Μετάβαση στο περιεχόμενο

Largy

Core Members
  • Περιεχόμενα

    2.469
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Largy

  1. On 10/20/2023 at 7:06 PM, mariot1976 said:

    Καλησπέρα! Η οικοδομική άδεια είναι του 2021  , έγινε η θεώρηση του στελέχους για σύνδεση με δίκτυα και το ερώτημα είναι στην βεβαίωση για δίκτυα , στις εγκρίσεις φορέων-επιλέγουμε θεώρηση αδείας άρθρο 47 ν.4495/17 και αν ναι για αρ. πρωτ. τι συμπληρώνουμε; Ευχαριστώ! 

    τον αρ. πρωτοκόλλου και την ημερομηνίας της θεώρησης.

  2. On 1/18/2023 at 10:41 PM, dimitris GM said:

      Πλην, κριθηκε, και δικαστικως,  οτι μπορει να δοθει σαν παρακολουθημα ολοκληρη στην αποκλειστικη χρηση μιας ή - κατα τμηματα-  και σε διπλανες  ΟΙ και αποδιδονταν  κατα χρηση συνηθως με τα μεταβιβαστικα συμβολαια ή/και   με τον  κανονισμο .

    αυτό το έχεις εύκαιρο να το παρεθέσεις?

  3. 13 hours ago, smartos11 said:

     Στην επιλογή κατηγορίας όμως προκύπτει η 4, καθώς εκεί γίνεται σύγκριση με τα ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ (δεν εξαντλήθηκε ο ΣΔ). Στην επιλογή κατηγορίας δεν λαμβάνεται υποψιν το υπόγειο εφόσον δεν αποτελεί ανεξάρτητο χώρο, (στα εντός). Οπότε κάνω δήλωση και για τον 3843 με πρόστιμο 100 ευρώ και προκύπτει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση για το σύνολο πλέον. ναι

     

    • Upvote 1
  4. On 9/14/2022 at 9:00 AM, Christos said:

    Εχει βγαλει κανεις τετοια βεβαιωση; μεσα απο το συστημα e-αδειων δε βρισκω καποια επιλογη, και στα διαθεσιμα αρχεια εκδοθειας αδειας, δεν υπαρχει πουθενα το συγκεκριμενο αρχειο. Κανουμε καπου αιτηση για αυτη;

     

    22 hours ago, nounou said:

    την ίδια απορία έχω και εγώ ...

     

    Screenshot_1.jpg

  5. On 9/7/2022 at 10:51 AM, Giallou said:

    Καλησπέρα σας,

    ο ιδιοκτήτης έχει πληρώση παράβολο και ποσοστό ανταπόδοσης ΤΕΕ. Αρχικά ήθελε να πάει με προκαταβολή 30% κια τα υπόλοιπα με δόσεις και έτσι περάστηκε και στη δήλωση. Τώρα θέλει να το αποπληρώσει όλο μαζί. Αν δεν εχει περασει η προθεσμια μπορεις να κανεις αιτηση και να το γυρισεις στο εφαπαξ (στο κουμπι αιτηματα) αλλιως ο Κωδικός πληρωμής για τις δόσεις είναι ίδιος. Μπορεί να κάνει μια κατάθεση όλο το ποσό ή πρέπει να τα βάζει αναγκαστικά τα ποσά που αντιστοιχούν στο κάθε μήνα? Επίσης αν πχ κάνει όλες τις πληρωμές για όλους τους μήνες το σύστημα ενημερώνεται ότι έχουν εξοφληθεί  όλες οι δόσεις ναι ή θα ενημερώνεται μια δόση ανά μήνα αναγκαστικα?

    Ευχαριστώ.

     

    • Like 2
  6. θα μπορούσαν να συνδυαστούν αν η κατηγορία 5 δεν είχε πάψει να δηλώνεται στο σύστημα εδώ και κανα χρόνο. Θα περιμένεις να ανοίξει κάποια στιγμή

    • Like 1
  7. πολύ σημαντική η τελευταία παράγραφος αλλά και η διευκρίνηση για τα στοιχεία πλήρωσης που βρίσκονται έτσι κ αλλιώς εντός του περιγράμματος του κτηρίου

    • Upvote 1
  8. Τα φορολογικά και το ικα πρέπει να είναι πληρωμένα πρίν την έκδοση της άδειας ή μπορεί και να προσκομιστούν κατά τον μεταγενεστερο ελεγχο φορολογικων?

  9. On 18/11/2021 at 4:31 ΜΜ, dimitris GM said:

    Σωστα λεει η συμβ/φος,

    μήπως να ξαναδούμε την παράγραφο 5 με τα α και β ...

    Η προϋπόθεση β. αναφέρεται σε περιπτώσεις στις οποίες υπάρχουν περισσότεροι του ενός όροφοι, στους οποίους δυνητικά θα μπορούσαν να κατασκευαστούν οι ίδιες ακριβώς αυθαιρεσίες. 

    Στην περίπτωση συγκροτημάτων μεζονετών, κοινόχρηστοι χώροι υπάρχουν μόνο στο ισόγειο. Επομένως, στην περίπτωση αυτή στο σύνολο των ορόφων, που θα μπορούσε να καταγραφεί μία αυθαιρεσία σε κοινόχρηστο χώρο (δηλαδή μόνο στο ισόγειο) καταγράφεται η αυτή αυθαιρεσία.
    Άρα η προϋπόθεση β. σαφώς καλύπτεται.
    Γνώμες?
  10. σε συγκρότημα μεζονετών υπάρχουν παραβάσεις αναλυτικού προϋπολογισμού, ήτοι μεγάλωμα εξωστών και μιας εξωτερικής σκάλας, ξεμπάζωμα υπογείου, ένα ξύλινο στέγαστρο που καλύπτει την σκάλα και αλλαγή θέσης κτιρίου σε άλλη νόμιμη θέση (μετατόπιση 1 μ προς τα εμπρός).

    Σύμφωνα με τη συμβ/φο δεν μπορεί να κάνει μονομερή τροποποίηση γιατί αυτές οι παραβάσεις είναι όλες στον κοινόχρηστο ακάλυπτο και ενώ υφίσταται από την ανέγερση της οικοδομής, αυτές είναι εκτός νομίμου όγκου.

    Προσωπικά πιστέυω ότι καλύπτει την περίπτωση το τέλος της παρ. 7:

    Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του παρόντος, σε περίπτωση που δεν συντρέχουν σωρευτικά οι προϋποθέσεις των περ. α΄ και β΄ της παρ.5, είναι η παρέλευση δεκαετίας από την τέλεση της αυθαιρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος και η μη έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης που να διατάσσει την κατεδάφιση.[Α1] 


     [Α1]Αλλαγές με τον Ν.4759/20 (ΦΕΚ 245Α/9.12.2020)

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.