Μετάβαση στο περιεχόμενο

CostasK

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

CostasK's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καταρχήν η εγκατάσταση είναι στη Λάρισα. Το υλικό της καμινάδας είναι αμίαντος (δεν είναι χτισμένη) και η καμινάδα είναι ενεργή το χειμώνα. Για τη ακρίβεια, ο ιδιοκτήτης που έχει την καμινάδα ζεσταίνεται αποκλειστικά με το τζάκι, οπότε καταλαβαίνετε ότι η καμινάδα είναι ζεστή σχεδόν πάντα. @electrical_salonika ευχαριστώ για τη φωτογραφία. Η όδευση που φαίνεται στη φωτογραφία είναι εφικτή στη δική μου περίπτωση, αλλά με δεδομένο ότι η καμινάδα είναι ενεργή, δεν ξέρω αν είναι καλη ιδέα...
  2. Καλησπέρα, δεν είμαι σίγουρος αν ξανασυζητηθεί το θέμα, αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε μια εγκατάσταση ατομικού λέβητα φυσικού αερίου (στον 4ο όροφο), ο αγωγός της παροχής του φυσικού αερίου θα πρέπει να διασταυρωθεί με μια καμινάδα (από τζάκι) του 3ου ορόφου. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος που θα πρέπει να περάσει ο αγωγός από την καμινάδα (απόσταση από καμινάδα, τρόπος στήριξης); Εναλλακτικά, θα μπορύσε ο αγωγός να περάσει από τη μεριά που θα τοποθετηθεί το λεβητάκι (χωρίς να διασταυρώσει την καμινάδα) αλλά τότε η απόσταση του αγωγού από την καμινάδα θα είναι 3-4 εκατοστά. Συνάδελφους μηχανολόγους που ρώτησα μου είπαν ότι ο αγωγός φ.α πρέπει να απέχει 20 εκατοστά από την καμινάδα. Όταν το εψαξαν να το βρουν αυτό γραμμένο στον κανονισμό δεν το βρήκαν. Τελικά τι ισχύει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.