Μετάβαση στο περιεχόμενο

X R I S T O S

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by X R I S T O S

  1. Παιδιά ψάχνω ενα βιβλίο με μελέτες αυτόνομων φωτοβολταικών,ξερει κανείς κανενα καλο??? Ευχαριστώ!!
  2. genesis sos!!.Δεν λειτουργούν οι ινβερτερς όπως θελω,μάλλον κανω κατι λάθος στον προγραμματισμο.Λοιπόν τους έχω ρυθμίσει ετσι ώστε όταν η τάση των συσσωρευτών πέσει κάτω απο κάποιο όριο πχ. 21v να κάνει μεταγωγή στο δίκτυο της ΔΕΗ (AC 1 in ).Και όταν η τάση των συσσωρευτών επανέλθει στα 21v και μέχρι τα 27v να λειτουργούν κανονικά.(δηλαδή inverter on).Οταν περάσω το πρόγραμμα πρέπει να κλεισω τον inverter για να το αποθηκεύσει? Τί πρεπει να επιλέξω στο VIRTUAL SWITCH/usage για να ενεργοποιείται το ρελέ στις τάσης που του έχω ορίσει? Μήπως έχεις κανενα παράδειγμα να δω τι κάνω λάθος? Ευχαριστω!!!
  3. genesis,βρήκα το interface MK2 και κατέβασα το πρόγραμμα.Οι victron έχει θύρα για RJ 45?
  4. Το ένα αυτόνομο ειναι πανω στην αποθήκη του οικοπέδου,και το άλλο είναι στην στέγη του σπιτιού.Η απόσταση μεταξύ αποθήκης και σπιτιού είναι 150 μέτρα.Το αυτόνομο του σπιτιου τροφοδοτεί το μισο σπίτι και το αυτόνομο της αποθήκης, με 150 μέτρα καλώδιο Ac τροφοδοτεί το άλλο μισο σπιτι.Δεν γίνεται να μεταφέρω τις μπαταρίες σε ένα χωρο,γιατι θα πρέπει να ρίξω και dc καλώδιο για να καλύψω την απόσταση και έτσι θα έχω μεγάλες απώλειες. Το θέμα είναι να βοηθά το ένα σύστημα το άλλο ή ο κάθε inverter ξεχωριστά να κανει μεταγωγή στην δεη. Και οι δύο λύσεις ειναι σωστές απλά στην δέυτερη δεν θα εκμεταλευεται όλη την ενέργεια.Οπότε,πες αν μπορείς πως θα γίνει η συνδεσμολογία για την πρώτη λύση (ο ένας να βοηθά τον άλλο και να τροφοδοτούν ξεχωριστά φορτία).?
  5. genesis sorry,απλα διαβάζοντας το manual μπερδευτηκα και εγώ περισσοτερο.Λοιπόν εχω δυο αυτόνομα,το καθένα τροφοδοτεί ξεχωριστές καταναλώσεις του ίδιου σπιτιού.Ποια συνδεσμολογία σου φένεται πιο σωστη?(αν μπορεις να μου την γράψεις)?Επίσης βρήκα μια άκρη με τα DIPs που μάλλον ισχύει.Θα με βοηθούσε πολυ αν μου έλεγες την συνδεσμολογία που προτείνεις. Σε ευχαριστώ παρα πολύ!!!
  6. Εχεις δίκιο,αρα θα γίνει καπως έτσι: ΔΕΗ------>AC1 IN(8000)---->AC OUT 1(8000)---->AC IN 1(5000)----->AC OUT 1(5000)---->πινακας AC.Kαι απο το AC OUT 2 του 8000---->πινακας ΑC.? Ερώτηση 1: για να επικοινωνούν οι δύο ινβέρτερς θα πρέπει να τους συνδέσω μεταξύ τους με UTP? Ερώτηση 2: Οι inverterς θα τροφοδοτούν, διαφορετικά φορτία, οι έξοδοι τους προς τον πίνακα AC θα είναι απο το 5000 το AC out 1 και απο τον 8000 το ΑC out 2? ή δεν χρειάζεται και απο τους δύο, απλά μονο απο τον 5000 (δηλαδή να ενώσω τα φορτία)?. Αν ενώσω τα φορτία (δηλαδη τροφοδοτούναται απο την έξοδο του ενός ινβέρτερ) τότε το σύστημα θα γίνει έτσι: ΔΕΗ--->ΑC IN 1(8000)----->AC OUT 1(8000)-------->AC IN 1(5000)----->AC OUT 1(5000)--->ΠΙΝΑΚΑΣ AC? Αν έχεις κάποια άλλη προταση η συμβουλή δεκτη,καθώς πρωτη φορά δουλέυω τετοια ινβέρτερς και πρώτη φορα επίσης θα συνδέσω δυο ινβέρτερς για παράλληλη λειτουργία. Ευχαριστώ πολύ!!
  7. Genesis,ο 5000 εινα charger, δεν κατάλαβα όμως την συνδεσμολογια που λες. Θα συνδέσω την δεη στον 5000 στην είσοδο ΑC IN 1 και από την έξοδο AC 1 out θα πάω στην είσοδο AC 2 IN του 8000 και στην έξοδο AC ΟUT 2 (του 8000)θα πάω στις καταναλώσεις(πινακας AC). Αρα θα έχω δεη------>AC in1 (5000)---->AC OUT 1(5000)-------->AC IN 2 (8000)----->AC OUT 2(8000)---->Πινακας AC.Οπότε στην ΑC OUT 2 (5000) --->πίνακας AC.Σωστός?
  8. genesis,απο οτι κατάλαβα το ξέρεις το inverter.Για να δημιουργήσω ένα κοινο δυκτιο μπορώ λες στην είσοδο ΑC 1 του inverter 1 να συνδέσω την έξοδο AC 1 του inverter 2?(και έτσι το ένα να καλύπτει το άλλο)Στο manual απο οτι πρόλαβα να διαβάσω σήμερα λέει οτι όταν πέσει η τάση απο τις μπαταρίες αυτόματα κάνει μεταγώγη στην είσοδο των ΑC και αν βρεί τάση και στις δύο (ΑC 1 και AC 2) τότε διαλέγει την AC 1.Αν δεν γίνεται αυτό,θα πρέπει να προγραμματίσω και τα δύο inverters ξεχωριστά, και να μέινει το συστημα ως έχει(δηλαδή να τροφοδοτούν ξεχωριστές καταναλώσεις)?To πρόγραμμα ειναι δύσκολο ε?έχεις προγραμματίσει ποτέ τετοιο inverter? Τι πρέπει να προσέξω? Φίλε antloukidis, απο όσο διαβασα στο manual αυτό που λές γίνεται σε πολύ μικρο χρονο (20 millisecond) και με Η/Ζ και με ups. Ευχαριστώ!!
  9. genesis,οι inverters ειναι VICTRON 24v/8000VA/200A ο ένας, και ο άλλος ειναι 5000VA.Η απόσταση των 150 μέτρων δεν ειναι πολύ για το ΑC. Ετσι και αλλιώς απο το ένα το σύστημα εχει πάει το ΑC καλώδιο στο αλλο συστημα και απο εκεί σε ένα πίνακα ,αλλά τροφοδοτούν ξεχωριστά φορτια.Το μαγαζί που τα αγόρασα δεν ξέρει να τα προγραμματίζει (απλά τα πουλάει).Οι ρύθμιση που θέλουμε γίνεται μήπως με τα διακοπτάκια (DIPS)?
  10. Το πρόβλημα είναι τι αυτοματισμό να κάνω στον πίνακα AC. Αν πορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.Ο ινβέρτερ του φορτίζει τις μπαταρίες το κάνει μόνο όταν του δώσω τάση τις ΔΕΗ. Οταν σταματίσει η τάση τις ΔΕΗ λειτουργέι κανονικά (δηλαδή βγάζει 230v τα οποία οδηγούνται στις καταναλώσεις του σπιτιού) Ευχαριστώ!!!!
  11. Λοιπόν, το ένα συστημα απο το άλλο απέχει 150 μέτρα.Τα AC συγκεντρώνονται σε εναν πίνακα και απο εκέι τα χωρίζω σε ξεχωριστές καταναλώσεις.Οι inverter είναι VICTRON PHOENIX.Τελικά δίνοντας τάση απο την ΔΕΗ το μόνο που κάνουν οι inverters είναι να φορτίζουν τις μπαταρίες.Αρα ο αυτοματισμος πρέπει να γίνει εκεί (δηλαδή στον πινακα AC).Τα συστήματα τροφοδοτούν air condition φώτα και άλλες μικροσυσκευες.
  12. Το σκεφτηκα αυτο που λες,δηλαδη να ενώσω τα δυο συστήματα σε ένα αλλα η απόσταση ειναι μεγάλη και ετσι θα εχω μεγάλες απώλειες.επίσης αυτο με τον επητηρητή και το ρελέ σκεφτόμουν να το συνδιάσω και με ένα χρονοδιακόπτη ωστε να μην κανει μεταγωγή συνεχώς (δηλαδή να κρατάει την τάση της ΔΕΗ για κάποια ώρα).Επίσης σκεφτόμουν μηπως μπορώ να κάνω έναν αυτοματισμό ωστε το ένα σύστημα να καλύπτει το αλλο και το αντιστροφο.Δηλαδη οταν η τάση του αυτόνομου 1 πέσει να κάνει μεταγωγή στο αυτόνομο 2 και άν δεν επαρκεί η τάση και των δυο συστημάτων τοτε να γυρνάει στην δεη.Εχετε καμια ιδέα??? Ευχαριστώ!!!!
  13. Για να καταλάβεις καλύτερα φίλε genesis εχω δύο ξεχωριστά συστήματα.το ενα inverter μετα απο προγραμματισμό κάνει αυτόματη μεταγωγή στο δύκτιο της ΔΕΗ όταν πέσει η τάση των συσσωρευτών, το άλλο όμως δεν έχει τετοια επιλογή οπότε πρέπει να κάνω έναν αυτοματισμό.Εχω κάτι στο μυαλό μου απλά θα ήθελα ένα σχέδιο για σιγουριά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!!!
  14. παιδια ξέρει κανεις να μου πει αν μπορώ να κάνω εναν αυτοματισμό για μεταγωγή απο το αυτόνομο στο δικτυο της δεη όταν πέσει η τάση του αυτόνομου???Εχει μήπως κανενας κάποιο σχέδιο? Ευχαριστώ !!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.