Μετάβαση στο περιεχόμενο

antonio gramsci

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

antonio gramsci's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @MscEng Δεν έχουν όλοι άμεση πρόσβαση σε πανεπιστήμια. Αλλά και να είχαν, δεν είναι εκεί το θέμα. Έχει τη σημασία του βέβαια, αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη. Μια παραπομπή χωρίς κανένα σχόλιο που αποσκοπεί? Η παραπομπή γίνεται για να στηρίξεις μία θέση. Αν δεν υπάρχει η θέση τι νόημα έχει να την κάνεις? Η αν υπάρχει, ποια από όλες τις θέσεις που έχεις εκφράσει προσπαθεί να στηρίξει? Αυτή που ήταν 2 post πίσω ή αυτή που ήταν 5? Ότι η διάβρωση είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος των κατασκευών ή ότι τελικά δεν είναι έτσι ακριβώς? Δεν έχει σημασία βεβαίως. Πετάμε 5 papers και καθαρίσαμε*... Ποιος θα κάτσει να τα διαβάσει στην τελική... Οκ, και εγώ μπορώ να σου πω ότι (σχεδόν) όλα όσα χρειάζεtαι να ξέρεις για το θέμα της συνάφειας βρίσκονται στο State of the Art Report της fib. Εντάξει έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που βγήκε, αλλά όλα τα βασικά καλύπτονται. Δεν κάνεις και διδακτορικό στην τελική, να αποκτήσεις μία βασική γνώμη επί του θέματος θέλεις**. Ίσα ίσα να κάνεις τη δουλειά σου... Και μιλάω για τη συνάφεια, γιατί βεβαίως αυτή είναι το ουσιώδες θέμα. Η διάβρωση βλέπετε... ... Αλλά ας ρωτήσουμε καλύτερα μία από τις διεθνώς αναγνωρισμένες αυθεντίες του χώρου, η οποία, σε ένα όχι και τόσο σημαντικό από ερευνητικής πλευράς άρθρο, αναφέρει ότι: Οι παράμετροι που επηρεάζουν τη συνάφεια είναι περισσότερες από 20! Και ναι, η διάβρωση είναι μία από αυτές. Το γράφει άλλωστε ξεκάθαρα. Είναι τόσο σημαντικη όμως? Ε, όσο να πεις παίζει και αυτή το ρόλο της. Αλλά διαβάζοντας κανείς αυτά που έχουν γραφεί εδώ μέσα θα νομίζει ότι τα έχουμε λήξει όλα πια και μας μένει μόνο η διάβρωση. Το ότι δεν έχουμε ιδέα πχ για το τι γίνεται στη συνάφεια σε ανακυκλιζόμενες φορτίσεις*** πειράζει? Τι λες τώρα? Εδώ δεν ξέρουμε τι γίνεται στη διάβρωση, ο σεισμός θα μας πειράξει? Άντε ας τη λήξουμε και αυτή τη ρημάδα, να πάμε σπίτια μας με φιλικούς χαιρετισμούς (πίσω από τα κάγκελα...) antonio gramsci * λαϊκίζω βεβαίως λιγάκι, αλλά ασφαλώς, δεν ασκούμαι μόνος μου στο ευγενές τούτο άθλημα... ** 450 σελίδες είναι μόνο. Διάβασε το, καλό θα σου κάνει. Πρόσεξε... μετά θα ρθώ να σε ελέγξω... *** βασικά ιδέες έχουμε, γνώση που να μπαίνει στους κανονισμούς δεν έχουμε. Απλά φουσκώνουμε προς τα πάνω τα μήκη αγκύρωσης κτλ και ελπίζουμε να είναι αρκετά... Μα και αυτό, το τόσο υπέροχο Model Code 2010 να μην αναφέρει πρακτικά ούτε λέξη? Μα δεν έχουν λήξει αυτά εδώ και χρόνια?
  2. 1. Αν φτιάξεις 3 κόμβους και τους ενώσεις με 3 ραβδάκια τι θα βγει? Δοκίμασε το σε ένα καινούριο μοντέλο, αλλά εγώ πιστεύω ότι δε θα το λύνει καθόλου ή θα βγάζει ότι να ναι. Αν το λύνει τα φορτία πως θα μεταφέρονται? 2. Ακόμα και αν γίνεται, αν δεν ξέρεις το βαθμό συνεργασίας τους όπως λες, το να βάλεις 3 πλήρεις διατομές κάνει την προσομοίωση ορθότερη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.