Μετάβαση στο περιεχόμενο

jetsetter

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

jetsetter's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Προσπαθώ να σου στείλω PM αλλά λέει πως "ο χρήστης σιδερας δεν μπορεί να κάνει χρήση του συστήματος μυνημάτων", γιατί?

  2. Αρχίζοντας να το ψάχνω πριν 1,5 περίπου χρόνο, είχα πάρει και εγώ την απόφαση να βάλω ενδοδαπέδια με ΑΘ, σχεδιάζοντας την ανακατασκευή (περιοχή δυτικής Αττικής) μιας υφιστάμενης πυλωτής σε σπίτι (από πάνω υπάρχει ένας όροφος που μένει ο Πατέρας μου). Σήμερα, 8 μήνες μετά την έναρξη των αρχικών εργασιών (αποξηλώσεις κλπ) έχω φτάσει στα τούβλα και ενώ είμαι στο στάδιο να μπει υδραυλικός/ηλεκτρολόγος σκέφτομαι σοβαρά να μην προχωρήσω σε αυτή τη λύση, παρά το ότι είχα σχεδόν πειστεί, σε σημείο π.χ. που προσπαθούσα να πείσω τη γυναίκα μου να ξεχάσει το χαλί στο σαλόνι ή να μην βάλουμε laminate για δάπεδο αλλά πλακάκι (λόγω διαφοράς συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας) και να μη χρειαστεί να μην ανέβουν οι θερμοκρασίες προσαγωγής στη μελέτη της ενδοδαπέδιας... Το να περνάς αναγκαστικά - όπως και πολύ άλλοι - το φετινό χειμώνα για πρώτη φορά χωρίς κεντρική θέρμανση (εδώ και 10 χρόνια μένω σε πολυκατοικία στο ενοίκιο) σε ένα κλίμα όπως αυτό της δυτικής Αττικής, είναι κάτι που γενικώς σε κάνει και αναθεωρείς κάποιες απόψεις. Εάν δε, συνυπολογίσεις ότι : Χρόνο με το χρόνο οι 4 εποχές εκφυλίζονται στις δύο βασικές, με το χειμώνα να στριμώχνεται σε όλο και λιγότερους μήνες και το καλοκαίρι να φαντάζει ατελείωτο... Τα ψυκτικά φορτία αυξάνονουν συνεχώς. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο, με όλο και περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, μεγάλους (και παρατεταμένους) καύσωνες και λιγότερες (αλλά μεγάλες) παγωνιές - όχι και τόσο ιδανικές συνθήκες για αντλίες... Οι αυξήσεις της ΔΕΗ να είναι προ των πυλών... Αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος να προσπαθεί πανικόβλητος να φύγει από το πετρέλαιο και να χρυσοπληρώνει ενεργειακά τζάκια, υπέρυθρες, ιόντα, πέλετ, ξύλα κλπ, κλπ την ίδια στιγμή που τα πρατήρια κοιτάνε τα άδεια τεφτέρια παραγγελιών και τις γεμάτες δεξαμενές τους... Η αυτοκρατορία του πετρελαίου βλέπω κάποια στιγμή να αντεπιτίθεται δυνατά και να επανεμφανίζεται οσονούπω ως μία ισοδύναμη - αν όχι και οικονομικότερη - λύση θέρμανσης σε σχέση με τα ΦΑ και τις υπόλοιπες ρευματοβόρες λύσεις... Τα κόστη της ενδοδαπέδιας δυστυχώς συνεχίζουν να κυμαίνονται γύρω στα 50 €/τμ. Για ένα σπίτι συνολικής επιφάνειας 140τμ προκύπτει ένα καλό νουμεράκι, το οποίο εάν το συνδυάσεις και με το κόστος που έχει μια επώνυμη αντλία, σου κάθεται περισσότερο στο λαιμό... Σε περιοχές Ατιικής λοιπόν και κάτω, μάλλον το θέμα φαίνεται να είναι τελικά κυρίως ψυχολογικό. Σου φαίνεται π.χ. μπανάλ την σήμερον ημέρα να πάρεις ένα συμβατικό αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας με 13.000€ και όχι ένα απ'τα νέα ηλεκτρικά με 33.000€ . Αν όμως δεν είσαι ταρίφας και δεν κάνεις 70.000 χλμ το χρόνο, πότε θα το αποσβέσεις? Αδερφέ kcher, έχεις κάποια ένδειξη για τη κοστολογική διαφορά μίας αντίστοιχης (καλής) συμβατικής λύσης με τα παραπάνω δεδομένα? (μονοσωλήνιο, ψηφιακό θερμοστάτη, αντιστάθμιση, ηλεκτρονικό κυκλοφορητή)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.