Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stavros_th

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Stavros_th's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σήμερα το πρωί μίλησα ξανά με τον συμβολαιογράφο και μου είπε ότι εφόσον το ακίνητο είναι εκτός σχεδίου απαγορεύεται να γίνει κατάτμηση οπότε θα παραμείνει εξ αδιαιρέτου. Η εξέλιξη αυτή δεν μου άφησε περιθώρια για να συνεχίσω περαιτέρω έρευνα οπότε δεν χρειάστηκε να βρεθώ και με μηχανικό. Παρόλα αυτά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας!
  2. @pegiavass δεν έχω λόγο να διαφωνήσω μαζί σου απλά να αναφέρω ότι στην άδεια οικοδομής γράφει χαρακτηριστικά "Νομιμοποίηση διώροφης κατοικίας (άρθρο 22 ΓΟΚ '85). Και ναι στο συμβόλαιο αναφέρεται στο ακίνητο ως κληροτεμάχιο. Πάντως σε συνέχεια της σκέψης σου και σχετικά με την σημείωση για την ισχύ της άδειας για 4 χρόνια φίλος μηχανικός μου είπε ότι αναφέρεται στο περιθώριο που δίνει η πολεοδομία για να ξεκινήσει η κατασκευή και ότι μπορεί να ανανεωθεί. Πράγμα που σε επιβεβαιώνει... @ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ Επικοινώνησα με κάποιον μηχανικό της περιοχής και μένει μόνο να γίνει η συνάντηση για να μου δώσει μια πιο σφαιρική άποψη.
  3. Καλησπέρα σε όλους, είμαι καινούριος στο forum, αν και σας διαβάζω αρκετό καιρό, γράφω για πρώτη φορά για να ζητήσω την συμβουλή σας. Το δίλημμα που έχω αφορά την αγορά μονοκατοικίας σε έκταση 2000 τ.μ. σε αρκετά καλή τιμή για τα δεδομένα της αγοράς είναι όμως κάποια σημεία που με προβληματίζουν σοβαρά και σας τα παραθέτω. Κατ'αρχήν να αναφέρω ότι στο συμβόλαιο που έχω στα χέρια μου αναφέρεται σε "εξ αδιαιρέτου αγρό 4000 τ.μ. με ισόγεια αποθήκη 50τ.μ." (στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 ανεξάρτητες κατοικίες η καθεμία με 2000 τ.μ.) Το οίκημα είναι 2 επιπέδων συνολικής επιφάνειας 80τ.μ. και η εκτίμηση μου ήταν ότι πρόκειται για αυθαίρετο. Ο πωλητής όμως μου προσκόμισε οικοδομική άδεια από το πολεοδομικό τμήμα του δήμου της περιοχής. Σημειώνω ότι και στην άδεια αναφέρει πως βρίσκεται εκτός σχεδίου. Να αναφέρω επίσης ότι το κτίσμα είναι κατασκευής του 2003 και η άδεια εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2011. Η άδεια αναγράφει μέσα πως έγινε αρχιτεκτονική μελέτη - μελέτη φέροντα οργανισμού - πυροπροστασίας και ύδρευσης και τέλος θερμ/σης (υποθέτω εννοεί θερμομόνωσης). Η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι έκανε χρήση του νέου νόμου περί αυθαιρέτων για τακτοποίηση για 30 έτη, στην άδεια όμως υπάρχει μία σημείωση κάτω κάτω που αναφέρει ότι η άδεια ισχύει για 4 χρόνια. Ο συμβολαιογράφος με συμβούλεψε να απαιτήσω να γίνει νέο συμβόλαιο έτσι ώστε να είναι ανεξάρτητο και όχι εξ αδιαιρέτου αλλά πλέον έχω πάρα πολλές αμφιβολίες για να προχωρήσω στην αγορά του. Προτού απευθυνθώ σε μηχανικό και δικηγόρο θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας; Αν το προχωρήσω θα μπορέσω να βγάλω άκρη ή θα μπλέξω περισσότερο λέτε; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.