Μετάβαση στο περιεχόμενο

Zapa

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Zapa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο.Κ.Κ. Τμήμα α Ταχ. ∆/νση : Μεσογείων και Τρικάλων 36 Ταχ. Κώδικας : 11526 Αθήνα 9 / 12 / 2011 Αρ. πρωτ. οικ. : 55219 ΠΡΟΣ : 1] Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος 2] ΤΕΕ ΚΟΙΝ : Υ.ΠΕ.Κ.Α. 1] Γρ. Υπουργού 2] Γρ. Αναπλ. Υπουργού 3] Γεν. ∆/ντρια Πολεοδομίας Αμαλιάδος 17 11523 - ΑΘΗΝΑ ΘΕΜΑ: Τοπογραφικά διαγράμματα της παρ. 15, άρθρου 49, του ν. 4030/11. Αναφορικά με το άρθρο 49 παράγραφος 15 του ν. 4030/2011, που προβλέπει τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το σύστημα κρατικών συντεταγμένων διευκρινίζονται τα εξής : Η υποχρέωση σύνταξης τοπογραφικού διαγράμματος εξαρτημένου από το σύστημα κρατικών συντεταγμένων (ΕΓΣΑ’87), θεσπίστηκε με το άρθρο 49, παρ. 15, του ν. 4030/2011 ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της βεβαίωσης του μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο. Αυτό έγινε για να διασφαλιστεί ο ακριβής προσδιορισμός του ακινήτου, στο οποίο αναφέρεται η μεταβίβαση, ώστε να μην καταστρατηγούνται οι διατάξεις, που απαγορεύουν τη μεταβίβαση ακινήτου με αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση. Από τη σκοπιμότητα της διάταξης, καθώς και από τις ρυθμίσεις της παρ. 4, του άρθρου 23 και της παρ. 2β του άρθρου 24, του ν. 4014/2011, όπως ισχύει, προκύπτει κατά συστηματική ερμηνεία ότι η υποχρέωση αυτή δεν αφορά τις περιπτώσεις των εντός σχεδίου ακινήτων, για τα οποία έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, για τον ακριβή προσδιορισμό των οποίων αρκεί το απόσπασμα του ρυμοτομικού σχεδίου. Ενόψει των παραπάνω και προς άρση τυχόν αμφισβητήσεων, το ΥΠΕΚΑ προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα αποσαφηνίζει πλήρως το ανωτέρω θεσμικό πλαίσιο. Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΑ
  2. Πόσες μέρες συνήθως χρειάζεται για να βγει ένα τοπογραφικό με βάση το κρατικό σύστημα συντεταγμένων? Χρειάζεται να πάει και στην πολεοδομία ο τοπογράφος πριν το παραδώσει στον ιδιοκτήτη? Γενικά αν μπορείτε γράψτε δυο πράγματα πώς περίπου γίνεται η διαδικασία...
  3. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Εννοείς ότι ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης, δηλαδή 25 Νοεμβρίου? Άρα από τις 25 Νοεμβρίου χρειάζεται το τοπογραφικό με βάση το κρατικό σύστημα συντεταγμένων για μεταβίβαση ακινήτου, σωστά?
  4. Όχι, ισχύει αυτό που αναφέρεται στο τέλος του ίδιου του άρθρου, όπου και αναφέρει ότι ισχύει από την ημέρα δημοσίευσης... Θεωρητικά δεν θα χρειαστεί καινούργιο εφόσον ο μηχανικός που θα σου δώσει την βεβαίωση με τον αριθμό που θα πάρει από το ΤΕΕ, το θεωρήσει έγκυρο...
  5. Ούτε 1 τμ? Και αν ήταν 449.84 τμ ή 450.23 τι θα γινόταν δηλαδή...ας το βάλει ο τοπογράφος ακριβώς...σιγά πια...φταίει η θερμοκρασία που αλλάζει το μέγεθος του οικοπέδου...συστέλλεται και διαστέλλεται ανάλογα με τον καιρό χαχαχα...3 τμ βγήκε μεγαλύτερο δηλαδή? Ή και μικρότερο να βγει πάλι δεν το δέχεται?
  6. Το σύστημα του ΤΕΕ για τον αριθμό που χρειάζεται λειτουργεί ήδη από την Τρίτη κανονικά στο site του. Ο μηχανικός που αναλαμβάνει το τοπογραφικό σου δίνει και την βεβαίωση με τον αριθμό που αναφέρεις. Η σύνταξη του συμβολαίου είναι απλή υπόθεση από την άλλη...τα χρήματα για το τοπογραφικό είναι το πρόβλημα, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το τι γίνεται στην περίπτωση που τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου βγουν διαφορετικά από αυτά που είχες στο συμβόλαιο...εκεί δεν ξέρουν τι να κάνουν ακόμα οι συμβολαιογράφοι...
  7. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το γιατί κατέθεσες εσύ στο υποθηκοφυλακείο...δουλειά του συμβολαιογράφου δεν είναι? Το θέμα όμως είναι ότι και πάλι στην περίπτωσή σου δεν θα χρειαστεί άλλο τοπογραφικό, εφόσον έχει γίνει πληρωμή στην εφορία πριν τις 25 Νοεμβρίου.
  8. Δηλαδή σου είπαν ότι αν είχες συμπεριλάβει τοπογραφικό κρατικού συστήματος συντεταγμένων θα στο δεχόντουσαν? Ή υπήρχε περίπτωση να σου πουν πάλι ότι δεν το δέχονται?
  9. Και κάποια τροποποίηση να γίνει, θα χρειαστεί να δημοσιευθεί για να ισχύσει, οπότε θα πρέπει να περιμένεις ένα διάστημα...εδώ για να δημοσιευθεί την Παρασκευή η διόρθωση έκανε τόσες μέρες από την ανακοίνωσή της. Παράξενο πάντως που δεν δέχτηκαν τα χαρτιά την Πέμπτη, μιας και η δημοσίευση έγινε το βράδυ της Παρασκευής, οπότε από την Παρασκευή και μετά θα έπρεπε να μην δέχονται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.