Μετάβαση στο περιεχόμενο

Zaxarias

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Zaxarias's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι όντως η συμπεριφορά της τοιχοποιίας γίνεται έντονα μη γραμμική όσο ανεβαίνουν τα επίπεδα των τάσεων και αυξάνονται οι ρωγμές. Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις απαντήσεις τόσο τις δικές σου όσο και των υπόλοιπων μελών.
  2. Χρησιμοποίησα λάθος λέξη. Δεν αναζητείς την αστοχία αλλά βλάβες. Ορίζονται κάποια επίπεδα βλαβών τα οποία κυμαίνονται από πολύ χαμηλές ζημιές, όπως μερικές ρηγματώσεις σε κάποιο σημείο του τοίχου, έως πλήρη κατάρρευση. Επίσης ορίζονται κάποια κριτήρια αναγνώρισης αυτών των επιπέδων βλαβών, τα οποία μπορεί να είναι τάσεις, μετατοπίσεις, πλαστιμότητα. Οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις ποιες βλάβες θα έχει η κατασκευή σου σε μια ορισμένη σεισμική διέγερση και σε ποιο επίπεδο βλαβών βρίσκεσαι (χαμηλό ή υψηλό). Οπότε ξεφεύγεις από το πνεύμα του ευρωκώδικα και του σχεδιασμού, όπου σίγουρα κριτήριο είναι η αστοχία.
  3. Πρόβλημα στο μοντέλο από άποψη συνδέσεων σίγουρα δεν υπάρχει. Αλλά Αλέξη νομίζω ότι κατάλαβα τι εννοείς. Ότι από τη στιγμή που για να υπολογιστούν οι μέγιστες τιμές των τάσεων (ορθών και διατμητικών), υψώνονται στο τετράγωνο οι αντίστοιχες τιμές που προκύπτουν από κάθε ιδιομορφή μέσω SRSS, προκύπτουν πάντα θετικές τιμές. Οπότε δεν έχει νόημα ο υπολογισμός των κύριων τάσεων. Για την αποτίμηση της τρωτότητας δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός, αλλά είναι θέμα επιλογής μεθοδολογίας. Για την αναλυτική εκτίμηση καμπυλών τρωτότητας συνήθως χρησιμοποιούνται η pushover analysis είτε η ανάλυση χρονοιστορίας. Απλά χρειάζεσαι κάποιο κριτήριο για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις τις αστοχίες και να εκτιμήσεις το επίπεδο βλαβών της κατασκευής. Και οι κύριες τάσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό αστοχιών εντός του επιπέδου των τοίχων.
  4. Για τις ανάγκες της διπλωματικής μου εργασίας πρόκειται να κάνω μελέτη σεισμικής τρωτότητας σε ένα λιθόκτιστο κτίριο, το οποίο προσομοιώνω στο SAP2000 χρησιμοποιώντας shell elements. Για την σεισμική διέγερση εφαρμόζω φάσμα απόκρισης. Το πρόβλημα είναι πως ενώ μπορώ να πάρω αποτελέσματα για τις τάσεις στους άξονες των στοιχείων (S11, S22, S12), δε μπορώ να πάρω αποτελέσματα σε επίπεδο κύριων τάσεων (Smax, Smin) για το load case του σεισμού. Τις εμφανίζει όλες μηδενικές. Γνωρίζει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορεί να λυθεί;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.