Μετάβαση στο περιεχόμενο

sfentona90

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sfentona90

  1. Την εχω την εντολη σε αντιγραφο! Το θεμα ειναι οτι αφου ληξει η αποκλειστικη εντολη δεν απο συρεται και ο μεσιτης, η εντολη συνεχιζεται σαν απλη εντολη οποτε σου λεει και ο μεσιτης την αμοιβη δεν την γλυτωνεις. Αυτο που θελω ειναι να απαλλαγω τελειως!
  2. Το θεμα με τους μεσιτες ειναι οτι δεν μπορεις να τους ξεφορτωθεις απαξ και μπηκαν στο ακινητο σου, γιαυτο ρωτησα αν τους καλυπτει καποια νομοθεσια. Ειναι δικαιωμα σου πιστευω να αλλαξεις γνωμη και να μην θελεις διαχειρηση του ακινητου σου απο τον μεσιτη. Θα προβω σε γραπτη αρση μεσιτειας με νομικο οπως ειπωθηκε και θα δουμε τι θα γινει.
  3. Αν κάποιος ξέρει παρακαλώ να με διαφωτίσει. Είχα αναθέσει ένα οικόπεδο σε έναν μεσίτη προς πώληση με αποκλειστική εντολή ανάθεσης για έξι μήνες. Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Πείτε πως εγώ δεν θέλω να συνεχιστεί η μεσιτεία άλλο και να αποσυρθεί ο μεσίτης από κάθε δικαίωμα στο ακίνητο. Μπορώ να το κάνω?? Ξέρω ότι μετά την λήξη του συμβολαίου υπάρχει σιωπηρή συνέχισή του σαν απλή εντολή ανάθεσης δηλαδή να μπορέσουν να το τρέξουν κι άλλοι μεσίτες. Μπορώ όμως να απαλλαγώ εξ ολοκλήρου από τον μεσίτη χωρίς να χει δικαίωμα αμοιβής ή τρέχει η απλή εντολή μεσιτείας εσαεί ? ( το συμβόλαιο δεν ορίζει κάτι μετά την λήξη παρεμπιπτόντως).
  4. jbosdas ευχαριστω. Πως δεν αρχισες να βριζεις κιεσυ τους οικοπεδουχους?? Εισαι αξιος συγχαρητηριων!! Α ρε Brasco! Αστο αγορι μου. Θα μπορουσαμε να το κανουμε για παντα αυτο εξαλλου... Δεν προκειται να βγει κατι. Κιεσυ Kane που ειδες τα αμπελια να γινονται οικοπεδα... Κανεις να μην περασει το δραμα σου ευχομαι!!! Hang in there!!
  5. Θα γινονται υποδειξεις αν θιγονται ομαδες ανθρωπων και καλα θα κανεις να τις δεχθεις.Ανοιξε τα ματακια σου και διαβασε πιο πανω ποιος εθηξε ποιον και μετα μιλα. Οσο για το καφενειο που λες δεν διακρινω καμια διαφορα απο των τροπο μερικων εδω. Οσο για τα αμπελια που λες, γιναν οικοπεδα βαση νομου και καλα εκαναν. Ποιο το προβλημα? Οτι εγραψες παλικαρακι μου αποδεικνυει την μιζερια που ανεφερα. Αν δεν ηταν αφιλοκερδως δεν θα εμπενε κανεις εδω πιστεψε με. Τα παντα που ρωταει ο κοσμος εδω τα ρωταει για το ευκολο του πραγματος και οχι γιατι δεν μπορει να πληροφοριθει αλλου. Ασε την επαρση λοιπον και κανε κατι να καλυτερευσεις τον τροπο των ομοιων σου και μετα των αλλων. Ισως ετσι γινεις καλυτερος επαγγελματιας.
  6. Φιλε Βrasco αυτο που φταιει στην Ελλαδα ειναι οτι δεν υπαρχει οργανωση και ελεγχος. Δεν φταιει ο οικοπεδουχος που δεν οριζει τεχνικο συμβουλο. Δεν οριζει τεχνικο συμβουλο για να γλυτωσει χρηματα οπως και ο εργολαβος θα βαλει σκαρτα υλικα για να γλυτωσει κιαυτος εις βαρος του οικοπεδουχου, που περιμενει το διαμερισματακι του, γιατι ετσι κιαλλιως o εργολαβος για πουλημα θα ταχει τα διαμερισματα.Εχει ο κλαδος σας πολλα φυντανια οπως και καθε αλλο επαγγελμα. Δεν γινεται να μιλας απαξιωτικα για τους οικοπεδουχους λεγοντας οτι τους εκατσε κληρονομιά απο το πουθενα ή οτι θελουν περιουσια με μηδεν εξοδα. Ειναι δυνατον? Εσυ δηλαδη που θα αποκτησεις απο το πουθενα το μεγαλυτερο ποσοστο της οικοδομης και διαμερισματα στα καλύτερα σημεια των αστικων κεντρων? Δεν πιανεται αυτο? Σε παρακαλω! Εισαι και αρκας! Και εν παση περιπτωσει εδω ειναι το section των ιδιωτων. Μπαινει ο κοσμος και ρωταει κατι που τον απασχολει και περιμενει απαντηση. Δεν γινεται να βγαζει ο καθενας την μιζερια του. Ας κανουν οι admin ενα section για τα παραπονα των μηχανικοεργολαβοκατασκευαστων και ριχτεε εκει την κακια σας. Ας επανελθω μπας και!! Στην περιπτωση που καποιος απο τους δικαιουχους δεν θελει διαμερισμα αλλα χρηματα, αποζημιωνεται με βαση το ποσοστο του επι του οικοπεδου ή με βαση τι δικαιουται σε τετραγωνικα επι της οικοδομης?Ευχαριστω Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  7. Τους μηχανικους δηλαδη δεν τους ταιζε ο κοσμος με τις περιουσιες του? Για σοβαρευτειτε μερικοι. Αν δεν ηταν οι περιουσιες του κοσμου οι περισσοτεροι δεν θα ειχατε καν δουλεια. η αντιπαροχη συμφερει τον οικοπεδουχο αλλα πιο πολυ τον κατασκευαστη. Αλλα δεν παιζουν δανεια τωρα, εσφιξαν τα πραγματα και πολλοι γκρινιαζουν, και αποτι βλεπω εχει κια πολλους εδω μεσα. Για χαλαρωστε λιγο!!! Κανεται μια δουλεια οπως ολες οι αλλες δουλειες. ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! Ο καθενας πρατει αυτο που τον συμφερει. Σοβαρευτειτε... Σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε και δεν τους ειρωνευόμαστε. Προσπαθήστε να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  8. Στην περιπτωση που καποιος απο τους δικαιουχους δεν θελει διαμερισμα αλλα χρηματα αποζημιωνεται με βαση το ποσοστο του επι του οικοπεδου ή με βαση τι δικαιουται σε τετραγωνικα επι της οικοδομης?
  9. katrmp με προλαβες! Μολις ρωταγα για το ΦΠΑ!! ΟΚ καταλαβα
  10. Ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις σας. Με το ΦΠΑ τι γινεται γενικα, Ποιος το επιβαρυνεται? Η κανονιζεται με καποια συμφωνια κιαυτο?
  11. Οικοπεδο 1014 τ.μ με συντελεστη 1.6 και καλυψη 70%. Εχω τα 12/30 και εργολαβος προσφερει 30% για αντιπαροχη. Πως υπολογιζεται το ποσοστο που θα παρω επι της οικοδομης, τα τετραγωνικα σε διαμερισμα δηλαδη?. Ας μου εξηγησει καποιος ειδημων με απλα λογια. Δικαιουμαι τα 12/30 του 1014, 405 τ.μ δηλαδη ? Η ειναι πιο πολυπλοκο? Ευχαριστω!
  12. Να υποθεσω οτι αναγκαστικη διανομη που λες ποιο πανω συνεπαγεται μακροχρονια δικαστικη διαμαχη, σωστα?
  13. Καταλαβα. Τι ποσοστο δινει ενας μηχανικος σε αντιπαροχη η μαλλον τι θεωρειται ικανοποιητικο?
  14. Να ξεκινησω λεγοντας οτι κανετε πολυ καλη δουλεια σαυτο το forum δινοντας συμβουλες ακομα και λυσεις σε ανθρωπους που δεν εχουν γνωστους αρμοδιους να τους βοηθησουν και αρα πρεπει να πληρωσουν καποιον. Ας παμε στο θεμα! Εχουμε μαζι με τον αδερφο μου τα 12/30 οικοπεδου και θελουμε να το δωσουμε αντιπαροχη. Οι υπολοιποι δικαοιουχοι ειναι 8. Αλλος ενας εχει 6/30 και τα αλλα ποσοστα ειναι μικροτερα, δηλαδη αλλοι δυο με 2/30 ο καθενας, ενας με 1/30 και αλλοι 4 με 7/120. Μπαχαλο δηλαδη. Ερωτηση. Με τοσους πολλους γινεται να δοθει αντιπαροχη? Και αν καποιοι δεν θελουν μπορω να ορισω το δικο μου μερος (μαζι με τον αδερφο μου) στο οικοπεδο με συσταση καθετου ας πουμε? Τα φωτα σας!
  15. Εχουμε με τον αδερφο μου την ψιλη κυριοτητα ενος οικοπεδου εξ αδιαιρετου με ποσοστο 50% απο γονικη παροχη του γονεα κρατοντας αυτος την επικαρπια. Τι γινεται σε περιπτωση που εγω θελω να εκμεταλλευτω το ποσοστο μου και πως οριζεται αυτο? Μπορω να εχω την αποκλειστικη χρηση του 50% του οικοπεδου ή πρεπει να συναινεσουν αδερφος και γονεας? Ξερεται αν υπαρχει καποια διαδικασια με επιπλεον συμβολαιο ή τοπογραφικο? Ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.