Μετάβαση στο περιεχόμενο

eviskyr

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Σκύρος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eviskyr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θεοχάρη μάλλον έχω μπερδευτεί. Ισχύει για οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων, ο οποίος έχει οριοθετηθεί με Π.Δ του 1985, χωρίς αυτός να έχει επεκταθεί ή να έχει κάποιο εγκεκριμένο σχέδιο, ή να έχει γίνει κάποια πολεδομική μελέτη, ο Ν. 1337/83? Γιατί αν ισχύει τότε δεν έχω πρόβλημα να επικαλεστώ το άρθρο 28 του Ν. 1337/83. Είχα όμως την εντύπωση ότι ο 1337/83 αφορά σε επεκτάσεις οικισμών μεταγενέστερων του 1923 που στερούνται εγκεκριμένου σχεδίου. Στον οικισμό που αναφέρομαι δεν υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο όπως προανέφερα ούτε έχει γίνει κάποιου είδους επέκταση του οικισμού
  2. Έχω ένα οικόπεδο το οποίο τέμενται από το όριο του οικισμού, αφήνοντας ένα τμήμα του οικοπέδου εντός του παραδοσιακού οικισμού (προ του 1923) και ένα μικρό τμήμα αυτού εντός όμορρου οικισμού κάτων των 200 κατοίκων. Το οικόπεδο έχοντας πρόσωπο σε δρόμο πλάτους σήμερα 2μ. Έτσι και ο δρόμος αυτός τέμνεται από το κοινό όριο των δύο οικισμών. α)Τί γίνεται στην περίπτωση αυτή όσον αφορά την αρτιότητα και τους όρους δόμησης του οικοπέδου? Θεωρώ ότι εφόσον το μεγαλύτερο τμήμα του είναι εντός παραδοσιακού οικισμού χτίζει με τους όρους δόμησης του παραδοσιακού οικισμού? β)Τί γίνεται με τον δρόμο στον οποίο έχει πρόσωπο το οικόπεδο? Θα γίνει παραχώρηση, για το υπολειπόμενο πλάτος δρόμου, στο τμήμα του οικοπέδου που είναι εντός του οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων και μόνον εκεί ή σε όλο το μήκος του οικοπέδου με πρόσωπο στο δρόμο, οπότε θα πραχωρήσει και τμήμα που είναι εντός του παραδοσιακού οικισμού??? Επισυνάπτω σκαρίφημα για καλύτερη κατανόηση του θέματος...:
  3. stapa, προφανώς δεν αναφέρομαι σε διανομή οικοπέδων από το Κράτος ή άλλο δημόσιο φορέα (Υπ. Γεωργίας κ.λ.π.) αλλά όπως γράφει το συμβόλαιό της " ...στον δικαιοπάροχό της, το ίδιο ακίνητο είχε περιέλθει με το ..../74 Διανεμητήριο Συμβόλαιο στου Συμβ/φου....κ.λ.π.", πρόκειται λοιπόν για διανομή οικοπέδων που προέκυψαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Μάλιστα στο Δινεμητήριο Συμβόλαιο τα οικόπεδα συνορεύουν με "Ιδιωτική οδό". Δηλαδή ήταν μια μεγάλη έκταση, στην οποία ορίστηκαν δρόμοι και οικόπεδα. Και όλα αυτά σε μια περιοχή που το 1974 ήταν εκτός σχεδίου περιοχή. Τι γίνεται λοιπόν σήμερα που η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού???
  4. Ναι συγνώμη μάλλον δεν ήμουν αρκετά σαφής. Συμβαίνει αυτό ακριβώς που λέει ο ΚΑΝΑ. Το 1974 πραγματοποιήθηκε η σύνταξη ιδιωτικού σχεδίου σε περιοχή τότε εκτός ορίων οικισμού και ενώ αρχικά ήταν μια ενιαία έκταση 10 στρ. δημιουργήθηκαν οικόπεδα αριθμημένα και εμβαδομετρημένα καθώς και δρόμοι μεταξύ αυτών, μέσω αυτού του ιδιωτικού σχεδίου "διανομής οικοπέδων" όπως το αποκαλούν οι ιδιοκτήτες. (Αν τα καταφέρω θα προσπαθήσω να ανεβάσω σχέδιο της περιοχής.) α) Μπορώ να επικαλεστώ το άρθρο 28 του 1337/83 και να πώ: "δεν με νοιάζει πως δημιουργήθηκαν οι δρόμοι αυτοί (στη συγκεκριμένη περίπτωση από ιδιωτική πρωτοβουλία) εφόσον είναι εντός ορίων οικισμού είναι δημοτικοί? Φαντάζομαι πως όχι γιατι μιλάμε για έναν οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων οριοθετημένο με Π.Δ το 1985. 'Αλλωστε η 1291/2008 τμήμα Ε' απόφαση του ΣτΕ παρ. 4 αναφέρει ότι" Επειδή, το άρθρο 28 του ν. 1337/1983 (Α΄ 33) ορίζει ότι : «Ιδιωτικοί δρόμοι, πλατείες και λοιποί χώροι κοινής χρήσεως, που έχουν σχηματιστεί με οποιοδήποτε τρόπο έστω και κατά παράβαση των κειμένων πολεοδομικών διατάξεων και βρίσκονται μέσα σε εγκεκριμένα σχέδια πόλεων, θεωρούνται ως κοινόχρηστοι χώροι που ανήκουν στον οικείο Δήμο ή Κοινότητα. Για τους χώρους αυτούς δεν οφείλεται καμμία αποζημίωση λόγω ρυμοτομίας. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι αυτοί καταργούνται, με το σχέδιο πόλεως, προσκυρώνονται κατά τις κείμενες διατάξεις» (βλ. άρθρο 445 του Κώδικα Βασικής Πολοδομικής Νομοθεσίας [Κ.Β.Π.Ν.], που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. της 14/27.7.1999 [Δ΄ 580]). Η διάταξη αυτή δεν παρέχει στους Δήμους αρμοδιότητα εκδόσεως εκτελεστής διοικητικής πράξεως για τον χαρακτηρισμό οδού ή διόδου ως «δημοτικής οδού», ούτε για τον χαρακτηρισμό χώρων ως κοινοχρήστων ή ως περιελθόντων στην ιδιοκτησία τους (ΣΕ 3622/2004) β) Οι δρόμοι λοιπόν αυτοί είναι ιδωτικοί?
  5. Θεοχάρη αν υπήρχε ρυμοτομικό σχέδιο τα πράγματα θα ήταν πολύ πολύ απλά. Πρόκειται όμως για διανομή στην περιοχή που έγινε το 1974 από τους ιδιοκτήτες της γης. Είχαν μια μεγάλη έκταση σε μια περιοχή, που ούτε καν οικισμός δεν ήταν τότε, και αρχίσαν να κόβουν οικόπεδα κατά τη βούλησή τους. Ξέρω πάντως πως βάσει της διανομής αυτής έχουν πουληθεί κάποια οικόπεδα...
  6. Σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων υπάρχει ένας δρόμος ο οποίος τέμνεται από το όριο του οικισμού. Ο δρόμος αυτός προέκυψε από διανομή γης που έγινε το 1974 και κατά την οποία κόπηκαν οικόπεδα και δρόμοι μεταξύ αυτών.Τα ερωτήματά μου λοιπόν έιναι τα εξής: α) οι δρόμοι αυτοί μεταξύ των οικοπέδων είναι ιδιωτικοί ή δημοτικοί? β) στην περίπτωση που ο δρόμος θεωρηθεί κοινόχρηστος και όχι ιδιωτικός, από τη στιγμή που σήμερα τέμεται από το όριο του οικισμού, μπορεί να θεωρήθεί ως δημοτικός το τμήμα του που είναι εντός του οικισμού και το υπόλοιπο τμήμα αυτού (μέσω του οποίου έξασφαλίζεται η σύνδεση με κεντρικό οδικό άξονα του οικισμού) πώς μπορεί να χαρακτηριστεί?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.