Μετάβαση στο περιεχόμενο

chriSS78

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chriSS78

  1. Δυστηχως στο ναυτιλιακο forum που ανεφερε ο φιλος πιο πανω δε βρισκεις παντα ακρη. Ο λογος απλος (εχω γραφτει αλλα με αυτα που εχω δει να γραφουν δε μπαινω ΚΑΝ στον κοπο να ποσταρω) : Η πλειονοτητα των παιδιων που γραφουν ειναι πολυ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ. Ενδεικτικα αναφερω παλικαρο που προτεινε οτι αφου αυτοι απο το Μετσοβιο σε 6 μηνες αποκτουν διπλωμα του Γ' μηχανικου τοτε και εμεις (απο ΑΕΝ) με ενα 6μηνο σχολειο (σεμιναριο θα εννοει) να εχουμε δικαιωμα υπογραφης μελετων κλπ... Οτι να 'ναι δηλαδη... Φυσικα υπαρχουν και μηχανικοι-πλοιαρχοι ΑΕΝ που σεβονται το διπλωμα και τη μορφωση που εχουν παιδια απο ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αλλα λιγοι... Επισης κατι που κανει τρομερη εντυπωση και πραγματικα δε το λεω καθολου ειρωνικα: καποιοι γραφουν greeklish και οταν τους αναγκασε ο moderator να γραφουν ελληνικα αποδειχτηκε οτι δεν ηξεραν να γραψουν (ανορθογραφοι). Ρε γαμωτο (και αναφερομαι στο ελληνικο κρατος) πρεπει να αναβαθμιστουν αυτες οι σχολες οπωσδηποτε και οχι να μπαινει καθε καρυδιας καρυδι, οχι γιατι επελεξε να γινει ναυτικος αλλα γιατι με μεσο ορο 7 στις πανελληνιες δεν εμπαινε σε καμμια αλλη σχολη... Επιπροσθετα να αναφερω οτι παρολο που οι θεσεις για δοκιμους απο ΑΕΝ επιδοτουνται, τα παιδια αυτων των σχολων χανουν εξαμηνα διοτι δε βρισκουν μπαρκο που ειναι υποχρεωτικο για να γραφτουν σε επομενο εξαμηνο. Η κατασταση ειναι τραγικη ιδιαιτερα στους δοκιμους γεφυρας. Τελος οσον αφορα το θεμα μας οφειλω να πω οτι το καλο θα ηταν ο καθε μηχανικος να δουλευε στον τομεα του. Ελα ομως που οι καιροι τα εφεραν ετσι και αφου το κρατος μάς δινει το δικαιωμα , καποιοι απο μας το επελεξαν. Εγω ευχαριστω τον κλαδο της ναυτιλιας που με δεχτηκε και τους ανθρωπους (καραβισιοι επι το πλειστον) που με εμπιστευτηκαν. Οι μαγκες στο μηχανοστασιο (απο ΑΕΝ οι περισσοτεροι) προθυμοι (οχι παντα :grin: ) να μου λυσουν αποριες και να με βοηθησουν στη συμπληρωση του ΚΕΠ 2 μηχανης. Αυτα!!
  2. Η θαλασσια προϋπηρεσια (μικρη ή μεγαλη) για μενα ειναι βασικη και αναγκαια. Δε γνωριζω τις θεσεις που ανεφερες φιλε μου, αλλα θεωρω οτι πρεπει να εχεις δει πραγματα απο κοντα (σε μηχανοστασιο πλοιου) ωστε αν σε βαλει σε ενα γραφειο η εταιρεια αργοτερα να μη γελανε πισω απο την πλατη σου... Δυστηχως το Μετσοβιο δινει ενα πολυ καλο "πακετο" γνωσεων (θεωρητικων κατα βαση) και σχεδον τιποτα πρακτικα. Χωρια οτι οι καθηγητες σού περνανε τη νοοτροπια του γ@μ@ω και δερνω και μολις βγεις στον "πολεμο" (αγορα εργασιας εν ετη 2012) τρως το ενα χαστουκι μετα το αλλο. Η θαλασσα προσφερει εργασια αλλα και εξελιξη-καριερα με μισθους που δεν υπαρχουν στη στερια. Το ζητημα ειναι αν εχεις τα αντερα να το κανεις ή οχι. Αναφερω το απλο παραδειγμα: μηχανικος σε Suezmax tanker (160.000 tn) που δεν πιανει λιμανι ποτε. (τη στερια μονο με κυαλια για 6 μηνες!!) Φορτω-εκφορτωση με το πλοιο στο ντοκο (ανοιχτα, σε αγκυροβολι με υποθαλασσιες σωληνες)
  3. Γενικα μηχανικους θελουν οι ναυτιλιακες (μιας και ολοι σχεδον απο τις σχολες ΑΕΝ προτιμουν τη γεφυρα, δηλαδη πλοιαρχοι) Μολις βγαλεις το φυλλαδιο, πας πορτα πορτα στην Ακτη Μιαουλη στον Πειραια και ζητας να κανεις αιτηση για δοκιμος μηχανικος. Αν εισαι τυχερος επι τοπου μιλας με τον Crew Manager (συνηθως καπετανιος). Καμμια ναυτιλιακη δε θα σε ενοχλησει επειδη εστειλες μεσω internet την αιτηση μαζι με το βιογραφικο σου. Εσυ τους ενοχλεις. Καποιες εταιρειες γουσταρουν μηχανικους εκτος ΑΕΝ, καποιες εμπιστευονται πιο πολυ τα παιδια απο τις σχολες εμποροπλοιαρχων. Τωρα επειδη ΤΙΠΟΤΑ δεν γινεται αξιοκρατικα σε αυτη την (ακυβερνητη!) χωρα, καλο θα ηταν να μιλησει και καποιος για σενα στην ναυτιλιακη.
  4. Απο ΤΕΙ χρειαζεσαι 12 μηνες θαλασσια υπηρεσια φιλε. (6 μηνες χρειαζονται οι Μηχανολογοι και οι Ναυπηγοι απο ΑΕΙ) Δηλαδη μπαρκαρεις 6 μηνες , επιστρεφεις , καθεσαι 2-3 μηνες και ξαναφευγεις για 6 μηνες. Ναυτικο Φυλλαδιο λεγεται αυτο που πρεπει να βγαλεις και αν το σκεφτεσαι ξεκινα διοτι για να το παρεις στα χερια σου περναει κανα 5μηνο απο τη στιγμη που θα ξεκινησεις τη διαδικασια. Δικαιολογητικα εδω: http://triiris.blogs...og-post_09.html
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.