Μετάβαση στο περιεχόμενο

cstav

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Venezia θα σου στείλω την απάντηση, είναι ένα κατεβατό απο νόμους και διατάγματα. Δεν κοιτάνε αν υπάρχουν αρδευτικά έργα αλλά όπως μου είπανε αν υπάρχει η δυνατότητα άρδευσης κάτι το οποία καθιστά όλη σχεδόν την Κορινθία ΓΥΠ. Υπάρχει μόνο ένα προσχέδιο ΓΠΣ το οποίο κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει μετά από ενστάσεις κλπ. Γενικώς έχω την εντύπωση ότι χαρακτηρίζουν με περισσή ευκολία τα οικόπεδα ΓΥΠ καθώς δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια. Δεν έχω καταλάβει τι διαφορά κάνει στην περίπτωση μου αν είναι κατά κανόνα η κατά παρεκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο, και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζεται η ΓΥΠ? Το ερώτημα είναι: το γεγονός ότι το οικόπεδο είναι εντός ζώνης οικισμού μπορεί να με βοηθήσει να απαλλαγώ από τον χαρακτηρισμό ως ΓΥΠ??? Μία αχτίδα φωτός είναι ότι άκουσα ότι θα παγώσουν την διάταξη ΓΥΠ (από Σκανδαλίδη νομίζω, στην ρύθμιση με τα αυθαίρετα) μέχρι να συνταχθούν οριστικοί πίνακες, το οποίο μάλλον σημαίνει ότι παγώνει γενικώς η διάταξη. Ξέρετε κάτι για αυτό? Γενικώς η κατάσταση απαξιώνει περιουσίες και σχέδια σε περίοδο τρελλής ύφεσης. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
  2. Αγαπητοί Βάση τοπογραφικού του μηχανικού το οικόπεδο είναι κατά παρέκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο (το κατά παρέκλιση προκύπτει άπο άλλα χαρακτηριστικά πλην εμβαδού 4,3 στρεμμάτων) με την προυπόθεση να μην ανήκει σε ζώνη Υψηλής Παραγωγικότητας. Το πρόβλημα είναι ότι ανήκω σε ζώνη Υψηλής Παραγωγικότητας. Μου απαντήθηκε εγγράφως, επικοινώνησα μαζί τους και μου είπανε ότι όλη η Κορινθία σχεδόν ανήκει σε ζώνη υψηλής παραγωγικότητας. Μα τους λέω εγώ είμαι εντός ζώνης οικισμού και μου λένε ότι δεν κοιτάνε τα πολεοδομικά αλλά από την άλλη δεν είναι σίγουροι και το ψάχνουνε. Ένας άλλος μου είπε να περιμένω καθώς το καινούριο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα θα παγώνει το θέμα της Υψηλής Παραγωγικότητας. Τα έχω παίξει, το οικόπεδο απαξιώνεται και χρειάζομαι άμεσα χρήματα. HELP!!!!!
  3. Αγαπητοί, την βοήθεια σας Έχω ένα αγροτεμάχιο 4,3 στρέμματα στην Κορινθία. Για τη ακρίβεια, βάση τοπογραφικού μηχανικού, βρίσκεται εκτός οικισμού Μεγάλου Βάλτου αλλά εντός ζώνης Πασίου του Δήμου Σικυωνίων και είναι κατά παρέκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο (Π.Δ. της 245/31-5-1985 ΦΕΚ 270 Δ) (Διατάξεις Δόμησης εκτός σχεδίου) μετά την έγκριση του Δασαρχείου και με την προυπόθεση ότι δεν ανήκει σε ΖΩΝΗ ΥΨΗΛΗς ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. Έκανα αίτηση για Υψηλή Παραγωγικότητα και μου αποφάνθηκαν επίσημα ότι είναι Υψηλής Παραγωγικότητας. 'Εχω μιλήσει επανειλημμένως με την Διεύθυνση Γεωργίας Κορίνθου και μου είπανε ότι σχεδόν όλη η Κορινθία είναι ζώνη είναι υψηλής παραγωγικότητας, τους είπα ότι εγω είμαι εντός ζώνης οικισμού Πασίου αλλά μου είπανε ότι δεν κοιτάνε τα πολεοδομικά. Επανήλθα καθώς μπερδεμένα τα έχουνε και αυτοί και μου είπανε ότι πρέπει να το διερευνήσουν. Μίλησα με τοπικό δικηγόρο και μου είπε να περιμένω καθως στις επόμενες δύο εβδομάδες θα δημοσιευτεί ο νόμος για αυθαίρετα και θα λύνει το πρόβλημα (δεν έχω καταλάβει πως). Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει, εφόσον είμαι ζώνη εντός οικισμού Πασίου δεν γλυτώνω το πρόβλημα Υψηλής Παραγωγικότητας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί καταστρέφομαι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.