Μετάβαση στο περιεχόμενο

Orestis78

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Orestis78

  1. Ναι σήμερα πήγα να το διευκρινίσω στο ΥΠΕΚΑ και:

     

    Όταν έχει γίνει σύσταση Οριζοντίου Ιδιοκτησίας "διαφορετικοί ιδιοκτήτες" θέλεις 2 Αιτήσεις

     

    1 ρυθμιση για την Διαμερισμάτωση!

    +

    1 ρυθμιση για την Διαμερισμάτωση + Λοιπές Αυθαιρεσίες!

     

     

    Αν όμως δεν έχει γίνει σύσταση και έχουν ποσοστό ιδιοκτησίας επι του ακινήτου τότε θέλει μόνο μια Αίτηση, με τα ποσοστά των ιδιοκτητών.

     

     

    Την Παρασκευή ΔΕΝ είχε διευκρινιστεί αυτό.

     

     

    Ξεκαθαρίστηκε το τοπίο, επιτέλους!!!

    δηλαδή LEO για να καταλάβω γίνεται 1 δήλωση ανα ιδιοκτησία και αν έχει και άλλες αυθαιρεσίες στην ίδια δήλωση? Στη δική μου περίπτωση, που η σύσταση συμφωνεί με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά όχι με τα σχέδια της ΟΑ,, έχω "συγχώνευση" 3 διαμερισμάτων σε 2 και μόνο ο ένας ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται να το τακτοποιήσει....

    Σε παρακαλώ αν μπορείς διευκρύνησέ το!

    ευχαριστώ

  2. Thodoris σε άλλο topic είχαμε μιλήσει διεξοδικά για το θέμα!Νομίζω είχαμε καταλήξει ότι μπαίνουν τα τετραγωνικά του ορόφου που κόβουν το εγκεκριμένο ύψος της άδειας και μάλιστα με 0,2/0,4 συντελεστές (υπό προϋποθέσεις πάντα) το πρόστιμο αυτό επιμερίζεται σε όλους τους ιδιοκτήτες!Από κει και πέρα δεν είχε ξεκαθαριστεί αν θα πρέπει να καταθέσουν όλοι οι όροφοι ξεχωριστά φάκελο επειδή έχουν αλλαγές στις σταθμες τους σε σχέση με αυτές της άδειας!Τώρα αν το υπόγειο έγινε τελικά ισόγειο σηκώνοντάς το νομίζω πάει ξεχωριστά το υπόγειο πια ως δόμηση ύψος και λοιπά (Σε αυτή την περίπτωση γνώμη μου δεν βάζω και άλλη υπέρβαση ύψους αφού την έχω ενσωματώσει στο υπόγειο)!Γενικά να βλέπουμε για κάθε υπέρβαση να φτιάχνουμε και ένα πρόστιμο!Μην πληρώνουμε διπλά το !@#$@# το κράτος!

    Δηλαδή συνάδελφοι αν έχουμε και π.χ. κλείσιμο εξώστη στον τελευταίο όροφο σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, πως ενσωματώνουμε την υπέρβαση ύψους;

  3. καταρχήν πρέπει να έχει κατασκευαστεί πριν την δημοσίευση του ν.4014, δηλ. πριν τον Ιούλιο του '11. Δες αν υπάρχουν αεροφωτογραφίες ή και κάποιο έστω και ιδιωτικό έγγραφο. Αν όχι τότε μου είπαν στο ΤΕΕ ότι προχωράς μόνο με τη δήλωση του ιδιοκτήτη, χωρίς συντελεστή παλαιότητας. Να ξέρεις ότι κανείς δεν έχει απαντήσει με βεβαιότητα σε αυτό το ζήτημα.

  4. Εμμένεις (και καλά κάνεις γιατί φαίνεται ότι ο νόμος και οι ερμηνευτικές συντάσσονται από -λίαν επιεικώς- άσχετους τόσο με το τεχνικό όσο και με το νομικό κομάτι με αποτέλεσμα το απόλυτο μπάχαλο), αλλά λανθασμένα από όσο κατάλαβα, κάνεις και το λάθος να συγχέεις την ιδιοκτησία με κάτι παρόμοιο με την "κληρονομική μερίδα". Όταν λέμε "ιδιοκτησία" αυτό που εννοούμε είναι πράγμα. Ακίνητο ή κινητό. Δεν πρόκειται πάντως σίγουρα για όλη την περιουσία που έχει στην επικράτεια ο ιδιοκτήτης. Και ειλικρινά απορώ γιατί πήγαν και το έμπλεξαν πάλι στην εν λόγω ερμηνευτική! Μια χαρά αναφερόταν ο νόμος σε ακίνητα.

    Σιγά - σιγά θα μας αναγκάσουν να γίνουμε και συμβολαιογράφοι! πάνω στο θέμα της ιδιοκτησίας: έχω δύο ακίνητα με μία Α.Ο. (το 2ο προσθήκη στο 1ο),σε οικόπεδο με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας που όμως τα κτίσματα δεν έχουν χωριστεί με συμβόλαια κλπ!!!! Οι ιδιοκτήτες είναι 2. Θα κάνω μία αίτηση για όλες τις αυθαιρεσίες αφού έχω μία κοινή Α.Ο., όμως θέλω να δηλώσω και τους 2 ιδιοκτήτες. Τί ποσοστά συνιδιοκτησίας θα δηλώσω στη φόρμα του ΤΕΕ? Αυτά του οικοπέδου ή 50-50?!Μήπως σε αυτή περίπτωση πρέπει να γίνει πρώτα σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας για τα ακίνητα και μετά να προχωρήσουν σε τακτοποίηση?

  5. Να κανω μια καπως ασχετη ερωτηση? Οτι παμε με αναλυτικο χρειαζεται να το παρουσιασουμε στην δευτερη φαση της νομιμοποιησης?

     

    Από όσο γνωρίζω τον κρατάς και αν σου ζητηθεί τον καταθέτεις.

  6. Συνάδελφοι καλησπέρα! έχω μια περίπτωση προσθήκης που έχει βγει άδεια για τμήμα της λόγω έλλειψης περίσσειας συντελεστή. Το οικόπεδο μετά την άδεια χωρίστηκε σε 2 ιδιοκτησίες! πως υπολογίζω τις υπερβάσεις?! με σ.δ. για το νέο, μικρότερο οικόπεδο ή για το ενιαίο της άδειας?!

     

    ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!

  7. Καλησπέρα! Έχω κι εγώ μία παρόμοια περίπτωση με κλείσιμο μισής βεράντας με πρόχειρη αλουμινοκατασκευή και ελενίτ 9.5τ.μ., και όσον αφορά το παραπάνω για τα 2000 ευρώ ισχύει αυτό που λέει ο connieiossif. Όμως θέλω να ρωτήσω τα εξής:

    α. μπορώ να πάω με αναλυτικό;

    β. αν πάω με τετραγωνάκια έχω μόνο υπέρβαση συντελεστή δόμησης και ύψους, χωρίς αλλαγή χρήσης;

     

    ευχαριστώ προκαταβολικά!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.