Μετάβαση στο περιεχόμενο

darkman74

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

836 profile views

darkman74's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν ξέρουνε ποιος ειναι ο μηχανικός αλλα εκτος αυτου δεν υπαρχή καποιος γενικός κάνονας ? πχ αν κανεις μια πυλωτή σπίτι με αλλαγή χρήσης γίνετε κανονικό σπιτι με συμβόλαια και ρεύμα ? και αν αυτο που λες εχει βασει πως μπορει καποιος μονομερώς που εχει ενα ποσοστό απο καποιο κοινοχρήστο χώρο να τον κλήση και να κανει αλλαγή χρήσης ? γιατι το μονο σίγουρο ειναι οτι οταν ειχαν δει παλια τα συμβόλαια η γονεις ειχαν μονο τον αερα και τιποτα αλλο . Το θεμα για να το κάνω ποιο απλό ειναι το εξής σε ενα σπιτι με δυο οροφους εχοντας μονο τον αερα η γονεις παρακάλεσαν τα παιδιά να κλείσουν την πυλωτή και να κανουν ενα διαμέρισμα περνώντας κοινό ρεύμα απο το ενα ρολοι τωρα πήγαν μονοι τους και λενε οτι κανανε αλλαγη χρησης και το σπιτι εγινε νομιμο και θελουν να βγάλουν συμβόλαια σε αυτο . Εχουνε βαση αυτα ? η δεν γίνετε ?
  2. Καλησπερα σε μια διώροφη πολυκατοικια δυο αδερφια εχουν απο ενα διαμερισμα και εχουν γράψει στους γονείς τους τον αέρα απο πάνω. H γονείς κανανε αλλαγη χρήσης στην πυλωτή και την κανανε διαμέρισμα κάνοντας και δήλωση και πληρώνοντας το πρόστιμο για αλλαγη χρήσης. Tα ερωτήματα ειναι τα εξής 1) Πως μπορεσαν και εκαναν την αλλαγη χρησης στο ονομα τους εφόσον η πυλωτή αντίστοιχη σε ποσοστό στα δυο πανω διαμερισματα ? 2) μπορούν να βγάλουν συμβόλαια στο όνομα τους ? και να πάρουν ρευμα ? 3) πλέον αυτο το κτίσμα ειναι νόμιμο σαν κανονικό σπίτι και μπορεί να γινει μεταβίβαση κτλ κτλ ? Ευχαριστω .
  3. Καλησπέρα απέναντι απο το σπιτι μου υπάρχει ενα σπιτι με 3 ορόφους ο συντελεστής δόμησης επιτρέπει ενα υπογειο ενα γκαραζ και δυο οροφους το κτίσμα εχει ακριβώς τους ίδιους ορόφους με έμενα έχοντας κανει όμως το υπογειο και το γκαραζ σπίτι πραγμα που εμενα δεν με ενοχλει εφόσον επιλεγεί να μην εχει γκαραζ και να εχει εξω το αμάξι του και μεχρι εκει ολα καλα μεχρι που στις αρχες του χρονου αποφάσισε να χτίσει ενα καινούργιο διαμέρισμα πανω στην ταρατσα και απο οτι φανταζομαι λογο βαρους το έφτιαξε εξολοκλήρου απο σκελετο σιδήρου και ytong το θεμα ειναι οτι το έχτισε τοσο ψηλό που πλεον δεν εχω καθόλου θεά. Το ερώτημα ειναι πως μπορώ να μαθω αν αυτο το κτίσμα ειναι νόμιμο η οχι ? Ευχαριστω .
  4. Σε ευχαριστώ παρα πολυ για τον χρόνο σου και που έκατσες και διάβασες το συμβόλαιο και μου έγραψες ολα αυτα που ειναι πολύ χρήσιμα για της παρακάτω κινήσεις μου σε ευχαριστώ και πάλι γιατι ξερω οτι ο χρονος του καθε ενος ειναι πολύτιμος . Οσον άφορα το οικόπεδο ειναι ενα παραλληλόγραμμο με αρκετές εσοχές δηλαδή ειναι κάπως ακανόνιστο το σχήμα του. Ο μηχανικός που εβαλα μου λεει ειναι 2+ κατι στρέμματα δεν θυμάμαι ακριβώς γιατι δεν μου εχει στειλη ακομα το τοπογραφικό και μετα την απαλλοτριώσει μενουν 1500 μετρα που λογο οτι ειναι σε λωρίδα και απο επαρχιακό δρόμο τύπου Α θες 20 μετρα μεσα δεν μπορεί να χτίστη τίποτα εκτος αν το δηλώσουμε οικόπεδο (θα εχει μεγάλη φορολογία) αλλα θα χτίζεται ενα σπίτι 7Χ7 .
  5. Τα έγραφα τα εχω έτοιμα και τα εχω σκαναρη αλλα δεν ξέρω πως να σου τα στείλω απο εδω σε πμ ... ?????? δεν εχει κατι που να μπορώ να κάνω επισύναψη στα αρχεία ........
  6. Ενα 99% ότι δεν αναφέρει κάτι για τοπογραφικο , το εχω διαβάσει τρεις φορές αλλα θα το διαβάσω και μια αυριο για να ειμαι 100%. Σε περίπτωση που δεν αναφέρει κάτι ? Συγνώμη αν σας βομβαρδίζω με ερωτήσεις αλλα εχω τρελαθεί με την όλη κατάσταση
  7. Το συμβόλαιο αυτο έγινε το 2002 αν αυτο σας βοηθά σε κάτι .
  8. Όχι δεν γράφει κάτι μεσα για τοπογραφικό . IT Μηχανογραφος
  9. Να ρωτήσω κατι .. ειναι υποχρεωμένος ο συμβολαιογράφος να βάλει τοπογραφικό στα συμβόλαια η δεν ειναι απαραίτητο ??? Γιατι λεω να παρω πρώτα ενα τηλεφωνακι αυτόν μπας και υπάρχει τοπογραφικό αλλα δεν το δώσανε ποτε στον πατερα μου λογο οτι μεσα θα φαινότανε η απαλλοτρίωση .....
  10. Ναι γιατι ηταν "φιλος" του έδωσε τα λεφτά και πήρε συμβόλαια δεν ξερω και εγω τι πρεπει να κανω ... αυτο που θελω να κανω ειναι να δείξω σε αυτον το τυπο οτι η απατεωνιές πληρώνονται αν και δεν βλεπω το πως
  11. Καλησπέρα σε όλους εχω ενα πρόβλημα αρκετά περίπλοκο και θα ήθελα τα φωτα σας . Ο πατέρας μου αγόρασε ενα οικόπεδο ( αγροτεμάχιο ) απο κάποιον φίλο του και μου λεει δεν πας να το δεις να δουμε αν αξίζει τίποτα..... Περνώ λοιπόν τα χαρτια και τι να δω εχει ενα συμβόλαιο χωρίς τοπογραφικό και να γράφει περίπου που ειναι το οικόπεδο. Ξεκιναω λοιπον και παω στην περιοχή που ειναι το υποτιθέμενο οικόπεδο και βρίσκω κάποιον γείτονα μου λεει το ξερω το κομματι και λέω απο μεσα μου πολυ ωραία βρήκα κάποια άκρη. Παω σε εναν τοπικο μηχανικό και μου λεει το ξερω το συγκεκριμενο κομματι παμε να το μετρήσουμε και ειναι 2 στρέμματα περιπου αλλα σε μια λωρίδα 20 μετρα επι 100 μέτρα που απο την μερια τον 100μ εχει επαρχιακο δρόμο τυπου Α και απο την μερια τον 20μ κανει γωνία δηλαδή . Και μου λεει το εξής αυτο το οικόπεδο απο την μερια του δρόμου έχει γίνει απαλλοτρίωση απο πολυ παλια(1963) και αυτός που το είχε τοτε, εχει πάρει τα λεφτά και ο δρομος πέρνει 6 μετρα απο τα 20 στο μακρος και αφήνει 14 όποτε αυτο που άφησε σε μενα δεν κανει ουτε για κοτέτσι Εχει κανείς καμια άποψη τι γίνετε ? πως εκανε συμβόλαιο χωρις τοπογραφικό και με απαλλοτρίωση μέσα .....????? ειναι νομιμο αυτο που εκανε ?? μπορώ να απευθυνθω καπου ? Η αφελια του πατερα μου και η εμπιστοσυνη εχει αποτελεσμα ενα οικοπεδο που με βαση το τοπογραφικο που πηγα να βγαλω ειναι το μισο απαλοτριωμενο πριν το παρει ο πατερας μου και το υπολοιπο αχρηστο Ευχαριστω .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.