Μετάβαση στο περιεχόμενο

artemis25

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Ευχαριστω , αλλά πιστεψετω ειναι πολυ σοβαρο αυτο που εκαναν και απορω ενας ειδικος οπως αυτος γιατι ενα εργο που στοιχισε τοσα λεφτα το τσιγκουνευτηκε ή σε χρονο ή σε χρημα για ενα απλο πραμα να μην γεμισει τα κενα με αφρο. Τα κενα αυτα αφηνουν την ζεστη του σπιτιου των τοιχων να χασουν την θερμοτητα που αποθηκευουν , ειναι σαν να εχεις μια καλη κουβερτα να σκεπαζεσε το βραδυ και αυτη η κουβερτα να μην ειναι ολη ενωμενη σαν ενα κομματι αλλα να ειναι σαν σκακιερα με κενα αναμεσα στα κουτια, Θα ζεσταθεις το ιδιο ? Τεσπα , προσανατολιζομαι στην λυση του θερμομονωτικου σοβα απο πανω ή σε μια ακομα στρωση ενος λεπτου φελιζουλ ωστε να παιξει το ρολο ενος "μπαλωματος στην καλη κουβερτα απο κατω"
  2. H δουλεια ειναι τελειωμενη μπηκε και ο ακρυλικος σουβας. Το πλεγμα μαζι με τον σουβα αν τραβηξεις ξεκολαει ευκολα ή εγινε ενα με το φελιζολ και θα διαλυθουν ? Αν δεν ξεκολαει τοτε απο πανω ενα στρωμα 2-3 ποντων φελιζολ και μετα παλι σουβας θα διορθωσει το προβλημα ? Σε αυτην την περιπτωση η θερμομονωση μου θα ειναι 7+3 ποντους φελιζολ ή μονο το εξωτερικο 3 ποντων ? Μηπως ενας θερμομονοτικος σοβας πανω απο τον ακρυλικο τωρα θα βοηθησει ? Εγω λεω λυσεις που σκεφτομαι μπακαλικα... Εσεις τι λετε ?
  3. Ωραια και διδακτικη η ιστορια σου αλλα εκτος απο αυτο θα μπορουσες να δωσεις τα φωτα σου?? Γιατι αν δεν το κανεις τοτε θα μπορουσαν και αλλοι να γραψουν για σενα μια το ιδιο ωραια διδακτικη ιστορια .....! Να σαι καλα χωρις δοση ειρωνιας. Και για να ξερεις επειδη δεν ηθελα να μπλεξω με απλα συνεργεια αλλοδαπων και αλλων ξερολων που δηθεν εκαμναν θερμομονωση απαευθηνθηκα σε μηχανικο ο οποιος το ανελαβε για "καλυτερα" και βεβαια πληρωσα παραπανω για την "τεχνογνωσια του".
  4. Γεια σας Ξαναφέρνω στην επικαιροτητα το παρον θεμα για ενα προβλημα μου που θα ηθελα τα φωτα σας. Εκανα στο σπιτι μου προσφατα εξωτερικη θερμομονωση (ηρθε ενα συνεργειο) εβαλα πλακες φελιζολ με γραφιτι 7 ποντων. Το προβλημα ειναι οτι αυτοι που το περασαν τα κενα μεταξυ των πλακων που ηταν και πολλα τα γεμισαν απλα με κολλα που κολλουσαν τις πλακες και ΟΧΙ με αφρο. Ακομα καναν το ιδιο και γυρω απο τον τοιχο περιμετρικα δηλαδη της εξωτερικης θερμομωνωσης χωρις παλι χρηση αφρου. Η ερωτηση μου ειναι αν αυτο το λαθος σημαινει και την απουσια τελικως οποιαδηποτες θερμομονωτικης ικανοτητας των πλακων αφου χειμωνα καλοκαιρι τα κενα αυτα χωρις αφρο διωχνουν ή μπαζουν την ζεστη αντιστοιχα στον τοιχο. Αν η απαντηση ειναι ΝΑΙ τοτε τι μπορω να κανω ? 1. Να τον φωναξω ξανα ξυλωμα και απο την αρχη και αν ναι τοτε ειναι αυτο κατι νομιμο να το ζητησω λογο κακοτεχνιας ? 2. Μια στρωση φελιζολ παλι μικρου παχους (1-2 ποντων) πανω απο αυτο το λαθος (εχει μπει και σοβασ ακρυλικος ετοιμος ) θα λυσει το προβλημα ? 3. Υπαρχει ειδικη βαφη με θερμομωνοτικες ικανοτητες ωστε να βαψω τον σοβα και να λυσει το θεμα 4. Υπαρχει κατι αλλο που δεν σκεφτηκα εγω και γνωριζετε εσεις ? Ευχαριστω πολυ
  5. Γεια σας Προσφατα εβαλα κασετα σε ενα παλιο τζακι. Το προβλημα ειναι οτι οταν ανεβαζει θερμοκρασια μυριζει κατι σαν χημικη μυρωδια που δεν μπορω να προσδιορισω. Ειναι ερεθιστικη λιγο στο λαιμο και στα ματια. Το τζακι κασετα το εκαψα δυνατα στην αρχη οπως αναφεροταν για να φυγουν οι μυρωδιες της βαβης. Αρα δεν ειναι απο αυτο, εχει περασει και πολυς χρονος απο την αγορα του. Το προβλημα οπως το καταλαβενω ειναι απο την καμιναδα για τον εξεις λογο. Οταν τοποθετηθηκε η κασετα διαλεχτηκε για καλυτερα να μπει καινουρια καμιναδα ανοξειδωτη φ180 μεσα στην παλια ανοξειδωτη διατομης φ300. Ετσι το κενο απο την μια διατομη στην αλλη κλειστηκε κατω στο υψος του ταβανιιου σπρωχνωντας κεραμοβαμβακα με το χερι. Επανω στην καμιναδα (4 μετρα) κλειστηκε επανω με ειδικο στοκο..αεροστεγως Με αυτον τον τροπο οταν ζεστενοταν η καμιναδα εφερνε αυτην την μυρωδια εντονα κατω. στην επενδηση και ετσι εβγενε στο χωρο του σπιτιου απο τις περσιδες εκτονωσης. Ηρθε ο ειδικος και ανοιξε μια τρυπα επανω στο στοκο ψηλα στην καμιναδα στο χωρο που ηταν η πιο φαρδια καμιναδα και εβγαλε απο τα πλαγια ψηλα στην καμιναδα παντα εκτονωση με μια σωληνα μικρης διατομης περιπου 3 ποντους διαμετρο που κοιτα προς τα κατω για να μην μπαινει η βροχη. Με αυτον τον τροπο το προβλημα ελατωθηκε αλλα δεν λυθηκε. Οταν ζεσταθει παλι φερνει μυρωδια κατω. Τι μπορει να γινει για να διωρθωθει το προβλημα????? Θα λυθει το προβλημα λετε αν γινει μεγαλυτερη η τρυπα επανω στην καμιναδα ?Η τρυπα που βγαζει την εκτονωση απο την φαρδυτερη καμιναδα εννοω. Τι λετε για τον κεραμοβαμβακα που μπηκε κατω στο υψος του ταβανιου μεσα στο κενοπου δημιουργηθηκε αναμεσα στην φαρδια και την στενη ανοξειδωτη σωληνα μηπως δισχερενει την κυκλοφορια του αερα απο κατω προς τα πανω προς την εκτονωση εξω στη καμιναδα ??? Ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.