σε δίσκους, ελατήρια ίσως και άλλα μηχανολογικά εξαρτήματα κ.τ.λ. άλλα ειναι πολύ δύσκολο να τα βρώ όλα αυτά.] ...δεν ήξερα οτι απογοητεύετε το χυτήριο στο μπαλκόνι, πάλι καλά που είχα σκοπό να το φτιάξω στο μπαλκόνι. Didonis: αν έχεις αντιληφθεί: δεν έχω σκοπό να μετατρέψω το σπίτι σε αυτοσχέδιο εργοστάσιο έλεος, αν βρω τα εξαρτήματα δεν θα χρειαστώ τίποτα από όλα αυτα, αν το σκεφτείς δεν ειναι δύσκολο να λιώσει ενα μέταλλα, στο youtube θα βρείς αμέτρητα βίντεο απο λιώσιμο μετάλλων καθώς και αμέτρητα βίντεο από κατασκευές μηχανών, εχω φτιάξει είδι την μισή μηχανή αλλα λύπουν τα βασικά, δεν είναι τόσο τραγικά όπως τα λες.
  10. gzip ''τόσοι τορναδόροι και μεταλλουργεία υπάρχουν.'' ξέρεις τι κάνουν σε αυτά? θέλω να πω έστω και πάω σε έναν τέτοιο αντί να το κάνω εγώ τι θα ζητήσουν? κόστος κ.τ.λ. αν θες πες κάτι σχετικά με αυτό.
  11. kosmas85 κατανοώ την πρόθεση σου να προσπαθείς να προφυλάξεις κάποιον αλλα δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο διότι θα προσπαθήσω να είμαι προσεκτικός αν τελικά δεν βρω έτιμα υλικά. στην ουσία χρειάζομαι 2 μεταλλικές βάσεις σε ποτήρια που θα είναι καλή αγωγή τις θερμότητας και άλλα διάφορα, άλλα επειδή δεν βρίσκω πουθενά αυτά τα ποτήρια θα πρέπει να τα φτιάξω μόνος μου. --> ξέρετε αν υπάρχει κανένα κατάστημα που να πουλάει εξαρτήματα όπως μεταλλικά ποτήρια, γρανάζια, ελατήρια, επιφάνειες και άλλα εξαρτήματα σε ποικιλία διαστάσεων? ίσως να με γλυτώσει από το λιώσιμο αλουμινίου. αν πάλι δεν υπάρχει τότε θα πρέπει να λιώσω το αλουμίνιο που λιώνει ποιο εύκολα. η αρχαίοι πως έλιωναν τα μέταλλα? κάπως έτσι μάλλον θα πρέπει να το κάνω και εγώ.
  12. ένας φούρνος που να φτάνει 600-700° ελπίζω ότι θα κάνει λίγη δουλειά. έστω για αλουμίνιο. την πολύ ισχυρή φωτιά με ξύλα πως θα την κάνω? το καμίνι? είναι ένας κλειστός χώρος αλλά πως θα πετύχω τόσο μεγάλες θερμοκρασίες? τα κουβαδάκια γραφίτη τι θα τα χρειαστώ? είναι για τα καλούπια ή για τον φούρνο? ειδική άργιλο; που την πουλάνε αυτήν; αν έβαζα κοινή άργιλο τι θα γινόταν? ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  13. Ποίος είναι ο ευκολότερος τρόπος να λιώσουν τα μέταλλα και να δοθούν σχήμα, μέταλλα καθημερινής χρήσης, αλουμίνιο, σίδερο, ατσάλι, όχι κράματα και μέταλλα όπως κασσίτερος που λιώνουν εύκολα. μιλάω για τήξη μετάλλων καθημερινής χρήσης. σίγουρα απετούν πολύ υψηλή θερμοκρασία, πως θα το πετύχουμε αυτό?
  14. Έχω κατασκευάσει είδη μία μηχανή stirling. άλλα ακόμη δεν έχω φτιάξει να δουλεύει, διότι δεν έχω φτιάξει κατάλληλα γρανάζια ωστε να κινούνται κατά 90 μοίρες, όπως πρέπει να γίνει. όποτε αν είναι να αφήσω την wankel και να συνεχίσω την stirling θα πρέπει να βρω έναν τρόπο να πάρω καλή απόδοση με μικρό όγκο, άμα ο αέρας είναι λίγο συμπιεσμένος στους θαλάμους της stirling θα έχει καλύτερη απόδοση ή χειρότερη; έχει κανείς καμιά ιδέα για κάπως ικανοποιητική απόδοση? δηλαδή να μην σταματάει απλά με το βάρος του χεριού.
  15. εγώ βασικά ήθελα να φτιάξω κάτι πολύ απλό. το διάβασα το κεφάλαιο για τις Wankel μηχανές έχουν το μειονέκτημα ότι χάνουν λίγο καύσιμο από τις πλευρές τους. θα προσπαθήσω να μειώσω το φαινόμενο με σύρμα και ελατήριο καθώς και λάδι στο τοίχωμα, αν τελικά το φτιάξω. (έτσι έλεγa και για μία άλλη μηχανή και δεν την έφτιαξα τελικά). αναρωτιόμουν αν το καύσιμο δεν ψεκαζόταν και έμπαινε μέσα ως τρεχούμενο υγρό στην μηχανή τι θα γινόταν? θα δούλευε η μηχανή και θα έκαιγε μόνη της τον ανάλογο αέρα που χρειάζεται? ή δεν θα δουλεύει? kosmas85: μην ανησυχείς δεν έχω καυστήρα, ούτε θα πάρω διότι θα κοστίζει και εγώ προσπαθώ να φτιάξω έστω και δείγμα αυτού κινητήρα οικονομικά, μπορώ να αντικαταστήσω την αντλία ίσως με κάτι άλλο. αν χρειαστεί τελικά αντλία. ή αν δεν φτιάξω τον κινητήρα αυτόν μπορεί να φτιάξω έναν άλλο τύπο που να μην είναι μ.ε.κ. αλλά πρώτα θέλω καταλάβω ότι πραγματικά δεν γίνετε, ίσως και να γίνετε όμως. σκεπτικά την λύση τις ηλεκτροκίνησης, ποιο εύκολη και ποιο ασφαλής, άλλα είναι ποιο ακριβή και δεν έχει μεγάλη αυτονομία για αυτό το λόγο θα είναι δεύτερή επιλογή. σας ευχαριστώ για την απάντησης, μην κλείσετε το θέμα έχω και άλλες απορείες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.