Μετάβαση στο περιεχόμενο

theodkary

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

theodkary's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Προφανώς, συμφωνώ με ότι είπατε. @Pavlos33 Το οικόπεδο αγοράστηκε από τον πατέρα μου πριν χρόνια από τον γείτονα με τον οποίο έχουμε τώρα θέμα. Το πως και γιατί έχει μπει το καλώδιο έτσι δεν το γνωρίζω. Φυσικά, θα έπρεπε να έχει λυθεί το θέμα τότε πριν την αγορά. Αλλά βασίστηκε στην εμπιστοσύνη του πατέρα μου πως "εντάξει μωρέ θα το κάνει εν καιρό". Αυτά τα λάθη τώρα πληρώνουμε. Όταν ρώτησαν οι δικοί μου τη ΔΕΗ, τους είπαν πως η δική τους δικαιοδοσία είναι μέχρι το ρολόι. Το οποίο βρίσκεται στο πλέον δικό μας όριο/φράχτη. Και μετά διασχίζει το αγροτεμάχιο μέχρι το γειτονικό σπίτι. Εγώ θα ξανα-επικοινωνήσω με τη ΔΕΗ, ύστερα από ότι έχει προηγηθεί, μπας και βοηθήσουν στο πως και τι πρέπει να κάνω. Και θα πρέπει να βάλω και εγώ έναν Ηλεκτρολόγο να κάνει μια σωστή μελέτη και βλέπουμε από εκεί.
  2. Καλησπέρα στο Forum και τους συναδέλφους! Αν και Μηχανολόγος Μηχανικός, έχω να ασχοληθώ χρόνια με τεχνικές εκθέσεις και αυτό στο εξωτερικό. Είμαι σχεδιαστής μηχανημάτων οπότε δεν έχω ιδιαίτερη άποψη πάνω στο θέμα. Είμαι κάτοχος ενός αγροκτήματος με σπίτι μέσα. Μέσα από το αγρόκτημα περνάει το καλώδιο της ΔΕΗ του γείτονα (από τον οποίο και το αγόρασα). Το καλώδιο περνάει υπογείως αλλά σε μικρό βάθος, περίπου 25 εκατοστά. Επίσης, δε βρίσκεται μέσα σε κάποιο προστατευτικό σωλήνα. Εν μέσω μιας αντιδικίας με τον γείτονα, που αποφάσισε πως ήθελε να διεκδικήσει μέρος του κτήματός μου (γιατί έτσι), μέσα στους όρους της συμφωνίας για να αποφύγουμε δικαστήρια, ήταν να φροντίσουν το καλώδιο, είτε κάνει τον γύρο του οικοπέδου και να πάει στο δικό του, είτε να φροντίσει με δικά του έξοδα να μπει το καλώδιο σε ασφαλές βάθος. Η ΔΕΗ μας είπε πως είναι επικίνδυνο να μείνει έτσι, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αγροτεμάχιο. Αλλά δεν είναι δικό τους θέμα επειδή βρίσκεται σε εμάς μέσα. Παρέλαβα λοιπόν μια Τεχνική Έκθεση από έναν Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, η οποία αναφέρει πως πήγε, το έλεγξε και όπως γράφει "Η όλη εγκατάσταση είναι σύμφωνη με τον κανονισμό ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης". Σε όλο το μήκος από τον μετρητή της ΔΕΗ που είναι στην περίφραξη μέχρι το κτίσμα το καλώδιο είναι υπογειοποιημένο και σε κατάλληλο και ασφαλές βάθος." Η Τεχνική έκθεση είναι ένα word αρχείο υπογεγραμμένο. Δε θα έπρεπε να υπάρχει και ανάλογο σχέδιο; Επίσης, ποιο είναι το ασφαλές βάθος που αναφέρει; Δε θα έπρεπε να αναφερθεί σε κάποιο κανονισμό; Αρχικά μου φαίνεται πρόχειρη η μελέτη και δε θέλω να το αφήσω έτσι όταν πρόκειται για κάτι τόσο επικίνδυνο. Τι θα γίνει όταν μπει σκαπτικό;! Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο!
  3. Eίμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολογίας Α.Τ.Ε.Ι. Σερρών και αναζητώ εργασία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Θεόδωρος Καρυπίδης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.