Μετάβαση στο περιεχόμενο

mechengntua

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mechengntua

  1. Καλησπέρα παιδιά, επανέρχομαι έχοντας μια ακόμα απορία σχετικά με την ίδια Τεχνική Οδηγία. Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 4.1.2. Επιφάνειες με Τυχαίο Προσανατολισμό, η σχέσεις που δίνουν το Α και το Β έχουν μέσα tan(γ), όπου γ το αζιμούθιο. Η απορία μου είναι τι γίνεται όταν γ=90 ή γ=-90, καθώς δεν ορίζεται εφαπτομένη. Αυτές οι σχέσεις υποτίθεται πως χρησιμοποιούνται και για γ=90 και για γ=-90 (Δυτικός και Ανατολικός προσανατολισμός). Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε διευκρίνηση και βοήθεια. Ευχαριστώ!
  2. Πάνο, και εγώ έτσι κατάλαβα πως είναι, απλά για κάποιο λόγο τα μπερδεύουν σε εκείνο το σημείο. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  3. Καλησπέρα. Θα ήθελα μια διευκρίνιση από όποιον γνωρίζει επί του θέματος, σχετικά με την Τ.Ο.Τ.Ε.Ε 20701-3/2010 με τίτλο "Κλιματικά δεδομένα Ελληνικών περιοχών". Συγκεκριμένα, στην ενότητα 4.1 "Υπολογισμός Ηλιακής Ακτινοβολίας σε Κεκλιμένες Επιφάνειες" αρχικά αναφέρεται στις επιφάνειες με Νότιο Προσανατολισμό. Εκεί, όπως λέει, χρησιμοποιεί μια σχέση για τον υπολογισμό της μέσης ολικής μηνιαίας Ητ ηλιακής ακτινοβολίας σε κεκλιμένο επίπεδο. Όμως στην σχέση αυτή περιέχονται τα Ητ, Η, Ηd. Το Hd είναι η μέση μηνιαία διάχυτη ακτινοβολία στο οριζόντιο επίπεδο. Το Η δεν εξηγείται τι είναι ενώ το Ητ γράφει από κάτω πως είναι η μέση μηνιαία ολική ακτινοβολία στο οριζόντιο επίπεδο. Τελικά τι ισχύει; Ητ είναι σε κεκλιμένο ή σε οριζόντιο επίπεδο; Και το Η επίσης τι είναι; Υπάρχει πράγματι λάθος ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι; ΥΓ: Ελπίζω να το πόσταρα στη σωστή ενότητα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.