Μετάβαση στο περιεχόμενο

costas13

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

682 profile views

costas13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό το έχω κάνει ήδη ο χρονοδιακόπτης είναι στον ηλεκτρικό πίνακα συνδεδεμένος πάνω σε ρελέ ισχύος, απλά για να τελειοποιηθεί ο αυτοματισμός η απορία μου είναι αν υπάρχει δυνατότητα με το που κλείνει ο θερμοσίφωνας όταν φτάσει στο επιθυμητό σημείο να μην χρειάζεται την παρέμβαση του χρονοδιακόπτη για να κλείσει. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να το νερό να φτάσει στην θερμοκρασία στα 45 λεπτά και όχι στην μία ώρα που είναι ρυθμισμένος ο χρονοδιακόπτης να μην ανοιγοκλείνει εν μέρη άσκοπα ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα. Να μου πεις σιγά το πρόβλημα εκεί κόλλησες; το δέχομαι, απλά ρωτώ αν μπορεί να ξεπεραστεί με κάποιο τρόπο ώστε να τελειοποιηθεί ο υπάρχον αυτοματισμός.
  2. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο ξεκάθαρος, εννοώ να σταματά η λειτουργία του, μέχρι ο χρονοδιακόπτης την επόμενη μέρα να δώσει εντολή να ανοίξει την ώρα του μειωμένου τιμολογίου ή εναλλακτικά μέχρι να ξανανοίξει χειροκίνητα αν παραστεί ανάγκη. Κότα νομίζω ότι ξεφεύγει το θέμα σε σχέση με αυτό που έθεσα εξαρχής. Είμαι ξεκάθαρος στο που ακριβώς είναι η απορία μου. Όλη η ουσία είναι να να δουλέψει ο θερμοσίφωνας την ώρα του μειωμένου τιμολογίου. Αυτό επιτυγχάνεται με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω, αυτό που ρωτώ αν είναι εφικτό με το που φτάσει η θερμοκρασία στο επιθυμητό σημείο να κλείνει η τροφοδοσία του θερμοσίφωνα χωρίς να περιμένει εντολή από το χρονοδιακόπτη που έχει καθοριστεί π.χ στην μία ώρα, έτσι θα τελειοποιηθεί ο "αυτοματισμός".
  3. Αν θες γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος να το μεταφέρω και κάποιο ηλεκτρολόγο που θέλει να αναλάβει κάτι τέτοιο. Βασικά σκέφτομαι αν υπάρχει κάποιο επιπλέον ρελέ που να "οπλίζει" μόνο όσο διέρχεται από ρεύμα και μόλις κόψει το κύκλωμα ο θερμοστάτης να "απασφαλίζει" και να πέφτει το κύκλωμα.
  4. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες απώλειες αλλά αν έχει καλή μόνωση ο θερμοσίφωνας κρατάει, εγώ αν δεν έχω και κάτι ιδιαίτερο elco titan μια χαρά κρατάει το νερό, σίγουρα βέβαια υπάρχουν και απώλειες πάντως οικονομικά έστω και χοντροκομμένα που τα έχω υπολογίσει έχεις καλό κέρδος. Από την άλλη στην Αθήνα αν λείπεις από το σπίτι 15:30 με 17:30 μπορείς να προγραμματίζεις το θερμοσίφωνα και να έχεις ζεστό νερό για το απόγευμα-βράδυ αποδοτικότερα. Στην επαρχεία έχουμε ολοχρονικά 23:00 με 7:00 οπότε μια ώρα το πρωι 6-7 βολεύεσαι. Επί της ουσίας αν γνωρίζει κάποιος λύση στο πρόβλημα, καλοδεχούμενη και η απάντηση!
  5. Θα ήθελα "τα φώτα σας" σε ένα προβληματάκι που ψάχνω καιρό για λύση είναι εφικτό να επιτευχθεί αυτόματο σβήσιμο του θερμοσίφωνα μόλις ο θερμοστάτης πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία; Προς το παρόν έχω τοποθετήσει σε ρελέ ισχύος (εντάσεως) ένα χρονοδιακόπτη για δύο λόγους: α) Λειτουργία θερμοσίφωνα κατά τις ώρες μειωμένου τιμολογίου β) για περισσότερη ασφάλεια αν ο θερμοστάτης "κλατάρει". Όπως καταλαβαίνεται για να τελειοποιηθεί το "κύκλωμα" ψάχνω λύσεις ώστε να σβήνει ο θερμοσίφωνας μόλις ο θερμοστάτης φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία και να κλείνει αυτόματα χωρίς να περιμένει "εντολή" από τον χρονοδιακόπτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.