Μετάβαση στο περιεχόμενο

xristinapappa

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

xristinapappa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Δεν πρόκειται να υπογράψω κανένα χαρτί για τακτοποίηση των αυθαιρέτων στον κοινόχρηστο χώρο που εξυπηρετούν μόνο τη θεία μου. Σκαλίζοντας λιγο το θέμα στην πολεοδομία ανακάλυψα ότι ο Α' όροφος δεν φέρει καμία άδεια, η μόνη άδεια που βρήκα στην πολεοδομία, στο κτηματολόγιο και στην πράξη εφαρμογής όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, είναι του ισογείου καταστήματος το οποίο έχουμε χωρίσει στα δύο και έχουμε η καθεμια ξεχωριστά. Να υποθέσω ότι ο Α' όροφος (χτίστηκε γύρω στο 70) είναι αυθαίρετος με εξαίρεση κατεδάφισης με το νόμο Τρίτση χωρίς όμως να έχει νομοιμοποιηθεί. Δεν βλέπω να αποφεύγω το δικηγόρο, δεν ξέρω όμως με ποια σειρά να τα πάρω.. Πολεοδομία - Κτηματολόγιο - Δικηγόρος ή αντίστροφα.
  2. Καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Εχω κάποιο πρόβλημα με ένα ακίνητό μου, αν μπορεί ας βοηθήσει κάποιος.. Πριν 2 χρόνια κληρονόμησα από την μητέρα μου το 50% εξ'αδιαιρέτου (το άλλο 50% ανήκει στην θεία μου, αδελφή της μαμάς), ενός οικοπέδου με 2 ισόγεια καταστήματα και 1 οικία. Το ένα κατάστημα ανήκει σε μένα και το άλλο, μαζί με τον α' όροφο πάνω από αυτό στην θεία μου. Δεν έχει γίνει σύσταση οριζοντίου και καθέτου ιδιοκτησίας και τα κτίρια μαζί με το οικόπεδο φαίνονται στο κτηματολόγιο ως εξ'αδιαιρέτου , 50% εγώ - 50% η θεία μου. Εν' τούτοις η κάθε μιά μας κατέχει και χρησιμοποιεί το κάθε κτίριο χωριστά εδώ και 40 χρόνια. Η θεία μου έχει γεμίσει εδώ και πολλά χρόνια , τις αυλές γύρωθεν και τους ελεύθερους χώρους του οικοπέδου μας με υπόστεγα και αποθηκούλες που την εξυπηρετούν, ενώ εμένα με δυσκολεύουν στη λειτουργία του μαγαζιού. Η μητέρα μου το ανεχόταν καθώς δεν χρησιμοποιούσε ιδιαίτερα το μαγαζί. Είπα στη θεία μου να τα γκρεμίσει διότι α) με εμποδίζουν β) είναι αυθαίρετα, και όχι μόνο δεν το έκανε αλλά τα έφτιαξε και καλύτερα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μου έχει μείνει μόνο ελάχιστος ελεύθερος χώρος που να μπορώ να βάλω ίσα-ίσα το αυτοκίνητό μου.Τι να κάνω; Να την καταγγείλω στην πολεοδομία να τα γκρεμίσει; Καλύπτομαι όμως και εγώ από ενδεχόμενο πρόστιμο αφού φαίνομαι ως εξ'αδιαιρέτου συνιδιοκτήτης;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.