Μετάβαση στο περιεχόμενο

nickgr

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν γνωρίζει κάποιος πόσο είναι τα πρόστιμα για δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο, ΤΑΠ, για να υπολογίσω το 'μπουγιουρντί' από το 2009 και σε πόσες δόσεις πληρώνονται αυτά στους Δήμους. Στα σχετικά άρθρα είχα διαβάσει για πρόστιμο 200% στον ΤΑΠ. Ευχαριστώ
  2. Σ' ευχαριστώ, θεωρείς ότι είναι υποχρεωμένοι να παραλάβουν την αίτηση που θα ζητώ ένταξη στην ρύθμιση για παραγραφή των δημοτικών τελών -που ευτυχώς δόθηκε παράταση-, ή μπορούν να μην την παραλάβουν καν αν θεωρούν ότι δεν εμπίπτει η περίπτωση στην ρύθμιση αυτή; Η' αναφέρεσαι σε ξεχωριστή αίτηση για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, όπως μου είπαν από τον Δήμο(μ'ένα σωρό στοιχεία που ζητούν) όπου θα απαλλαγώ μεν από εδώ και πέρα από τα δημοτικά αλλά θα μου υπολογίσουν τα αναδρομικά + τα πρόστιμα που αυτοί λένε ότι θα είναι από το 2009 και στην οποία θα κάνω κατόπιν ένσταση; Αν όπως λες φτάνουν οι υποθέσεις αυτές στα δικαστήρια, τότε ποιο το όφελος; Μία ή άλλη θα βγει με τα δικαστικά έξοδα, ίσως και περισσότερα. Συν την ψυχική φθορά.
  3. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για ένα θέμα που αντιμετωπίζω: Ακίνητο χωρίς ρεύμα, που δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ποτέ, μου είπαν από τον δήμο στον οποίο ανήκει ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση (4555/2018) για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που έχουν διακόψει το ρεύμα (βλ. σχετική συζήτηση στο https://www.michanikos.gr/forums/topic/45961-δημοτικα-τελη-και-ταπ-σε-κενα-και-μη-ηλεκτροδοτουμενα/?page=3). Αντιθέτως με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να κάνω αίτηση ώστε να μην πληρώνω από εδώ και στο εξής τα δημοτικά τέλη, αλλά θα χρεωθώ αναδρομικά από το 2009 έως σήμερα με τα τέλη συν τα πρόστιμα που θα προκύψουν. Ρώτησα συγκ/να αν ισχύει η πενταετία και μου είπαν όχι, είναι από το 2009 και μετά όλα τα τέλη (δεν είμαι σίγουρος αν μου είπαν ότι ισχύει και για το ΤΑΠ από το 2009 και έπειτα). Είναι νόμιμο να ζητούν δημοτικά τέλη για ένα σπίτι που δεν χρησιμοποιείται, άρα δεν παράγει σκουπίδια, κλπ, άρα δεν επιβαρύνει τον δήμο; Έχετε κάποια άποψη ή κάποια απόφαση στην οποία θα μπορούσα να στηριχτώ για να αντικρούσω αυτή την απαίτηση; Το πιο σχετικό που βρήκα είναι από τον Συνήγορο του Πολίτη το ακόλουθο, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά ισχυρό το επιχείρημα, μιας και μιλάει για ασάφεια στην συγκ/νη κατηγορία ακινήτων. "Ασαφές παραµένει το καθεστώς των ακινήτων που ουδέποτε ηλεκτροδοτήθηκαν µετά την ολοκλήρωσή τους και δε χρησιµοποιήθηκαν. Θεωρούµε ότι και τα ακίνητα αυτά εµπίπτουν στην ίδια κατηγορία και πρέπει να απαλλάσσονται για τους ίδιους ακριβώς λόγους, δεδοµένου ότι δεν παράγουν απορρίµµατα " (αντιγραφή από το άρθρο https://www.michanikos.gr/index.html/articles/επικαιρότητα/η-νέα-ρύθμιση-για-τα-δημοτικά-τέλη-σε-ακίνητα-που-δεν-χρησιμοποιούνται-r7180/?page=2) Ευχαριστώ
  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας , δεν είμαι μηχανικός, ένας απλώς ιδιώτης που 'φοβάται' τα μαστόρια και τα παραμύθια τους.
  5. Για να καταλάβω ως ασχετίδης (που του αρέσει όμως να μαθαίνει), αν ξεκαλουπώσουν νωρίτερα παίζει ρόλο στην τελική αντοχή που θα αποκτήσει η κολώνα, έτσι? Αν ξεκαλουπώσουν νωρίτερα απ'ότι πρέπει δεν θα μπορέσουν τα υλικά να αναπτύξουν τις ίδιες αντοχές, άσχετα πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να τις τρυπήσουν για να βάλουν την κάσα τα ..άλλα iron-μαστόρια! Σωστό?
  6. Respect Πάντως το τρύπαγαν (μάλλον για το θέμα με τον αέρα που αναφέρεις)
  7. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να απαντήσω σωστά στις ερωτήσεις αυτές: Για 3 τέτοιες κολώνες + το τοιχάκιιαπου ρίχτηκαν ανάμεσα τους (~ 60 πόντους μήκος το ένα, ~130 πόντους το άλλο - για να μπουν κάγκελα από πάνω, ύψος? 30εκ? λίγο πάντως γιατί δέθηκε πάνω από το παλιό τοιχάκι). Υλικά: 1big bag άμμο, 1 big bag γαρμπίλι, 5 τσιμέντα 50κιλα, σίδερα 8άρια + 12 άρια για τα πλέγματα). Το Χτύπημα δεν έγινε με μηχάνημα, κάθε φορά που έριχναν τσιμέντο (με κουβά) το χτύπαγαν.
  8. Καλημέρα παίδες, μου έριξαν μπετά για να φτιάξουν κολόνες σε αυλή προκειμένου να διαμορφωθεί η είσοδος που θα μπει μετά η πόρτα. Οι κολώνες είναι 25χ30 (ύψος; 1.75). Μου είπαν ότι μετά από μία μέρα μπορεί να ξεκαλουπώσουν λόγω θερμοκρασιών. Χωρίς να γνωρίζω, μου φαίνεται κομματάκι λίγος ο χρόνος. Ποια η γνώμη σας; Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα το γρήγορο ξεκαλούπωμα; Και μετά από πόσες ημέρες μπορεί να τοποθετηθεί η κάσα για την πόρτα; Ευχαριστώ
  9. Καλημέρα aithilenio, μου έλυσες την απορία για την διαφορά που έβλεπα ανάμεσα στο φυλλάδιο του αντιπροσώπου(90-70-20) και στο site του κατασκευαστή(75-60-20). To θέμα με την αντιστάθμιση το έχω ακούσει, αλλά μου είπαν ότι άλλοι το θεωρούν κρύο το σπίτι ή ότι δεν δουλεύει η θέρμανση, ενώ απλά δουλεύει η αντιστάθμιση, οπότε δεν έχω άποψη για την αίσθηση θέρμανσης που δίνει αυτή η λειτουργία.
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση, βασικά ψάχνοντας να δω αν ήταν εύκολο να το υπολογίσω μόνος μου διάβασα κάπου για μία πρόχειρη μέθοδο (όγκος * 50) και 'φρίκαρα' λίγο γιατί για τα ~5μ2 του μπάνιου μου έβγαλε 750kcal σε σχέση με τις 1120 που είναι υπολογισμένο το σώμα και λέω θα σκάμε εκεί μέσα?. Αλλά μάλλον δεν είναι τόσο εύκολος ο υπολογισμός όπως μου λέτε.
  11. Ευχαριστώ, μηχανολόγος μου είχε υπολογίσει τα σώματα, απλά λόγω και έλλειψης χώρου ήθελα να ξέρω αν τα σώματα είναι μεγάλα, μήπως και μπορούσα να πάρω σε κάποια σημεία λίγο μικρότερα. Αλήθεια, πόση διαφορά στις θερμίδες θεωρείται σημαντική; π.χ. αν για τις 1120kcal του μπάνιου (<5 m2)που έχω θέμα στις διαστάσεις, έβαζα σώμα με 200 θερμίδες λιγότερες θα είχα μεγάλη διαφορά;
  12. ναι, υπάρχει κεντρικός συλλέκτης, δεν θυμάμαι τώρα πόσα βανάκια έχει. Απ΄ότι είδα σε ένα σχέδιο που έχω προ της κατασκευής(ελπίζω να το τήρησε ο υδραυλικός...), για 6 σώματα πρέπει να έχει τρέξει 4 γραμμές. Δηλ. έχει σε μία γραμμή την κουζίνα με την τραπεζαρία, σε μία άλλη το μπάνιο με το κυρίως Υ/Δ, σε μία τρίτη το παιδικό Υ/Δ και σε μία 4η του σαλονιού.
  13. Το διαμέρισμα έχει εντελώς ανεξάρτητη εγκατάσταση σωληνώσεων καλοριφέρ, άρα λογικά δισωλήνιο δεν είναι αυτό; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
  14. Καλησπέρα σε όλους, πρόκειται να προχωρήσω στην αγορά σωμάτων panel και έχω την εξής απορία: όταν μου είχαν υπολογίσει τα σώματα με τις αντίστοιχες θερμίδες που χρειάζονται σε κάθε δωμάτιο το σπίτι ήταν κενό από ντουλάπες, κουζίνα κλπ. Μήπως τώρα που έχουν προστεθεί και αυτά τα -μόνιμα- στοιχεία πρέπει να υπολογιστούν ξανά προς τα κάτω οι διαστάσεις των σωμάτων-θερμίδες τους ή σωστά έχουν υπολογιστεί με κενό το σπίτι; π.χ. σε έναν ενιαίο χώρο κουζίνα - τραπεζαρία - σαλόνι ~44m2(πριν μπουν τα ντουλάπια κουζίνας) έχουν υπολογιστεί 3 σώματα: κουζίνα 2.796kcal, τραπεζαρία: 1.614kcal, σαλόνι: 3.231kcal με άθροισμα θερμίδων: 7.641kcal Στο ένα Υ/Δ 12m2 (πριν μπει η ντουλάπα) σώμα 1.777kcal, στο άλλο Υ/Δ 15,5m2 (πριν μπει η ντουλάπα) σώμα 2.329kcal, στο μπάνιο ~5m2 πετσετο-κρεμάστρα 1.120kcal. Πως σας φαίνονται; μήπως είναι υπερβολικές αυτές οι θερμίδες; Το σπίτι είναι μονωμένο (Αθήνα). Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.