Μετάβαση στο περιεχόμενο

labkost

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Ο.Κ. Θα απευθυνθώ σε άλλον μηχανικό. Ευχαριστώ πάντως.
  2. Μήπως είναι πολύ το βάρος, όπως είπε και ο φίλος ο chris12, και σε ενδεχόμενο μελλοντικό σεισμό, η πλάκα (σε συντονισμό με την άλλη μεγαλύτερη πλάκα της υπόλοιπης οικίας) παρασύρει το κτίριο! Ο μηχανικός από εμπειρία είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε κτίριο 100 ετών, χωρίς αρχικά σχέδια, τι ακριβής μελέτη και υπολογισμός να γίνει; Γιατί και την σκεπή ο μηχανικός την επέβλεψε αλλά στάζει..., επίσης έκανε και σε άλλα σημεία προχειροδουλειές που θέλουν διόρθωμα!!! Η πρώτη σκέψη ήταν να βάλω πάτωμα, επειδή αυτό το δωμάτιο θα ήταν για καθιστικό-σαλόνι, όμως άλλαξε η διαρρύθμιση των υπόλοιπων δωματίων, και αυτό το τελευταίο δωμάτιο θα γίνει καθιστικό-κουζίνα! Πάτωμα με κουζίνα; Αν έχουν μεγάλο πάχος οι σανίδες ίσως;;; (π.χ. 3 cm) Τι λέτε;
  3. Ο μηχανικός μου είπε: (απαντώ και στον AlexisPap) Μόνο πλάκα χωρίς κολώνες και χωρίς δοκάρια. Ο τοίχος είναι 60 cm πάχος και δεν υπάρχει πρόβλημα. Και στο υπόλοιπο σπίτι πλάκα έριξε (ο μηχανικός). Είπε ότι με σκέτη πλάκα έχει πιο αρμονική ταλάντωση το κτίριο. Ενώ με κολώνες και δοκάρια το επάνω μέρος θα συμπεριφερθεί διαφορετικά από το κάτω και μπορεί να κοπεί στην μέση! Σκεφτόμουν για πάτωμα, αλλά λόγω υγρασίας του κάτω δωματίου-υπογείου θα υπάρξει πρόβλημα με την ξυλείά (συστολή - διαστολή)
  4. Συγνώμη αλλά αν μπορεί κάποιος έως το βράδυ 01 Αυγούστου να δώσει κάποια απάντηση, γιατί 02 Αυγ. πάω στο χωριό και πρέπει να αποφασίσω.
  5. Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής: Σε παλαιό πέτρινο σπίτι θα ρίξω πλάκα σε δωμάτιο 4,50x4,10 m. Η πλάκα και τα σίδερα θα πατήσουν σε κάποια σημεία στο τοίχο (όπου θα αφαιρεθούν πέτρες) περίπου σε βάθος 20-30 cm. Σκέφτηκα για ενίσχυση να μπει Ε.Ζ. σταυρωτά και στο σταύρωμα να πατάει σε κολώνα 40x40 cm (με θεμέλια 1x1x0.5 m). Για ύψος πλάκας υπολογίζω 16 cm. Τι προτείνετε πάνω σε αυτό; Ύψος κολώνας ~ 2,10 m. Το συνολικό βάρος σιδηρου πλάκας αν φτάσει 500 kg είναι καλύτερα; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.