Μετάβαση στο περιεχόμενο

aziogos

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by aziogos

  1. Δεν γνωρίζω για το θέμα υγρασιών κάτι, αυτό που με απασχολούσε είναι πως αν θελήσω να κτίσω κι εγώ αργότερα, μήπως δεν θα μπορούσα λόγω του ότι ο γείτονας έχτισε πάνω στο όριο καλύπτοντας όλο τον ακάλυπτο χώρο που όφειλε να αφήσει ελεύθερο. Δηλαδή εάν έκανα και εγώ το ίδιο οι τοίχοι των σπιτιών μας θα εφάπτονταν.Γι'αυτό και ήθελα να είμαι καλυμμένη κάνοντας κάποιου είδους αναφορά στην περίπτωση που ο γείτονας θελήσει να "μαγειρέψει" τα όρια του οικοπέδου του ώστε να φαίνεται νόμιμος ως προς αυτό και να υποβάλλει μετά την αίτηση νομιμοποίησης του αυθαιρέτου του.Θα αναγκαζόμουν τότε να στραφώ εναντίον του δικαστικώς, κάτι που δεν θέλω, εξ ού και το ερώτημα μου για το αν υπάρχει βάση του νέου νόμου (ή και παλαιότερου, πάντως να με καλύπτει) κάποια δυνατότητα υποβολής "ένστασης" ή ένα στάδιο πριν από αυτό, απλά και μόνο και να επιστήσω την προσοχή στους αρμόδιους. Όμως εφόσον όπως είπε και το άλλο μέλος δεν επηρεάζει την οικοδομησιμότητα του δικού μου οικοπέδου, έχω καλυφθεί! Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
  2. ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση, ίσως όμως δεν έγινα αντιληπτή λόγω του ότι δεν διαμόρφωσα όπως έπρεπε το ερώτημά μου.Θα σας παρακαλούσα πολύ αν έχετε τη διάθεση να μπείτε λίγο στο topic Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Ν.4014/11 Ρύθμιση αυθαιρέτων, στο μήνυμα #37 που γράφω αναλυτικά αυτό που με ενδιαφέρει. Το θέμα είναι πως ανησυχώ μήπως μελλοντικά όταν θελήσω κι εγώ με τη σειρά μου να κτίσω στο οικόπεδο μου, δεν μπορέσω λόγω της μηδενικής απόστασης που έχει ο συγκεκριμένος με το όριο ιδιοκτησίας μου.Δεν υπάρχει κάποιο είδος αναφοράς που να μπορώ να κάνω προς την αρμόδια Πολεοδομία ή προς αυτούς από τους οποίους θα περάσουν τα δικαιολογητικά του γείτονα για να εγκριθούν και να νομιμοποιηθεί το αυθαίρετό του ώστε να γνωστοποιήσω και εγώ με τη σειρά μου το γεγονός σε περίπτωση που αυτός θελήσει να "αλλάξει" τα όρια ιδιοκτησίας του ώστε να παρουσιάσει μέρος από το δικό μου οικόπεδο ως δικό του για να μπορέσει να νομιμοποιηθεί το εν λόγω αυθαίρετο?Μιλάω εντελώς υποθετικά όμως είναι πολύ πιθανόν να γίνει κάτι τέτοιο μιας και η σχέση μας με το γείτονα δεν είναι και η καλύτερη. Συγνώμη αν έχω καταλάβει κάτι λάθος και σας αναγκάζω να επαναλάβετε το ίδιο! Ευχαριστώ για άλλη μια φορά για το χρόνο σας. Και σε περίπτωση που το δικό του αυθαίρετο νομιμοποιηθεί έχοντας χτίσει ακριβώς επάνω στο όριο, αν εγώ θελήσω να κτίσω αργότερα τι θα γίνει?Προφανώς θα αντιμετωπίσω πρόβλημα ε?
  3. καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Ενόψει της δυνατότητας τυχόν υποβολής αίτησης νομιμοποίησης αυθαιρέτου εντός σχεδίου με το Ν.4014/11 ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω ώστε σε περίπτωση που ο γείτονας κάνει την αίτηση νομιμοποίησης του αυθαιρέτου του, να μην θιγεί η όμορη ιδιοκτησία μου, αφού έχει εξαντλήσει το ποσοστό δόμησης και έχει καλύψει πλέον ολόκληρο τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου του? (έχει χτίσει τον τοίχο της οικίας του δηλαδή επάνω στα όρια της ιδιοκτησίας του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ελεύθερος χώρος όπως επιβάλλεται)Ευχαριστώ!
  4. καλησπέρα,θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής.Είμαι ιδιοκτήτης από κληρονομία ενός οικοπέδου 564τμ (συνένωση δύο τεμαχίων Α:240τμ και Β:324τμ - μη άρτιο,αλλά είναι οικοδομήσιμο σύμφωνα με α.25 Ν.1337/85), το οποίο εφάπτεται με το Χ οικόπεδο του γείτονα, όπου ο τελευταίος έκτισε σε δύο φάσεις αυθαίρετο οίκημα καλύπτοντας όλο τον ακάλυπτο χώρο του (του Χ), υπερβαίνοντας το ποσοστό δόμησης, γεγονός το οποίο κατήγγειλα και κατέθεσα μήνυση.Διεπίστωσα αργότερα πως στην έκθεση αυτοψίας που έγινε από τον αρμόδιο υπάλληλο της Πολεοδομίας για την αυθαίρετη κατασκευή της Β' φάσης το σκαρίφημα της παράνομης κατασκευής είναι εντελώς λάθος ως προς τα μέτρα κατασκευής και ως προς το μέτωπο κτισίματος του αυθαιρέτου. Ενόψει λοιπόν της δυνατότητας τυχόν υποβολής αίτησης νομιμοποίησης αυθαιρέτου εντός σχεδίου με το Ν.4014/11 ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω ώστε σε περίπτωση που ο γείτονας κάνει την αίτηση νομιμοποίησης του αυθαιρέτου του, να μην θιγεί η όμορη ιδιοκτησία μου?Σας αποστέλλω και τοπογραφικό διάγραμμα.Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.