Μετάβαση στο περιεχόμενο

zxr

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

3 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.707 profile views
  1. Επειδη δεν ξερω ποιοι ειναι οι θερμοστατες επαφης εχετε καποιο σαιτ να δω και πως μπαινουν? Βιδωνονται επανω στον κυλινδρο του διαχωριστη?
  2. Δεν εχει αλλη θεση να μπει εξαεριστικο ετσι μου το εφεραν και εγω το ηξερα οτι ετσι πρεπει να ειναι αλλα ας οψετε...τσακωθηκαμε με τον μηχανικο ο οποιος το έφτιαξε γιατί αυτο δεν ειναι εξαρτημα της daikin απλα αυτα φτιάχνονται σε μηχανουργειο τα εχω δει σε καποιο σαιτ και του το ειχα πει. Εχουν 2 θεσεις μια για εξαεριστικο και μια για θερμοστατη. Μετα τον διαχωριστη εβαλαν ενα ασφαλιστικο αλλα δεν ξερω αν κανει την ιδια δουλειά για να κανω εξαέρωση.
  3. Ναι δυστυχως ο διαχωριστης δεν εχει εξαεριστικο αλλα μετα απο αυτον στην εξοδο οπως φαινεται και στην φωτο υπαρχει ασφαλιστικο και κανω απο εκει εξαερωση. Ο διαχωριστης εχει απο κατω μια βανα, χρειαζεται να αδειασω το νερο απο εκει?
  4. τελικα βρηκα το κινητο και πηρα τον τεχνικο της εταιρειας που εκανε την εγκατασταση και μου ειπε οτι ο κωδικος σφαλματος δεν ειναι ΡΕ αλλα ΑΕ εγω το βλεπω σαν R τελος παντων και μου ειπε οτι ειναι βουλωμενο το φιλτρο οπως γραφεται και εσεις εδω. Ειναι στο μανομετρο της εσωτερικης μοναδας μια εξαγωνη βιδα την ελυσα και καθαρισα τη σιτα ηταν καταμαυρη και τωρα ξεκινησα την αντλια παλι και περιμενω να δω. Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
  5. εχω σωματα και το κοντρολ της αντλιας το χρησιμοποιω σαν θερμοστατη χωρου.Το θεμα ειναι μετα απο αυτό το μήνυμα που μου βγαζει οτι θερμοκρασια και να ζητησω δεν ανεβαινει πανω απο 19.5 το ανωτερο. πριν απο αυτο ειχαν το κοντρολ που ειναι και θερμοστατης χωρου στο 21 και ανεβαζε κανονικα μεχρι 21.5 και σταματαγε μεχρι να ξαναπεσει η θερμοκρασια μεσα στο σπιτι στο 20.5 για να ξαναξεκινησει η αντλια.τωρα και 20 να ζητησω δεν μπορει να παει μεσα στο σπιτι πανω απο 19.5 και δουλευει συνεχεια παρολο που η εξωτερικη ειναι στους 10 βαθμους. Αυτο ειναι ο διαχωριστης κυκλωματων και επανω εχει τον θερμοστατη ρυθμισμενο στους 45 βαθμους που λειτουργει με τον κυκλοφορητη οχι της αντλιας αλλα αυτον που ειχα πριν με το λεβητα. Δηλ μετα την εσωτερικη μοναδα παει στο διαχωριστη και μετα στον κυκλοφορητη και μετα στο δυκτιο.
  6. το μήνυμα που βγαζει ειναι UNIT NO. 0 και στην απο κατω γραμμη λεει RE. Εκανα reset και μετα απο λιγο το εμφανιζει παλι. Επισης το εβγαλα απο την αντισταθμιση και παλι μετα απο καποια ωρα το ιδιο βγαζει. Παντως και στην αντισταθμιση και εκτος βαζοντας πχ 70 βαθμους η αντλια ζεσταινει το βλεπω στο κοντρολ. Επισης μετα την αντλια εχει μπει διαχωριστης κυκλωματων. παρατηρησα οτι πριν τον διαχωριστη απο την μερια της εσωτερικης μοναδας πιανοντας την σωληνα αισθανομαι να καει παρα πολυ αλλα δεν αισθανομαι τοπ ιδιο μετα τον διαχωριστη. στον διαχωριστη παφτουν και οι επιστροφες και εχει μπει ενας θερμοστατης που ειναι ρυθμισμενος στους 45 βαθμους.
  7. Καλησπερα χρονια πολλα καλη χρονια. Εχω μια αντλια daikin altherma υψηλων 14 kw και εδω και 2 μερες μου βγαζει ενα κωδικο που δεν το βρισκω στο manual της daikin. Η αντλια εδω και 2 μερες που το εμφανιζει δεν μπορει να ανεβασει πανω απο 19.5 με ζητουμενη θερμοκρασια 20. Ειμαι με αντισταθμιση και βλεπω οτι με 2 βαθμους εξωτερικη εχει νερο προσαγωγης 69-70 ενω η επιστροφη ειναι 46-48 δηλ ΔΤ πανω απο 20 βαθμους. Παρολο οτι η αντλια ζεσταινει στους 70 βαθμους τα σωματα δεν τα αισθανομαι πολυ ζεστα και φυσικα δεν ανεβαινει πανω απο 19,5 το πολυ η ζητουμενη μεσα στο σπιτι. Σημερα με εξωτερικη 10 βαθμους τα ιδια δεν παει πανω απο 19.5 Αυτο δεν συνεβαινε πριν βγαλει τον κωδικο.Αν ξερει καποιος ας μου πει τι μπορει να σημαινει αυτος ο κωδικος που επισυναπτω.
  8. ok nvel το ειδα αλλα δεν ξερω τελικα αν πρεπει να το βαλω. thanks
  9. @nvel ειναι υποχρεωτικο να μπει η ειναι ετσι που τα γραφω πιο πανω? μου ειπαν οτι μπορει να δουλεψει μονο με ενα κυκλοφορητη αυτον της αντλιας και μπαινει μονο οταν βαλουμε στο κυκλωμα ενδιαμεσα και τον κυκλοφορητη του λεβητα οταν εχουμε πολυκατοικια η σε δευτερο οροφο και πανω για να υπερβουμε τις αντιστασεις του δικτυου
  10. μου ειπες απο γνωστο σωληναδικο οτι το παιρνεις τοσο εχει η αλλο αυτο και αλλο το buffer. αν θες κοιτα το και πες μου. εχεις καποια φωτο να δω πως ειναι? παντως σαν υδραυλικο διαχωριστη που το εψαξα στο google δεν εβγαλα ακρη ουτε και σαν buffer.
  11. χρηστο με εχουν μπερδεψει οταν ρωταγα για την αντλια σε αντιπροσωπους της daikin αλλοι μου ελεγαν οτι δεν χρειαζεται αφου εισαι πυλωτη οροφος και στη πυλωτη ειναι το λεβητοστασιο αν ημουν σε δευτερο η τριτο οροφο τοτε λογω των αντιστασεων του δικτυου θα βαζαμε αυτος που εχει αναλαβει την εγκατασταση μου λεει οτι πρεπει λογω οτι δεν ξερει τις σωληνωσεις του δικτυου αλλα αν δεν το βαλουμε και εχω προβλημα κυκλοφοριας τοτε μπορω να το βαλω μετα. μου ειπαν οτι διαχωριστης και εργασια ειναι 400 ευρω γιαυτο και κολλησα και ειπα οχι και γιατι καταλαβα οτι δεν ειναι εξαρτημα της daikin και πανε να μου το περασουν σαν τετοιο με 400 ευρω ενω οπως ειπες το παιρνεις απο γνωστο σωληναδικο. τι τιμη εχει και αν δεν μπει εννοεις θα εχω προβλημα και θα χαλασει ο κυκλοφορητης λογω βρωμιας του δικτυου? εχεις καποια φωτο σχεδιο?
  12. χαχα εγω παντως ζητησα κωδικο εξαρτηματος και δεν μου ειπαν αρα κατι μαγικο ειναι. ρε χρηστο εχεις κανει ασυρματιστης πολυ κωδικοποιημενα μου τα γραφεις και δεν καταλαβαινω. τι να ισορροπησει το συστημα? τωρα περαν της πλακας τι εννοεις οτι επιβαλλεται να μπει διαχωριστης κυκλωματων και αν δεν τι εννοεις οτι θα εχω προβλημα με τι? παντως ξερω και εγκαταστασεις χωρις διαχωριστη αρα ποτε ειναι υποχρεωτικο και γιατι? εχεις καμμια φωτο η κωδικο εξαρτηματος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.