Μετάβαση στο περιεχόμενο

pytheas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

991 profile views
  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πραγματι ο εργοδηγός στον οποίο αναφέρομαι είναι έμπειρος από κατασκευή -μη μηχανικός, και η δουλειά του θα είναι να συντονίζει τους τοπικούς υπεργολάβους στο έργο καθώς και η καθοδήγηση κάποιου μικρού συνεργείου που ανοίκει στον ίδιο- κυρίως όπου χρειάζονται μεροκάματα και μερεμέτια. Θα τον λέγαμε και πρωτομάστορα σε άλλες εποχές. Εδώ ας μην σπεύσουν πάλι οι χωροφύλακες του φόρουμ να επικρίνουν ζητήματα ορολογίας. Ως πρωτομάστορας / αρχιμάστορας λοιπόν πρέπει να αμοιφθεί δίκαια (ακομα περισσότερο λόγω του σχετικού καλογερικού που επιβάλει η τοποθεσία του έργου), αλλά βεβαίως δεν μπορεί να αμειφθεί με το ποσοστό του αρχιτέκτονα επι της επίβλεψης (να βγάλουμε και εμεις κατιτίς)
  2. Ρωτάω με την δεύτερη. Νομιζω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο αυτό που ρωτάω. Πιθανόν να μην χρησιμοποιώ την δέουσα ορολογία, εάν σας μπερδεύει η ερώτηση θα μπορούσατε να μην χάνετε την ώρα σας μη απαντώντας.
  3. Για μια κατοικία σε νησι, θα χρειαστει επιβλεψη των συνεργείων απο καποιον που να εχει το γενικο πρόσταγμα, τον ελενχο και συντονισμό των διαφορετικών συνεργείων και υπεργολάβων σαν εργοδηγός δηλαδή. Σε συνεννόηση παντα με τον αρχιτεκτονα του εργου, ο οποιος θα κανει συχνες επιβλεψεις. Τι αμοιβη θα δικαιουνταν ενας τετοιου ειδους εργοδηγός, δεδομένου πως το εργο βρισκεται σε αρκετα απομονωμενο νησί αλλα το ιδιο το εργο δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλης κλίμακας η δυσκολίας. Ευχαριστω εκ των προτερων
  4. 'Οντως, έχω μπερδευτεί... Η μελέτη, από ότι καταλαβαίνω πληρώνεται, εξοφλήται υποχρεωτικά με την κατάθεση της άδειας, και ίσως (κατά περίπτωση) και με κάποια έξτρα συμφωνία πελάτη-αρχιτέκτονα. Η συμφωνία για την επιστασία είναι ξεχωριστή υπόθεση και αμοίβεται με ποσοστό επι της κατασκευής, και πάλι εξαρτάται απο την συμφωνία πελάτη-αρχιτέκτονα το εάν θα αφαιρεθεί απο αυτήν η αμοιβή της μελέτης η όχι. Σωστά....?
  5. Πράγμα που σημαίνει οτι ο ιδιοκτήτης πληρώνει για την αυτεπιστασία, συμπεριλαμβάνοντας στις εκάστοτε πληρωμές κατά την πρόοδο του έργου και το ποσοστό που έχει συμφωνηθεί με τον αρχιτέκτονα, σωστά..? Ο υπολογισμός αυτός είναι στο συνολικό κόστος μαζί με το ΦΠΑ? Να υποθέσω αρα πώς δεν υπάρχουν διακριτά στάδια για τις πληρωμές, πλήν ίσως της προκαταβολής και της πληρωμής μετά το καλό πέρας των εργασιών.. Σε μια τέτοια περίπτωση η αμοιβη του αρχιτέκτονα που έχει ήδη κατατεθεί για την έκδοση της άδειας, συμψηφίζεται η είναι έξτρα?
  6. Ευχαριστώ, Γνωρίζω ότι η η αυτεπιστασία έχει να κάνει με την κατασκευή, αφού εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Η αυτεπιστασία αμοίβεται με ενα ποσοστό 12-15% επί της συνολικής αξίας της κατασκευής, αν δεν κάνω λάθος? Το ποσοστό της επίβλεψης είναι πρίν τον ΦΠΑ? Στην περίπτωση λοιπόν που συμφωνηθεί επίβλεψη-αυτεπιστασία, οι αμοιβές της αδειας που θα έχουν ήδη κατατεθεί για τα αρχιτεκτονικά συμψηφίζονται/ επιστρέφονται..?? Και σε τι στάδια αμοιβών χωρίζεται η αυτεπιστασία, δηλαδή με ποιό τρόπο πληρώνεται ο αρχιτέκτονας, από το ξεκίνημα μέχρι το "κλειδί στο χέρι"?
  7. Είμαι χρόνια κάτοικος εξωτερικού και είπα να ξεκινήσω ένα σπίτι στην Ελλάδα. Λίγο αφελής η ερώτηση που έχω να κάνω, πιστεύω ομώς πως την απάντηση όλοι πρέπει να την γνωρίζουν απ'εξω σε αυτό το φόρουμ: Πως αμοίβονται τα διαφορετικά στάδια της μελέτης για μια ιδιωτική κατοικία? Εννοώ, με τι ποσοστό επί της συνολικής αμοιβής, αμοιβεται το κάθε στάδιο των εργασιών του Αρχιτέκτονα/Μηχανικού και ποιά ορίζονται τα στάδια αυτά? (πχ. Προκαταβολή, Προμελέτη, Μελέτη εφαρμογής, Επίβλεψη κτλ). Στην συμφωνία περιλαμβάνεται και αυτεπιστασία με ποσοστό επί του συνολικόυ κόστους. Επίσης, (δυσκολότερο ερώτημα) γνωρίζει κανείς την ακριβή μετάφραση αυτής της ορολογίας στην Αγγλική..? Ευχαριστώ, Νίκος Χατσόπουλος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.