Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσθένης Χωριανόπουλος

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Δημοσθένης Χωριανόπουλος

  1. Ο GRTOPO μάλλον δεν έλαβε το μήνυμα που του έστειλα, οπότε συνεχίζω με νέα δημοσίευση: ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 14/27-7-99 (ΦΕΚ 580 Δ) : Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας Άρθρο 264 : Δόμηση σε ακραία σημεία σχεδίου (άρθ. 29 παρ. 1,2 και 3 ν. 1577/85, άρθ. 14 παρ. 1 περίπτ.δ ν. 1647/86) "2. Όταν στα ακραία σημεία των ήδη εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων προβλέπεται η ύπαρξη δρόμου και απέναντι από τα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα προβλέπονται ρυμοτομικές γραμμές, η δόμηση των οικοπέδων που έχουν πρόσωπο στο δρόμο αυτό γίνεται με βάση το πλάτος του, όπως προβλέπεται από το σχέδιο μέχρι την απέναντι ρυμοτομική γραμμή. Αν απέναντι από τα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στα ακραία σημεία του ρυμοτομικού σχεδίου που έχει εγκριθεί μέχρι τη 13.3.83, προβλέπεται οικοδομική γραμμή, τα γήπεδα που έχουν πρόσωπο στη γραμμή αυτή εφόσον έχουν δημιουργηθεί μέχρι τη 18.12.85 είναι οικοδομήσιμα μόνο κατά το τμήμα τους, το οποίο έχει επιφάνεια που αντιστοιχεί στις ελάχιστες απαιτούμενες για το εμβαδόν και το πρόσωπο διαστάσεις αρτιότητας, οι οποίες προβλέπονται από τις πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν για το απέναντι οικοδομικό τετράγωνο." κ.λπ. Το: "Αν απέναντι από τα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στα ακραία σημεία του ρυμοτομικού σχεδίου που έχει εγκριθεί μέχρι τη 13.3.83, προβλέπεται οικοδομική γραμμή..." δεν σημαίνει ότι είναι δυνατόν να υπάρχει οικοδομική γραμμή στην εκτός σχεδίου πλευρά του τελευταίου δρόμου του σχεδίου? Την ερμηνεία αυτή μου έδωσε και μηχανικός της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, αλλά στην ερώτησή μου πώς θα οριστεί αυτή η οικοδομική γραμμή, έλαβα την απάντηση "μα είναι εκτός σχεδίου, πώς θα ορίσουμε οικοδομική γραμμή?" ! Τι νόημα έχει τότε αυτό το άρθρο? Συνημμένο είναι το διάγραμμα του Δήμου με τους όρους δόμησης. Ψάχνω για τα οικόπεδα στην Όλγας Κωνσταντινίδου ΑΠΕΝΑΝΤΙ από την οδό Πίττα.
  2. Κατ' αρχάς ευχαριστώ την Αναστασία. Το ΠΔ14/1999 όμως απλώς αναφέρει και πάλι το άρθρο 29 του ΓΟΚ, ενώ δε νομίζω ότι υπάρχει ΖΟΕ για εκτός σχεδίου θύλακα (όπως έχει χαρακτηρίσει το σημείο το ΥΠΕΧΩΔΕ) στο Δήμο Αθηναίων. Σχετικά με την απάντηση του αγαπητού GRTOPO: έχω το διάγραμμα που αναφέρεις. Στην εκτός σχεδίου πλευρά που με ενδιαφέρει έχει πράσινη γραμμή, την οποία περιγράφει στο υπόμνημα ως "πρασιά", θεωρώ όμως ότι εννοεί την ρυμοτομική γραμμή που ορίζει το πλάτος του δρόμου. Από που προκύπτει όμως ότι μπορείς να χτίσεις εάν έχεις ρυμοτομική με πρασιά όπως λες και όχι οικοδομική? (Σημ.: η ΑΤΤΙ-ΚΑΤ δεν ισχύει φίλε, έχω αλλάξει ομάδα στο πρωτάθλημα)
  3. Ερώτηση: Το άρθρο 29 ΓΟΚ, παρ.2 , αναφέρει ότι οικόπεδο που έχει πρόσωπο σε δρόμο, ο οποίος αποτελεί το όριο του ρυμοτομικού σχεδίου και βρίσκεται στην εκτός σχεδίου πλευρά, μπορεί να οικοδομηθεί σύμφωνα με τους ελάχιστους όρους δόμησης που ισχύουν απέναντί του, εάν στην εκτός σχεδίου πλευρά έχει οριστεί οικοδομική γραμμή. Έχετε δει ποτέ οικοδομική γραμμή στην ΕΚΤΟΣ σχεδίου πλευρά? Πώς μπορεί να οριστεί τέτοιο πράγμα? Το οικόπεδο για το οποίο μιλάω ρυμοτομική γραμμή έχει, οικοδομική δε βλέπω. Το ρυμοτομικό απέναντί του ορίστηκε το 1963. (Μιλάμε για Δήμο Αθηναίων)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.