Μετάβαση στο περιεχόμενο

labiis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  1. Ευχαριστώ bbl για το σχόλιο. Πράγματι η πράσινη γραμμή ορίζει πλέον την ιδιοκτησία , δηλ. τα 300 τμ, που περιλαμβάνει το τμήμα που μπορεί να οικοδομηθεί (ορίζεται από την κόκκινη γραμμή) και την πρασιά. Τα υπόλοιπα 200 τμ πάνε για τους δρόμους (το οικόπεδο είναι γωνιακό). Ο μηχανικός που ρώτησα μου είπε να κάνω την έσταση, την οποία και έκανα, αλλά δεν προσέθεσε κανέναν άλλο λόγο πέρα από το ότι τα αφαιρούμενα 200 τμ, που είναι το 40% της έκτασης που αναφέρεται στο συμβόλαιο, είναι πολύ μεγαλύτερο από τα προβλεπόμενα στο σχετικό νόμο.
  2. Αγαπητοί συμφορουμίστες, Στα Μελίσσια αναρτήθηκε η πρόταση για τη Β1 φάση ένταξης στο Σ.Π. Σε ένα οικόπεδο 500τμ βάσει συμβολαίου η πράσινη γραμμή κόβει 200 τμ και αφήνει υπόλοιπο 300 τμ. Η δε κόκκινη γραμή αφήνει τελικά 130 τμ οικοδομήσιμα και μάλιστα κόβει και ένα κομμάτι υπάρχοντος νομιμοποιημένου με το νόμο Τρίτση κτίσματος. Εκτιμάτε ότι τα ανωτέρω αποτελούν λόγο για υποβολή ένστασης; Ευχαριστώ.
  3. Ευχαριστώ αγαπητέ για την απάντησή σου. Δυστυχώς ΥΠΕΚΑ και ΤΕΕ δεν έχουν απάντηση , η νομική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ δε σηκώνει το τλφ κι έτσι θα πάω να τους δω προσωπικώς. Μια διευκρίνηση πάντως: Οικόπεδο και κτίσμα είναι εξ' αδιαιρέτου, διότι στα εκτός σχεδίου δε μπορεί να γίνει διανομή.
  4. Παρακαλώ, γνωρίζει κανείς τί γίνεται όταν υπάρχει εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησία 50%, σε οικόπεδο εκτός σχεδίου με αυθαίρετο σπίτι, και ο ένας εκ των δύο δεν ενδιαφέρεται ή δεν θέλει να προχωρήσει στην τακτοποίηση με το νέο νόμο; Μπορεί ο άλλος να προχωρήσει μόνος του; Μπορεί ο μη ενδιαφερόμενος να εξαναγκασθεί να συμμετάσχει; Αν τελικά ο δεύτερος δεν πεισθεί να συμμετάσχει, ο πρώτος απαλλάσεται από την ευθύνη των προστίμων, αν αποδείξει ότι με νόμιμο τρόπο προσκάλεσε τον άλλο κι αυτός αρνήθηκε; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.