Μετάβαση στο περιεχόμενο

birdboy

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καταρχην σας ευχαριστω παρα πολυ για τις αναλυτικοτατες απαντησεις σας. Να ξεκαθαρισω οτι δεν προσπαθω να φτιαξω κατι, απλα εχω ΕΡΩΤΑ με τις πτησεις και θελω να μαθω καποια πραγματα (στα οποια με καλυψατε παραπανω απο οτι περιμενα), και να πειραματιζομαι οπου μπορω. Σε αυτο μου το ερωτημα ηθελα να θιξω πως γινεται τα πτερυγια να εχουν τοση αντοχη αν και τοσο λεπτα. Με καλυψε πληρως ομως η απαντηση σας οτι το αεροπλανο απλα το τραβαει ενω τα φτερα το ανεβαζουν λογω αντωσης. Στα ελικοπτερα ομως τι συμβαινει? ειναι δυνατον στο ελικοπτερο της παρακατω φωτογραφιας ΜΟΝΟ ΔΥΟ πτερυγια τοσο μακρια και τοσο λεπτα να σηκωνουν τοσο βαρος?
  2. σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου!
  3. Αυτο που ηθελα να δειξω με την σειρα των φωτογραφιων ειναι οτι εστω και στην τριτη φωτο που εχει μεγαλυτερα πτερυγια αρα και μεγαλυτερη πιεση δεν θα εχει κα περισσοτερη ωθηση;
  4. Δεν ειμαι ο ιδιος. τοσο επικινδυνο ειναι αυτο που εκανα; Απλα πηρα ενα αεροπλανο ATR-72 περυσι απο Θεσσαλονικη που εκανε Λημνο-Μυτιλινη-Χιο-Σαμο-Ροδο. και αισθανθηκα δεος με την δυναμη των Ελικων. Για αυτο και οι ερωτησεις 2 & 3.
  5. γεια σας. Εχω 3 αποριες σχετικα με ελικες 1. μου κανει μεγαλη εντυπωση γιατι οι ελικες των αεροπλανων ειναι τοσο λεπτοι? αν ηταν με πιο μεγαλα πτερυγια η πιο πολλα δεν θα ειχε μεγαλυτερη ωθηση στις ιδιες στροφες? π.χ. απο την εικονα α στην β εικονα και μετα στην γ δεν θα ειχε μεγαλυτερη ωθηση? α) β) γ) 2. ξερουμε οτι ολοι την ωθηση σε ενα αεροπλανο την δινουν μονο οι ελικες. πηγα προσφατως στην ροδο με ενα αερολανο 50 θεσεων και 2 ελικες με 4 πτερυγια ο καθενας, δηλαδη 8 πτερυγια. δηλαδη οταν ενα αεροπλανο ανεβαινει ολους τους τονους του αεροπλανου τους τραβανε αυτα τα 8 πτερυγια? αν ναι πως και δεν σπανε που ειναι τοσο λεπτα? 3. εφτιαξα ενα ελικα περιπου 50 εκ. για να κανω ενα πειραμα και τον εβαλα επανω σε ενα τρυπανι με 3000 στροφες. Εννοειτε δεν περιμενα να με τραβηξει καμμια τρελη δυναμη αλλα περιμενα να εχω ενα τραβηγμα εστω 500γρ. ΤΙΠΟΤΑ. Δηλαδη ποσες στροφες θελει ενας ελικας για να αισθανθω λιγη δυναμη? Αυτα τα λιγα και σας ευχαριστω !!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.