Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tommyand

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Tommyand's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στέλιο σε ευχαριστώ για αυτά που μου γράφεις. Να είσαι σίγουρος ότι δεν τα έχω παρεξηγήσει μια και είμαι άτομο που πιστεύει στο διάλογο και με μεγάλη υπομονή. Συμφωνώ με αυτά που προτείνεις και θα έπρεπε να ξέρεις ότι δυστυχώς προσανατολίζομαι να κινηθώ με τον τρόπο που έχεις περιγράψει μια και το είχα ψάξει – μηχανικό , δικηγόρο – απλά πίστευα και επιθυμούσα να μην εμπλακώ σε τέτοιου είδους διαδικασίες απέναντι ειδικά σε συγγενείς τους οποίους ούτε προκάλεσα ούτε ποτέ δημιούργησα πρόβλημα, αντίθετα θα μπορούσα να πω ότι βοήθησα. Απλά ήθελα να έχω την άποψη μερικών ανθρώπων από το χώρο αυτό που σίγουρα θα έχουνε κάποιοιες εικόνες και εμπειρίες.
  2. Στέλιο, πόσο ιδιότροπος μπορεί να είναι κάποια που είχε όλη την καλή διάθεση να επιτρέψει στην αδερφή της να κατασκευάσει τζάκι περνώντας την καμινάδα του μέσα από το σαλόνι μια και δεν υπήρχε άλλος τρόπος – το διαβεβαίωνε και ο μηχανικός – και με αφορμή αυτό το γεγονός κατασκεύασε και ένα γι την ίδια μπροστά από την τοποθετήσα καμινάδα και το οποίο το έκαψε 3-4 φορές στα 23 χρόνια; Ούτε τώρα το λειτουργεί. Πόσο ιδιότροπος μπορεί να είναι όταν τόσα χρόνια δεν υπήρξε καμιά προστριβή; Πόσο ιδιότροπος μπορεί να είναι κάποιος που λόγο των γενικών τεχνικών γνώσεων που έχει προστάτευσε επανειλημμένως τους παραπάνω από κακοτεχνίες διαφόρων μαστόρων που κοιτούσανε να τα οικονομήσουνε; Πόσο ιδιότροπος μπορεί να είναι κάποιος που για να δώσει χρόνο να βρεθεί λύση – η οποία και δεν είχε δοθεί αν και είχε περάσει κάνα 20ήμερο - ενώ έχει εξέλθει από το νοσοκομείο μετά από διπλή χειρουργική επέμβαση να μετακομίζει για κάποια βράδια αλλά και πρωινά στο πατρικό του μπας και κάποιοι φιλοτιμηθούνε; Πόσο ιδιότροπος μπορεί να είναι κάποιος όταν δεν έχει να κάνει με κάποιον φτωχό και αναξιοπαθούντα συγγενή ο οποίος δεν έχει άλλο τρόπο θέρμανσης αλλά με κάποιο πρόσωπο που κυκλοφορεί με την 5άρα BMW και τα επώνυμα ρούχα του κοστίζουν όσο δικός του μισθός; Πόσο ιδιότροπος μπορεί να είναι κάποιος που μέρα παρά μέρα μαζεύει από το μπαλκόνι του - τελευταίος όροφος – τα αποκαΐδια της παρακάνω καμινάδας η οποία δεν έχει καθαριστεί την τελευταία 2-3ετία τουλάχιστον που εξ αιτίας της κρίσης όπως πολλοί προφασίζονται λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο; Σε πληροφορώ ότι επισκέφτηκα υπηρεσίες για να γίνει μέτρηση των ντεσιμπέλ αλλά τα όργανα που χρησιμοποιούνε είναι για ηχορύπανση σε καταστήματα και δεν μπορούνε να χρησιμοποιηθούνε σε τέτοιες καταστάσεις - όπως με πληροφόρησαν - που σημειωτέον είναι ένας ήχος διαπεραστικός που διαχέεται εντονότερα μέσα από την πλάκα του διαμερίσματος σε όλο σχεδόν το σπίτι και τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα όταν βάλεις το κεφάλι σου πάνω σε κάποιο μαξιλάρι. Άντε και είμαστε ιδιότροποι μια και είμαστε 4μελής οικογένεια και τα παιδιά που σπουδάζουνε απορούσανε με την κατάσταση που αντίκρισαν τώρα τις γιορτές. Να είναι ιδιότροποι και μερικοί φίλοι που μας επισκεφτήκανε κατά την ανάρρωση; Αλήθεια τους το έθεσα ως ερώτημα – το κατά πόσο είναι ενοχλητικό - και εξεπλάγησαν με την αναλγησία κάποιων. Χειρότερο πράγμα από το ασχολείσαι μέρες Χριστουγέννων με τέτοιες καταστάσεις νομίζω δεν υπάρχει.
  3. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις αλλά όταν κάποιοι είναι της νοοτροπίας εγώ πήρα έναν μάστορα τον πλήρωσα έκανα τη δουλειά μου και στην ουσία αφού δεν ενοχλούμε ο ίδιος - μια και το τοποθέτησα εκτός οικίας – δε με ενδιαφέρει ούτε έχω τη διάθεση και σκοπό να το ψάξω και να λύσω το πρόβλημα, αρχίζω να σκέφτομαι ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ αν και κανείς δε τα θέλει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε ο μάστορας μας λέει τι ακριβώς έκανε. Που να ψάξουμε τι πταιει. Είπαμε, νομίζουμε κάποιες φορές ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους.
  4. vasilimertzani ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου αλλά δυστυχώς όχι. Βρίσκεται σε γωνία και μια και η οικοδομή είναι γωνιακή εξωτερικά περιβάλλεται από μπαλκόνι 2,20μ φάρδος και η οποιαδήποτε νέα τρύπα εγείρει θέματα στατικότητας. Όπως έχω γράψει παραπάνω ενώ ο <<τεχνίτης>> τους δείχνει ότι ψάχνει λύση, οι κύριοι αυτοί δεν ακολουθούνε καμιά από τις συμβουλές που τους δίνει ώστε να εντοπιστεί το αίτιο δηλώνοντας ότι εμείς πληρώσαμε και έχουμε τελειώσει. Όπως πληροφορήθηκα από γνωστό μου πρόσωπο σε παρόμοιο περιστατικό με νέο τεχνίτη αφού αφαίρεσαν την επένδυση και εντόπισαν το πρόβλημα, δόθηκε λύση. Ξέρεις τι με εξοργίζει με κάποιον που συμβουλεύει – προτείνει φίλο του να πάρει τον τάδε μάστορα που πήρε ο ίδιος και να του κάνει μια πατέντα ώστε να μετατρέψει το τζάκι του σε ενεργειακό φθηνά και να τελειώνει; Ότι κάποιοι κοιτάνε το τομάρι τους και κάποιοι άλλοι που κάνουν τα μαστόρια διαφημίζοντας την εγγυημένη εργασία τους δημιουργούνε προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο και όταν στο τέλος μας εμφανίζονται κάποιοι <<ξένοι>> και τους θέτουνε στο περιθώριο φωνάζουνε ότι τους παίρνουνε τη δουλειά.
  5. vasilimertzani είναι αδύνατο τεχνικά χώρια που θα χρειάζονταν νέες τρύπες στις πλάκες. Για αυτόν το λόγο η κυρία του 2ου ορόφου έκανε το λάθος να επιτρέψει στη συγγενή της να περάσει η καμινάδα μέσα από το σπίτι της. Φοβάμαι ότι θα το πληρώσει ακριβά μια και δε δίνει ούτε καν στοιχεία για το τι ακριβώς έκανε ο τεχνίτης της ώστε να γίνει κατορθωτό να εντοπιστεί η αιτία του κακού
  6. Σε τριώροφη οικοδομή κατά την ανέγερση της πριν 20+ χρόνια και κατά τη φάση του σοβά η ιδιοκτήτρια του 2ου ορόφου επειδή αποφάσισε να φτιάξει τζάκι που δε προβλεπότανε από την οικοδομική άδεια μετά από προτροπή του μηχανικού πίεσε την ιδιοκτήτρια του 3ου ορόφου – και συγγενή της – να της επιτρέψει να περάσει καμινάδα μέσα από το διαμέρισμα της για το τζάκι μια και δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Δυστυχώς όπως δείχνουν τα γεγονότα ή δεύτερη ενέδωσε. Το περασμένο Φθινόπωρο η κυρία του 2ου αποφάσισε να μετατρέψει το μαντεμένιο τζάκι της εισαγωγής που λειτουργούσε με φυσική ροή σε ενεργειακό με πατέντα μετατροπέων που δηλώνουν ότι εγγυώνται για την εργασία τους. Αφού τα κομπρεσέρ δούλεψαν 2 μέρες και διάφορες λαμαρίνες λευκοσίδερου μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στο διαμέρισμα , το τζάκι ετοιμάστηκε. Με τα πρώτα κρύα άρχισε το μαρτύριο. Κάθε φορά που ετίθετο σε λειτουργία το βεντιλατέρ του ενεργειακού τζακιού ένας διαπεραστικός και ενοχλητικός θόρυβος απλωνότανε σε όλο το διαμέρισμα του 3ου ορόφου - μέσω του πατώματος - που τις ώρες κοινής ησυχίας ήταν ανυπόφορος. Παρά τα παράπονα προς τους ιδιοκτήτες και τη διαπίστωση από τον τεχνίτη τους για την ύπαρξη του προβλήματος. Και παρά τις προσπάθειες του όπως έλεγε για επίλυση του, η κατάσταση παραμένει τραγική. Οι ιδιοκτήτες του τζακιού θεωρώντας ότι δεν έχουν καμιά υποχρέωση – ξέχασαν ακόμα ότι έχουνε τζάκι επειδή τους επετράπη από τους ιδιοκτήτες του 3ου- δεν ακολουθούνε ούτε καν τις συμβουλές του τεχνίτη τους για τον τρόπο λειτουργίας του βεντιλατέρ που προσπαθεί να εντοπίσει το πρόβλημα απολαμβάνουν το νέας ενεργειακής πατέντας τζάκι. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες της κατασκευής αλλά από ότι με πληροφόρησε ο τεχνίτης το βεντιλατέρ τοποθετήθηκε έξω από το διαμέρισμα κατόπιν απαίτησης των ιδιοκτητών για το θόρυβο και είναι τοποθετημένο στο τοίχο μέσα σε ανοξείδωτη κατασκευή για προστασία Ρωτώ λοιπόν: Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και προσόντα ώστε κάποιοι να διαφημίζουνε ότι αναλαμβάνουνε μετατροπές τζακιών σε ενεργειακά με εγγύηση και ποιες είναι αυτές. Φέρουνε ευθύνη όλοι αυτοί για τα προβλήματα που δημιουργούνε ή όχι; Πως θα μπορούσε να λυθεί το παραπάνω πρόβλημα τι στιγμή που αυτοί που ευεργετήθηκαν αδιαφορούνε για το πρόβλημα που δημιούργησαν; Αλήθεια, δικαιούνται οι ιδιοκτήτες του 3ου ορόφου να καταργήσουνε την καμινάδα που διέρχεται από διαμέρισμα τους ή όχι; Θα ήθελα τις απόψεις σας. Ευχαριστώ και Καλά Χριστούγεννα
  7. Σύμφωνα με την Α41/ΟΕ/1 της 03/05/2012 απόφαση με θέμα: < < Διευκρινίσεις αναφορικά με την εφαρμογή Σ.Σ.Ε εργατοτεχνικών οικοδόμων>> Σχετ: Τα με αριθ. Α41/ΟΕ/1/21-08-2009 και Α41/1/03-04-2012 Γενικά Έγγραφα. Στη 2η σελίδα αναφέρει τα εξής: β) Για τους προσλαμβανόμενους σήμερα από εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων εργατοτεχνίτες που ασφαλίζονται ως οικοδόμοι, εφόσον δεν έχει συναφθεί έγγραφη ή άτυπη <<ατομική σύμβαση εργασίας>> που να ορίζει διαφορετικούς όρους, μπορεί να γίνει δεκτή ασφάλιση επί των αποδοχών ημερομισθίου που ορίζεται από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., όπως προσδιορίζεται στα πραγματικά ασφαλιστικά στοιχεία ενός εκάστου ( άγαμος, έγγαμος, τριετίες κ.λ.π) υπό την προϋπόθεση βεβαίως της απόδειξης εκ μέρους των εργοδοτών και υπόχρεων καταβολής εισφορών των πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών στους εργατοτεχνίτες. Σε συνδυασμό με το: Α41/ΟΕ/2 της 31/05/2012 Γενικό έγγραφο με θέμα: <<Επισημάνσεις-τροποποιήσεις οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή Σ.Σ.Ε εγατοτεχνιτών οικοδόμων>> που αναφέρει στην τελευταία παράγραφο: Διευκρινίζεται επίσης ότι, έννοια της <<απόδειξης των πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών στους εργατοτεχνίτες>>, περιλαμβάνει οποιοδήποτε στοιχείο αποδεικνύει αυτές, όπως είναι οι αποδείξεις πληρωμής, ιδιωτικά συμφωνητικά, υπεύθυνες δηλώσεις, δηλώσεις ενώπιον οργάνων σε επιτόπιους ελέγχους ή αλλού κ.λ.π και επίσης ότι, οι εισφορές υπέρ Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.ΑΜ υπολογίζονται επί των μικτών αποδοχών των ασφαλισμένων. Το να προσκομίσει κάποιος απλά και μόνο τις αποδείξεις πληρωμής των εργατοτεχνών μετά το πέρας των εργασιών –δεν κόβεται απόδειξη πληρωμής αν δεν έχεις τελειώσεις την εργασία – δεν απαγορεύεται και είναι μέσα σε στα πλαίσια που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις θεωρώ δε ότι ο εργοδότης είναι νομικά καλυμμένος . Τώρα κάποιοι μιλάνε για ατομική σύμβαση με υπογραφές Κ.Ε.Π για κάποια μεροκάματα, με επιβεβαίωση από επιθεώρηση εργασίας κ.λ.π. Δεν αναφέρονται πουθενά στα παραπάνω έγγραφα για τους νεοπροσλαμβανόμενους αλλά για τους ήδη.
  8. Συγγνώμη, ελπίζω διόρθωση Για το θέμα που έθεσα πιο πάνω την 20:39. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με δυο υποκαταστήματα του ΙΚΑ , ανάμεσα τους και αυτό στο οποίο ανήκει το έργο και κάποιο ζητούσε ατομική σύμβαση επικυρωμένη από ΚΕΠ, άλλο από επιθεώρηση εργασίας κ.λ.π.Όταν τους επεσήμανα την παράγραφο από το Α41/ΟΕ/1 της 03/05/2012 εγγράφου του ΙΚΑ που αναφέρει: . β) Για τους προσλαμβανόμενους σήμερα από εργοδότες οικoδομοτεχνικών έργων εργατοτεχνίτες που ασφαλίζονται ως οικοδόμοι, εφόσον δεν έχει συναφθεί έγγραφη ή άτυπη «ατομική σύμβαση εργασίας» που να ορίζει διαφορετικούς όρους, μπορεί να γίνει δεκτή ασφάλιση επί αποδοχών ημερομισθίου που ορίζεται από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., όπως προσδιορίζεται στα πραγματικά ασφαλιστικά στοιχεία ενός εκάστου (άγαμος, έγγαμος, τριετίες κ.λπ.) υπό την προϋπόθεση βεβαίως της απόδειξης εκ μέρους των εργοδοτών και υπόχρεων καταβολής εισφορών των πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών στους εργατοτεχνίτες. σε συνδυασμό με την παράγραφο του εγγράφου: Ι.Κ.Α. αριθ. πρωτ.: Α41/ΟΕ/2/31.5.2012 Επισημάνσεις - τροποποιήσεις οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή Σ.Σ.Ε. εργατοτεχνιτών οικοδόμω Διευκρινίζεται επίσης ότι, η έννοια της «απόδειξης των πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών στους εργατοτεχνίτες», περιλαμβάνει οποιοδήποτε στοιχείο αποδεικνύει αυτές, όπως είναι οι αποδείξεις πληρωμής, ιδιωτικά συμφωνητικά, υπεύθυνες δηλώσεις , δηλώσεις ενώπιον οργάνων σε επιτόπιους ελέγχους ή αλλού κ.λ.π. και επίσης ότι, οι εισφορές υπέρ Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. υπολογίζονται επί των μικτών αποδοχών των ασφαλισμένων. Και τους εξήγησα ότι δεν αναφέρει τίποτα από αυτά που μου ζητάνε και ότι αν είχα: Μια υπεύθυνη δήλωση του εργάτη, με τον αριθμό των ημερομισθίων που εργάστηκε και την αξία του ή ακόμα καλύτερα μια απόδειξη πληρωμής για τις ημέρες εργασίας και το ποσό των ημερομισθίων που καταβλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών , αφού συμφωνούν οι εργαζόμενοι θεωρώ ότι είμαι νομότυπος και καλυμμένος Μην μου πει κάποιος ότι οι αποδείξεις πληρωμής εκδίδονται πριν την έναρξη των εργασιών Δεν μπόρεσαν να με αντικρούσουν. Κατόπιν επισκέφτηκα το ΙΚΑ του τόπου διαμονής μου , δίχως να γνωρίζω κάποιον υπάλληλο όταν έθεσα το προβληματισμό μου, ως εκ θαύματος μου έδωσαν ως απάντηση αυτά που ισχυρίστηκα σε συναδέλφους τους και περιγράφω στην προηγούμενη παράγραφο. Όταν τους παρουσίασα τα σημεία των έγγραφων που είχα εντοπίσει, αντιλήφθηκαν ότι είχα ψάξει κάπου το θέμα. Τελικά ο καθείς ερμηνεύει τις επισημάνσεις κατά το δοκούν; Τι να πει κανείς; Θα ήθελα την άποψη σας. Ευχαριστώ
  9. Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα και αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει. Επειδή δεν πρόσεξα τις αλλαγές που έγιναν ξεκίνησα το κτίσιμο, και δεν έκανα ατομικές συμβάσεις, τι μπορώ να κάνω τώρα; 1. Αν δεχθούνε να κάνουμε ατομικές συμβάσεις τώρα , ετεροχρονισμένες, και τις κρατήσω με τις αποδείξεις πληρωμής στο τέλος μαζί με υπεύθυνες δηλώσεις στο ΚΕΠ ότι εξοφλήθηκαν βάσει της ατομικής σύμβασης, στέκεται; 2. Να τους ζητήσω να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις για το υπόλοιπο έργο και να κολλήσουμε ένσημα με την παλαιά για το μισό και και με τη νέα Σ.Σ.Ε για το άλλο μισό; Είναι εφικτό κάποιο από τα παραπάνω; Αν όχι, τότε είμαι υποχρεωμένος να πάω με τον παλιό πίνακα αποδοχών και να μιλάμε για τεχνίτες, βοηθούς, εργάτες και 70€ -80€ κ.λ.π; Θα μπορούσε να ανεβάσει κάποιος σε έστω word ένα σχέδιο ατομικής σύμβασης; Ευχαριστώ
  10. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν είναι πρόβλημα η τοποθέτηση και στερέωση νευρομετάλ σε σωλήνα ( υδροροές) για σοβάτισμα να έγινε με την κοίλη πλευρά των μεγάλων νεύρων προς την πλευρά του σωλήνα και όχι προς τα έξω ώστε να γεμίσει με δοβά. Θα υπάρξει πρόβλημα κατά το σοβάτισμα ή όχι, γιατί είναι χροναοβόρα και επίπονη η διαδικασία επανατοποθέτησης του. Τι μου συμβουλευετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  11. Καλή χρονιά, με υγεία. Είμαι νέος στο forum αν και το παρακολουθώ καιρό τώρα για να έχω μια άποψη επί κάποιων θεμάτων που με ενδιαφέρουν. Ο μηχανικός που απευθύνθηκα μου είπε ότι θα κάνει σχετικό ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ, αλλά επειδή για απάντηση κανείς δεν εγγυάται και αφού οι ημερομηνίες για οριστική δήλωση τρέχουνε, θα ήθελα την άποψη ανθρώπων του χώρου στο παρακάτω ερώτημα: Σε εξωτερική σκάλα, ξεμπαζωμένης μεζονέτας – το ξεμπάζωμα θα δηλωθεί – το τμήμα κάτω από την σκάλα όπως αυτό προκύπτει έχει κλειστεί και έχει μετατραπεί σε αποθηκούλα εμβαδού 5τ.μ, χωρίς να έχουν μεταβληθεί οι διαστάσεις της σκάλας. Τα 3τ.μ της αποθηκούλας και μέχρι το πλατύσκαλο που έχει σχηματιστεί, έχουν εσωτερικό ύψος μικρότερο του 1,5μ τα δε υπόλοιπα 2τ.μ από το πλατύσκαλο και πάνω έχουν ύψος από 1,60 – 2,6μ. Πρέπει να δηλωθεί η αποθήκη που δημιουργήθηκε; Αν ΝΑΙ, ποιο εμβαδόν θα δηλωθεί; Τα 2τ.μ ή το συνολικό των 5τ.μ, μια που όπως με πληροφόρησαν, χώροι με ύψος κάτω του 1,5μ, θεωρούνται νεκροί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.