Μετάβαση στο περιεχόμενο

informatics

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

informatics's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όντως δεν υπάρχει πρόσβαση σε φυσικό αέριο και έτσι δεν υπήρχε η δυνατότητα εγκατάστασης αντίστοιχου εξοπλισμού. Η δεξαμενή που τοποθετήθηκε είναι στα 200 λίτρα και με την αλουμινοκατασκευή σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος δεν δείχνει πολύ άσκημα. Λογικά το κόστος θέρμανσης σε σχέση με τη κεντρική θέρμανση που είχαμε μέχρι πέρυσι θα είναι μεγαλύτερο όμως το θέμα είναι ότι στο σύνολο 45 διαμερισμάτων υπάρχουν 3 με 4 που έχουν συσσωρευμένο χρέος σε κοινόχρηστα πάνω από 10.000€ χωρίς καμία προοπτική εξόφλησης του ποσού που αντιστοιχεί στο καθένα.
  2. Στο μπαλκόνι και θα εσωκλείεται σε αλουμινοκατασκευή με οπές για εξαερισμό.
  3. Να κάνω και ακόμη μια ερώτηση για όποιον δει το post και ξέρει. Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του ηλιακού θερμοσίφωνα με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να ζεσταίνει το νερό και να υπάρχει κάποιο ποσοστό λιγότερης κατανάλωσης πετρελαίου; Αν ναι συμφέρει ή δεν αξίζει σαν απόδοση χρημάτων με το αποτέλεσμα;
  4. Τελικά κατέληξα στο κλασικό καυστήρα πετρελαίου.Για τη καπνοδόχο υπάρχουν 2 σενάρια είτε από τον φωταγωγό με τρύπα στο τοίχο και μετά μέχρι επάνω είτε από το μπαλκόνι (εκεί που θα είναι ο καυστήρας) στο τοίχο μεταξύ της πολυκατοικίας μου και της διπλανής πολυκατοικίας που είναι κολλητά.
  5. Συζήτηση με τους ενοίκους της οικοδομής έχει γίνει και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να μην ανάψει καθόλου η κεντρική θέρμανση και όσα διαμερίσματα επιθυμούν να καταφύγουν σε όποιο τρόπο θέρμανση επιθυμούν για όσο καιρό θέλουν. Σαν επιλογή προτιμώ να αυτονομηθώ από τους υπόλοιπους σε θέμα θέρμανσης και είναι επιθυμία και άλλων ενοίκων-ιδιοκτητών αυτό. Όποτε θα είναι μια επένδυση για το σπίτι που σκοπεύω να είναι σε μόνιμο επίπεδο. Από εκεί και πέρα μιλάω για περιοχή της Βορείου Ελλάδος όπου σαφώς και η δαπάνη θέρμανσης είναι μεγαλύτερη από άλλες περιοχές της Ελλάδος σε διάρκεια αλλά και σε ένταση.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω καλή απόδοση θέρμανσης για το σπίτι σε όλα τα δωμάτια και ας είναι το αρχικό κόστος εγκατάστασης πιο ακριβό. Μια σύντομη ερευνά που έκανα σχετικά με σόμπα pellet που συνδέεται με τα ήδη υπάρχοντα σώματα ανακάλυψα ότι είναι πιο ακριβή σαν εγκατάσταση από το λέβητα πετρελαίου αλλά μακροχρόνια κάνεις απόσβεση λόγω φτηνότερου κόστους καύσιμης ύλης. Αυτό που άκουσα όμως είναι ότι η σόμπα pellet παράγει πολύ θερμότητα στο χώρο που βρίσκετε αλλά στα σώματα που βρίσκονται στα άλλα δωμάτια δεν έχει καλή απόδοση και δεν τα θερμαίνει επαρκώς. Επειδή με θέματα θέρμανσης είμαι άσχετος και σέβομαι απόψεις ατόμων που έχουν γνώση πάνω στο θέμα ρωτάω διότι ίσως να έχει γίνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση των συγκεκριμένων σομπών ή να έχουν προμηθευτεί σόμπες που δεν καλύπτουν σε m2 το χώρο και για αυτό δεν επιτυγχάνεται η επιθυμητή θέρμανση του χώρου. Αν όμως δεν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα τότε θα προτιμήσω λέβητα πετρελαίου ή αν έχει να προτείνει κάποιος κάτι άλλο. Να ζητήσω επίσης συγνώμη από το συντονιστές του forum εάν έχω βγει off topic και σε περίπτωση που το έκανα ας μεταφέρουν το θέμα μου σε όποιο thread θεωρούν καταλληλότερο για μια τέτοια ερώτηση.
  6. Καλησπέρα θα ήθελα τη βοήθεια σας Ενδιαφέρομαι να περάσω αυτόνομη θέρμανση σε πολυκατοικία που λόγω οικονομικών προβλημάτων κάποιων ενοίκων αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθεί η κεντρική θέρμανση τουλάχιστο για φέτος. Στην αρχή ενδιαφερόμουν για Λέβητα Ιόντων όμως ύστερα από ότι διάβασα εδώ άρχισα να σκέφτομαι ότι δεν θα είναι και η καλύτερη επιλογή οπότε σαν εναλλακτικές υπάρχει το κλασικό πετρέλαιο ή σόμπα pellet που συνδέεται με τα ήδη υπάρχοντα σώματα του διαμερίσματος. Το διαμέρισμα είναι στα 90m2 πια είναι η πρόταση σας;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.