Μετάβαση στο περιεχόμενο

gasvou

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

628 profile views
  • my8os

gasvou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα και καλά μας κουράγια όλων όσων έχουν να κάνουν με ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ. Λείπω/δουλεύω χρόνια εξωτερικό αλλά αποφάσισα να γυρίσω. Ψάχνοντας να ξεμπερδέψω τα ασφαλιστικά μου ανακάλυψα ότι 1. έχω χρεωθεί ένα σωρό εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ (περίπου 5000) για διάστημα που ήμουν έξω. Τους είχα φέρει Α1 (δεν θυμάμαι αν καλύπτει ακριβώς το διάστημα που με χρεώνουν) και πλέον ζήτησα και άλλο συμπληρωματικό Α1 από την άλλη χώρα. Θα τους το στείλω και θα ανάψω και ένα κερί να δούμε τί θα γίνει. Αυτό που με ξεπερνάει είναι ότι κάποιος θεώρησε σωστό να χρεώνει έναν άνθρωπο ο οποίος στα κιτάπια τους φαίνεται ότι είναι στο εξωτερικό, και που δεν έχει κάνει ποτέ έναρξη εργασίας. Και το κερασάκι στην τούρτα, και τους χρωστάω και είμαι ανασφάλιστος!!! Το ότι δε, ένας μηχανικός καλείται να πληρώνει τρελά λεφτά στο ταμείο έχει δεν έχει έσοδα είναι άλλο ένα σουρεαλιστικό σημείο του ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ. 2. Καλούμαι να πληρώσω συνδρομές ΤΕΕ. Πάλι για το διάστημα που ήμουν έξω. Το ΤΕΕ το οποίο μου είναι παντελώς άχρηστο (απλά μαζεύουν λεφτά για να κάνουν ακριβώς τί;) ιδιαίτερα για την ειδικότητά μου (μηχ. υπολογιστών) αφού ούτε καν δικαιώματα έργου πληροφορικής δεν υπάρχουν. Οπότε καλούμαι να πληρώσω πολύ απλά αυτό που λέμε στο δρόμο, νταβατζιλίκι, και μάλιστα για περίοδο που ούτε καν ήμουν εδώ. Γενικά έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με αυτή την κατάσταση (περιττό να αναφέρω ότι έχω μετανοιώσει ήδη που αποφάσισα να γυρίσω Ελλάδα) και δεν ξέρω αν και πώς να το παλέψω ή απλά να θεωρήσω ότι έτσι δουλεύουν τα πράματα εδώ και ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ είναι κάτι σαν τους μπράβους που πουλάνε προστασία στα μαγαζιά και απλά τους πληρώνεις γιατί δεν έχεις επιλογή. Ξεφτίλα... Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ. Στα τηλέφωνα οι υπάλληλοι/υπεύθυνοι ξεχειλίζουν από ειρωνία και υπεροψία. Λες και σου κάνουν χάρη που σε δεχτήκανε στο κλάμπ και σε καταχρεώσανε. Αδυνατώ να συννενοηθώ με τέτοιους ανθρώπους. Υ.Γ.2 Και όλο αυτό ενώ έχουν ενοποιηθεί όλα τα ταμεία και ξέρουν μέχρι και τα παιδιά ότι τα λεφτά μας πάνε για να γεμίζουν τρύπες εδώ και εκεί και είναι μάλλον απίθανο (όσοι δεν είμαστε στα εξήντα) να τα ξαναδούμε (δλδ να πάρουμε ποτέ σύνταξη). Υ.Γ.3: Κερνάω την μέρα που θα καταργηθεί τελειωτικά όλο αυτό το ντροπιαστικό χάος/νταβατζιλίκι του ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ και το ασφαλιστικό θα απλοποιηθεί σε μισθωτούς/ελεύθερους που πληρώνουν όταν έχουν δουλειά.
  2. Ήμουν σχεδόν σίγουρος (άλλος ένας μάστορας που μου κάνει μια δουλειά και μια ζημιά). Απλά θα του πω να γκρεμίσει το μέρος που μπαίνει στο οδόστρωμα (για πεζοδρόμιο ούτε λόγος μέχρι τουλάχιστο να σταματήσουν να με βομβαρδίζουν με φόρους για το ακίνητο - απλά ΔΕΝ ΕΧΩ χρήματα). Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  3. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους παιδιά . Είναι η πρώτη φορά που κάνω ποστ οπότε συγχωρήστε τυχών λάθη. Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με δύο ράμπες πάρκινγκ που μου κατασκεύασε ένας μάστορας. Οι ράμπες είναι οι εξής: http://tinypic.com/r/m7tik7/5 και http://tinypic.com/r/14w6i2t/5 και η απορία/φόβος που έχω είναι ότι "μπαίνουν" υπερβολικά πολύ μέσα στο οδόστρωμα. Ο μάστορας αλλά και μερικοί γνωστοί που έχω ρωτήσει με καθυσήχασαν αλλά κανείς από αυτούς δεν είναι μηχανικός. Έψαξα λίγο το φόρουμ και την νομοθεσία αλλά άκρη δεν έβγαλα (κάτι ήξερα που δεν έγινα πολ. μηχανικός).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.