Μετάβαση στο περιεχόμενο

geomechanic

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

geomechanic's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χμμμ κάτι έχω στο μυαλό μου. Αυτό είναι μία κλασσική περίπτωση ταλάντωσης, φανταστείτε ένα διαπασών. Υποθέτω ότι, όπως και η κουπαστή έτσι και τα πέντε μικρότερης διαμέτρου οριζόντια κάτω από αυτήν είναι από σωλήνα. ( και όχι μασίφ) Επειδή δεν θα μπορέσετε να αλλάξετε την συχνότητα συντονισμού λόγο συγκεκριμένου μήκους απόστασης, των κάθετων στηριγμάτων ( ανά ένα μέτρο στην δική σας περίπτωση) θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα είδος απόσβεσης. Εάν για παράδειγμα είχατε τα κάθετα στηρίγματα ανά μισώ μέτρο τότε η συχνότητα συντονισμού θα ήταν διπλάσια, με μεγαλύτερη απόσβεση αλλά και πάλι ακουστεί. Ξεβιδώστε τους πέντε οριζόντιους σωλήνες, μετρήστε την εσωτερική τους διάμετρο.(παχύμετρο) Αγοράστε ράβδο μπάλσας της συγκεκριμένης διαμέτρου και σφηνώστε την σε όλο το μήκος του κάθε σωλήνα. Δοκιμάστε το έτσι αρχικά. Πιθανολογώ βελτίωση ιδιοσυντονισμού με επιπρόσθετη απόσβεση από τα κάθετα. Σε κάθε κάθετο στήριγμα ανά μέτρο βιδώνονται τα πέντε οριζόντια, χρησιμοποιείστε ένα είδος ελαστικής ροδέλας, τύπου σαμπρέλας.(Δεν χρειάζεται να είναι παχιά 1 έως 2 χιλιοστά αρκεί ) Τοποθετήστε ροδέλες ανάμεσα στην κάθε κάθετο και στο στήριγμα των οριζόντιων. Πάω για ύπνο...
  2. Ευχαριστώ alej , τελικά στο ίδιο συμπέρασμα έχω καταλήξει και εγώ. Πολεοδομία για την στήριξη και Διεύθυνση Περιβάλλοντος για τον θόρυβο. Στον υγειονομικό έλεγχό πάντως, επεδείχθη βεβαίωση καταλληλότητας τοποθέτησης από μηχανικό ! Θα ενημερώσω για τής εξέλιξής και πιστεύω να είναι χρήσιμες για τους συναδέλφους. Ευχαριστώ Γιώργος.
  3. Σας ευχαριστώ, μου ήταν χρήσιμη η απάντηση σας, αν και αναφέρεται το άρθρο 27 περί εγκαταστάσεών θέρμανσης και δεν γνωρίζω εάν νομικά καλύπτει την περίπτωση μου. Βέβαια στο 2.4.2. Καπνοδόχος 2.4.2.1 Θεωρείται το σύνολο των δομικών η άλλων στοιχείων που εξασφαλίζουν την απαγωγή των καυσαερίων στον αέρα. Είμαι λίγο μπερδεμένος και πάλι όμως σας ευχαριστώ. Γιώργος.
  4. Καλησπέρα Εχω μια εύλογη απορία αλλά δεν γνωρίζω αν είμαι στο κατάλληλο topic, συγνώμη! Παρακαλώ ενημερώστε με , είναι δυνατόν να χορηγηθεί βεβαίωση καταλληλότητας τοποθέτησης, απο μηχανικό ,απαγωγικού συστήματος σε Κ.Υ.Ε στηριγμένο έξω απο κάγκελα πολυκατοικίας ? Ο θόρυβος που προκαλεί είναι ανευ προηγουμένου. Σας ευχαριστώ, Γιώργος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.