Μετάβαση στο περιεχόμενο

dkabr

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

dkabr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ φανταζόμουν σαν παράγοντα αύξησης της ωφέλιμης ενέργειας που δίνεται το μπαιπας στην τελευταία ηλεκτροβάνα δεδομένου ότι ο κυκλοφορητής θα συνεχίσει μέχρι τους 45 βαθμούς θερμοκρασία εξόδου. Δηλαδή σημαντικό μέρος της θερμότητας του καυστήρα θα μεταδοθεί στο τελευταίο κύκλωμα που έκλεισε χωρίς να μετρηθεί από τον ωρομετρητή... Γενικά από την εμπειρία κόστος σε μια εγκατάσταση 6ετίας 3 ευρώ ανά ώρα λειτουργίας θεωρείται μεσοσταθμικά λογικό?
  2. Έστω για παράδειγμα το διαμερίσμα μου το οποίο έχει 12.000 KCal πάνελ σώματα. Έγραψε ο ωρομετρητης μου 60 ωρες, άρα "πήρα" 60*12.000=720.000 kcal στις 34 μέρες. Το ίδιο έκανα για όλα τα διαμερίσματα και υπολόγισα ότι πήραν 3.000.000 kcal στις 34 μέρες. Το πετρέλαιο που εκαψα αντιστοιχεί σε περίπου 7.500.000 kcal. Έκανα τη διαίρεση και βγαίνει περίπου 40% απόδοση.
  3. Γεια χαρά, Η πολυκατοικία έχει 2 όγκους. Οι 3 τελευταίοι όροφοι είναι 100 τ.μ. στον 1ο, 2ο έχει από 2 διαμερίσματα 70 το καθένα και στο ισόγειο μια γκαρσονιέρα 30 τ.μ. Σύνολο όλοι μαζί 300 ώρες στις 34 ημέρες. Εγώ είχα την μεγαλύτερη κατανάλωση με μέσο όρο 1,7 ώρες/ημέρα σύνολο περίπου 60 ώρες στις 34 μέρες. Το διαμέρισμα στο πέμπτο ψιλιάζομαι ότι έχει και μεγαλύτερα σώματα (33αρια) αλλά δεν μπορώ να γίνω ντέντεκτιβ. Γενικά από τη μελέτη φαίνεται να είναι επαρκής ο καυστήρας. Στο δικό μου σπίτι (4ος) είναι εγκαταστημένα περίπου 12KCal/h στους 75 βαθμούς νερό (πανελ). Το βράδυ κλείνω τον θερμοστάτη και την μέρα μετά το μεσημέρι κυρίως στους 17-18. Τα διαμερίσματα έχουν πολύ καλή μόνωση οπότε ποτέ δεν ξυπνάμε το πρωί και να αισθανούμε ότι το σπίτι έχει παγώσει, ακόμα και με τα πολλά τελευταία κρύα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το διαμέρισμα του 5ου έχει μόνιμα τον θερμοστάτη ανοικτό και τη νύχτα χωρίς όμως να γράφει ιδιαίτερα πολλές ώρες (λιγότερες από μένα). Τώρα για τη λειτουργία βοήθα λίγο. Έχουμε αυτονομία οπότε ο καυστήρας λειτουργεί όποτε υπάρχει ζήτηση. Αν βοηθάει ήταν ρυθμισμένος σε θερμ. καυστήρα 75C και κυκλοφορητή 45C. Τώρα το γυρίσαμε με τον καυστηρατζή σε 70 και 55 γιατί πέταγε το θερμικό. Ευχαριστώ, Δημήτρης
  4. Γεια σε όλους, Θα ήθελα τη βοήθεια σας για το πως είναι δυνατό να υπολογίσω με κάποια αξιοπρεπή ακρίβεια την απόδοση (ετήσια) της εγκατάστασης μου. Ζω στην Αθήνα, η εγκτάσταση είναι 6ετίας με αυτόνομη θέρμανση (ωρομέτρηση). Η εγκατάσταση ειναι 80Κ KCal/h (πετρέλαιο) με μαντεμένιο λέβητα (OSCAR o λέβητας, Rielo ο καυστήρας, Oromatic 8 η ωρομέτρηση). Η πολυκατοικία είναι 5 όροφη με 8 διαμερίσματα και περίπου 620 τ.μ. η επιφάνεια των διαμερισμάτων. Γενικά όλοι οι ένοικοι είμαστε συντηρητικοί και έχουμε πλέον τον θερμοστάτη στους 17-18 βαθμούς. Τον μήνα που πέρασε κάψαμε σε 34 ημέρες 900 λίτρα πετρέλαιο με αποτέλεσμα η δαπάνη να είναι ιδιαίτερα υψηλή για όλους τους ενοίκους. Έκανα λοιπόν την εξής άσκηση: Επειδή γνωρίζω τις ώρες λειτουργίας του κάθε διαμερίσματος και τις εγκαταστημένες θερμίδες στα σώματα (τις πήρα και "παχιές" "παχιές" για να είμαι συντηρητικός) υπολόγισα βάσει των ωρών πόσες θερμίδες "πήρε" κάθε διαμέρισμα στις 34 αυτές ημέρες. Εστω Χ. Στη συνέχεια υπολόγισα πόσες θερμίδες που έδωσαν τα 900 λίτρα πετρέλαιο (8.600 KCal/Lt). Έστω Υ. H διαίρεση Χ/Υ μου δίνει 0,42 δηλαδή κάτι σαν 42% απόδοση. Είναι λογικός αυτός ο υπολογισμός γιατί θα περίμενα κάτι σαν 70-80% για μια καλή εγκατάσταση. Η μόνη παγαποντιά που έχει γίνει είναι ότι ο ένοικος του 5ου έχει βγάλει στη ζούλα μέσα από την εγκατάσταση του γραμμή για ένα μπόιλερ (ηλιακό τριπλής 160 lt) που βρίσκεται στο κουβούκλιο της ταράτσας στον 7ο! Στη συντήρηση που κάναμε μετρήθηκε η απόδοση του καυστήρα στο 92% όχι και κάτι τραγικό απ'όσο μπορω να καταλάβω. Οποια βοήθεια είναι καλοδεχούμενη γιατί κοντεύουμε να κόψουμε τη θέρμανση με τα λεφτά που πληρώνουμε (έχω διαμέρισμα 100τ.μ. έκαψα 1,7 ώρες ανά ημέρα δηλαδή 60 ώρες και πλήρωσα 260 ευρώ κοινόχρηστα!!!) Ευχαριστώ, Δημήτρης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.