Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stelios67

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Stelios67

  1. Sonic αν καταλαβαίνω σωστά την ερώτηση. Έστω Π η παροχή του ρεύματος, Δ ο ΔΔΕ και Κ το σημείο που καταναλώνεται το ρεύμα. Σχηματικά: Π ====> Δ ====>Κ Αν η διαρροή ρεύματος (φάση προς γείωση) γίνει στη διαδρομή Δ --> Κ και είναι >= 30 mA, ο ΔΔΕ θα ενεργοποιηθεί και θα διακόψει το κύκλωμα. Αν γίνει στο κομμάτι Π --> Δ, ο ΔΔΕ δεν θα το αντιληφθεί γιατί δεν παρακολουθεί αυτό το τμήμα του κυκλώματος.
  2. Sonic.Σωστά το έγραψες. Σκέψου το ως εξής: Ο ΔΔΕ μετράει τι πέρνα από τη φάση και τι επιστρέφει από τον ουδέτερο. Αν δει διαφορά ενεργοποιείται και διακόπτει το κύκλωμα. Σαν να μετράει το νερό στα δύο άκρα ενός σωλήνα. Αν βγαίνει λιγότερο απ ότι μπαίνει, υπάρχει διαρροή. Απλά πράγματα.
  3. Στο βραχυκύκλωμα φάσης - ουδέτερου ο ΔΔΕ δεν θα αντιδράσει, θα κρατήσει το κύκλωμα σε λειτουργία. Η ασφάλεια της γραμμής πρέπει να ενεργοποιηθεί στο βραχυκύκλωμα αυτό (φάση - ουδέτερος) και να διακόψει το κύκλωμα.
  4. Ευχαριστώ Να αφήσω τον ηλεκτρολόγο να περάσει τα καλώδια πρώτα και μετά να επισκευάσω? Μπορείς να μου πεις πιο επισκευαστικό υλικό να ζητήσω? Να περάσω με μίνιο το σίδερο πρώτα? Κάποιο link με οδηγίες για να μην κάνω πολλές ερωτήσεις?
  5. Δεν έχω καμμία απολύτως σχέση με οικοδομές, έχω ασχοληθεί αποκλειστικά με Η/Υ, άρα συγχωρείστε την άγνοιά μου. Μια ερώτηση, για να καταλάβω τι πρέπει να κάνω. Ανακαινίζω μια γκαρσονιέρα, κατασκευής του 1975. Ζήτησα από τον ηλεκτρολόγο να προσθέσει μερικές μπρίζες σε τοίχο που μέχρι τώρα δεν είχε. Για να περάσει τα καλώδια "έφαγε" και την κολώνα με αποτέλεσμα να εμφανιστεί και ένα σίδερο. Το βάθος που έχει φάει την κολώνα είναι 1 εκ. στο σημείο που εμφανίστηκε το σίδερο. Επισυνάπτω φωτογραφία. Η γκαρσονιέρα είναι στον 4ο όροφο. Υπάρχει ακόμα ένας όροφος πιο πάνω. Τι πρέπει να κάνω? Είναι επικίνδυνη η κατάσταση ? Πως μπορώ να το επισκευάσω ? Να αφήσω τον ηλεκτρολόγο να περάσει τα καλώδια ή να κάνω την επισκευή πρώτα. Τι υλικά να αγοράσω ή χρειάζεται να το δει κάποιος ειδικός πρώτα. Η κολώνα, όσο εξέχει από τον τοίχο, έχει διαστάσεις 15 x 11 εκ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.