Μετάβαση στο περιεχόμενο

KAN.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Σε ευχαριστώ για την απάντηση, όμως αυτό (περί νομιμότητος) ισχύει και για ποτάμι (μεγέθους αντίστοιχου του αρδευτικού καναλιού) που πηγάζει 200-300μ πιο κει? και 500-600μ αργότερα χάνεται?
  2. Δυστυχώς δεν έχω σπίτι, τα υποκοριστικά δεν είναι χαριτομενιές δηλώνουν μεγέθη.
  3. Γεια σε όλους. Χαίρομαι πολύ που σας βρήκα και ελπίζω να βρω και λύση στο πρόβλημά μου. Θέλω να μεταφέρω νερό από ένα ποταμάκι σε μια απόσταση περίπου 1 χλμ. εκεί που είναι το χωραφάκι μου και η να ποτίσω απευθείας με σταλάκτες, η να γεμίσω τις δεξαμενές μου. Το έδαφος είναι επίπεδο (άντε να έχει 1-2 μ. συνολική υψομ. διαφορά). Το ποταμάκι έχει νερό συνεχώς, με αυξομειούμενη ροή, (αναλόγως εποχής), αλλά και δυνατότητα να πάρω ρεύμα. Το ερώτημα τώρα είναι : με υδραυλικό κριό θα καταφέρω να μεταφέρω το νερό 1 χλμ.? Σε αυτή τη περίπτωση δεν με ενδιαφέρει η ποσότητα ανά ώρα αφού θα μπορεί να γεμίζει τις δεξαμενές έστω και σιγοστάζοντας (που λέει ο λόγος). Αν όμως κάτι τέτοιο αποδειχθεί δύσκολο η άλλη λύση είναι με κάποια ηλεκτρική αντλία. Όμως τι αντλία ? πόσων ίππων? τι σωλήνα? με τι φ? (Δεδομένων και των οικονομικών ) Και κάτι ακόμη. Πως υπολογίζουμε το μανομετρικό στην οριζόντια ευθεία? Ισχύει οτι 100 μ οριζόντια = 1 μ κάθετα? Τα φώτα σας παρακαλώ Με εκτίμηση Κανάρης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.