Μετάβαση στο περιεχόμενο

graphist83

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

graphist83's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω. Λαμπτηρες 12V LED εχουμε βρει οικονομικούς. Ισχυει παντως οτι οι αντίστοιχοι 230v ειναι οικονομικοτεροι. Να τονισω οτι ο αριθμος 100 δόθηκε ως στρογγυλοποίηση για λογους υπολογισμού. Ο πραγματικός αριθμος θα ειναι πολυ μικρότερος. Η ανάγκη ειναι για φωτισμό, του περιφραγμένου χωρου τα βραδια για ολο το ετος. Καλο θα ηταν να κραταει 6 ωρες περίπου. Μια αλλη συστηχια θα φτιαχτει για να τροφοδοτεί ενα ψυγειο 230V 300W οπου το ζητούμενο ειναι να κρατάει 5 ωρες+ και αλλη μια για τις αναγκες ηλεκτροδότησης του χωρου που θα διαμενουν τα καλοκαιρια. Περιπου 50 με 60W για φωτισμο και ανεμηστηρες. Οι μπαταριές που χρησιμοποιούνται ειναι αυτοκινήτου επώνυμες (Bosch). H Φόρτιση γινεται με φωτοβολταϊκά και 1 ανεμογεννήτρια. Τωρα εχω φτιαξει την συστοιχία για το φωτισμο και τους ανεμηστηρες. Παλι 120A με μπαταριες αυτοκινητου. Η αποδοση του ειναι μια χαρα για ολο το βραδυ 6 ωρες+. 5 λαμπες CFL. (θα τις αλλαξω με LED), ραδιόφωνο, φορτιση κινητών κτλ. Εχω βαλει και μια ασφάλεια 10Α κρυστάλλινη τηξεως. την θεωρω λιγο μεγαλη για 60W αλλα ο ιδιοκτήτης ηθελε περιθώρια. Ο προβληματισμός ειναι το ψυγειο που μαλλον το βλεπω χλωμο και ο φωτισμος της περιφραξης.
  2. Αρα η διαρκεια και στις 2 περιπτωσεις θα ειναι το ιδιο, Καθως 60 τα Αh της μπαταριας πεφτουν στα 230V. Απλως στα 12V θα εχω απωλειες καθως η μικρη ταση στα πολλα μετρα ισως πεσει αρκετα στην αλλη ακρη του μακρυου καλωδιου. Στα εξτρα οτι θελω πιο χοντρο καλωδιο λογω των 41Α. Καταλαβα καλα? Πως μπορω να υπολογιζω με ακριβεια την διαρκεια? Οι μπαταριες καινουργιες.
  3. Καλησπερα, Καλώς σας βρήκα. Εχω μια απορια για την ηλεκτροδοτηση ενος κτηματος που τροφοδοτουμε με φωτοβολταϊκά. Εστω οτι θελουμε να τοποθετήσουμε 100 τεμάχια λαμπτήρες με κατανάλωση 5W. Στα 220v θα καταναλωνουν 2,2Α, στα 12v Θα καταναλωνουν 41A. Το συστημα διαθετει 2 μπαταριες 60Α η καθεμια. Αρα με την λογικη με συμφέρει με ενα inverter να μετατρεψω την ταση σε 220v, το οποιο για την μετατροπη θα μου καταναλωσει 18,3Α Αρα setup 1 με 12V 41A οι λαμπες / τα 120Α διαθεσιμα αρα 3 ωρες περιπου διαρκεια Setup 2 me 220v 2,2A οι λαμπες+18,3 η χασουρα της μετατροπης = 20,5 / τα 120Α διαθεσιμα αρα 6 ωρες περιπου. Σκεφτομαι σωστα η κολλησε το μυαλο μου?? Εαν ισχυει το 2ο σε ενα αλλο θεμα που με απασχολει. Υπαρχει ενα ψυγειο 220V 300W καταναλωση. Αρα 1,2Α Αμα το τροφοδοτησουμε με απο μπαταριες παλι 120Α συνολο τι μετραω? Τα 18,3Α της μετατροπης + το 1,2Α του ψυγειου? Αρα συνολο 19,5Α συνολικη καταναλωση. Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.