Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikosnik

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nikosnik

  1. Καλημέρα σε όλους, Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα, συγχωρήστε με αν έχει συζητηθεί αλλού. Κληρονόμησα από τον πατέρα μου ένα οικόπεδο 240 τμ στην Λάρισα, με ένα ισόγειο κτίσμα 160 τμ (μόνο σκελετό από ΟΣ) που προοριζόταν για κατάστημα. Στη ΟΑ του 1992 όπως και στο τοπογραφικό της ίδιας χρονιάς, αποτυπώνεται ως γωνιακό. Το θέμα είναι ότι ακριβώς μπροστά έχει περιφραχθει και πωλείται ένα οικόπεδο το οποίο είναι πλέον το γωνιακό. Γνωρίζω ότι το οικόπεδο πληρώθηκε ακριβότερα λόγω του ότι ήταν γωνιακό. Το διαμέρισμα που είχε υπολογιστεί να γίνει μελλοντικά στον 1ο όροφο σχεδιάστηκε να βλέπει στον δρόμο. Μπορώ να κάνω κάτι?
  2. Καλημέρα σε όλους. Βλέπω σε αρκετές χώρες του εξωτερικού να χρησιμοποιείται το 3Δ ως φέρουσα τοιχοποιία. Έχει κάποιος γνώση επί του θέματος?
  3. Συμφωνητικό για την αγορά υπάρχει αλλά δεν το έχω διαβάσει. Λογικά αύριο θα τις δοκιμάσω χωρίς υλικό και βλέπουμε. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
  4. Έχω στείλει mail στην εταιρεία και περιμένω απάντηση. Δεν βρήκα ακόμα χρόνο να τις δοκιμάσω αν και οπτικά δεν σου δίνουν την εικόνα λειτουργικού μηχανήματος. Έχω έναν οδηγό στο μυαλό μου πως θα κινηθώ, αυτό που δεν ξέρω είναι πως πρέπει να είναι η μορφή της τεχνικής έκθεσης. Πρέπει να επισημανθούν τα σημεία ελέγχου (υδραυλική μονάδα,αντλία,έμβολα,αυτοματισμοί κ.λ.π) ή πρέπει να έχει την μορφή πραγματογνωμοσύνης; Σημειωτέον ότι πρόκειται για επίσημο έγγραφο που πρέπει να είναι αποδεκτό και στον προμηθευτή. Για την ιστορία έχουν αγοραστεί άλλες δύο πρέσες άλλης εταιρείας οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά. Ο προμηθευτής δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσει άλλες δύο αντίστοιχων δυνατοτήτων μεταχείρισμένες σε καλή κατάσταση.....!
  5. Το μηχάνημα είναι κατασκευής 1981 δεν έχει σήμανση CE και δεν υπάρχει κανένα έγγραφο οδηγίες χρήσης ή εγχειρίδιο συντήρησης ή οτιδήποτε άλλο. Σαφώς και αγοράστηκε μεταχειρισμένο. Το ζητούμενο είναι να αποδειχθεί ότι δεν είναι σε κατάσταση που να μπορεί να λειτουργήσει για να σταλεί στον προμηθευτή ως ακατάλληλο. Ο προμηθευτής είναι έμπορος όχι το εργοστάσιο κατασκευής.
  6. dzois1985 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου. Θα το ψάξω και θα ποστάρω τα αποτελέσματα για μελλοντική βοήθεια κάποιου συνάδελφου.
  7. Καλησπέρα σε όλους. Δεν βρήκα κάτι σχετικό γι αυτό και είπα να ανοίξω νέο θέμα. Εργάζομαι σε ένα εργοστάσιο, οπου πριν από μερικές μέρες παρέλαβαν 2 μηχανήματα (πρέσες δεματοποίησης). Τα μηχανήματα είναι σε άθλια κατάσταση και μου ζητήθηκε να συντάξω μια τεχνική έκθεση ακαταλληλότητας για να τα επιστρέψουν με την ένδειξη ακατάλληλα. Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι σχετικό για τον τρόπο σύνταξης, σημεία που πρέπει να επισημανθούν ή κατι τέτοιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. Καλημέρα συνάδελφοι. Θα μπορούσε μήπως κάποιος να μου συστήσει ένα υπόδειγμα μελέτης Φ/Β; Όχι τους υπολογισμούς φυσικά το μπλα μπλα μόνο για το τυπικό της υπόθεσης. Ευχαριστώ.
  9. Συνάδελφε bathory1000 θα μπορούσες να μου πεις ποιο πρόγραμμα δουλεύεις; Αυτό που μου έκανες την υπόδειξη.
  10. Καλησπέρα και από μένα. Σε μονοκατοικία χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη για να κάνω υπαίθρια θέση στάθμευσης ένα τμήμα της αυλής; Υφιστάμενο κτίριο κατασκευής 1962. Γνωρίζει κανείς τι άλλο χρειάζεται για άδεια από τον δήμο για χρήση πινακίδας εισόδου-εξόδου;
  11. Μπορω να νομιμοποιήσω το υπόστεγο με 4014; Τι χρειάζεται για την άδεια θέσης στάθμευσης; Επιτρέπεται να υπάρχουν 2 είσοδοι για πάρκινγκ; Πρόκειται για υφιστάμενη μονοκατοικία 70 τ.μ. σε οικόπεδο 230 τ.μ κατασκευής 1962. Το υπόστεγο είναι κολλητά με το διπλανό σπίτι είναι μεταλλική ιδιοκατασκευή με τσιγκο μόνο στην οροφή . Από την μία πλευρά υπάρχει τοίχος 1,80 στην πλευρά του οικοπέδου μας.
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω 2 ερωτήματα : 1ον χρειάζεται κάποιου΄είδους πολεοδομική άδεια για να μετατραπεί ένας αυλογυρος σε συρόμενη γκαραζόπορτα ? και 2ον αν είναι παράνομο ένα μεταλλικό υπόστεγο σε μια αυλή που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ ή αν θεωρείται ημιυπαίθριος χώρος( δεν έχει εκδοθεί κάποια άδεια υπήρχε πριν αγοραστεί το σπίτι). Ευχαριστώ.
  13. Λάθος για τον sunny boy 10000 TL απλά το sunny design δεν μου δέχεται 1 string των 18 πάνελ, μου προτείνει 2x12 και 1x6. ----Συγχώνεψη---- Sorry ξέχασα να αναφέρω ότι μιλάω για τα Yingli Panda 265Wp (επέλεξα αυτα γιατι ο πελάτης μου μίλησε για max απόδοση στην συγκεκριμένη στέγη). Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Όταν θέλετε να προσθέσετε κάτι στο κείμενό σας, κάντε το στο προηγούμενο μήνυμα, χρησιμοποιώντας την επεξεργασία. miltos
  14. Εχω 36 πανελ 265Wp (9,54 KWp) και επέλεξα τον Sunny Boy 10000TL ή 2 5000TL έναν για κάθε πλευρά. Το ερώτημα είναι πως να μοιράσω τα strings.
  15. Συνάδελφοι έχω 2 ερωτήσεις 1ον : Θέλω να κάνω μια εγκατάσταση σε δίρριχτη στέγη και όπως υπολόγισα θα βάλω 18 πάνελ σε κάθε πλευρά, 3 strings των 6 πάνελ το καθένα. Να κάνω bus και τα τρία και να βγάλω μια έξοδο ή όπως μου βγάζει το sunny design 2 strings (1x12 και 1x6) ? 2ον σε άλλη εγκατάσταση μπορώ να βάλλω τα πάνελ πλάγια, κατα μήκος δηλαδη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.