Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dr. Watson

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Dr. Watson's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που έγραψα εδώ την ερώτησή μου. Στο διάστημα που μεσολάβησε τα έβαλα όλα κάτω και i) κοίταξα πολύ προσεκτικά ένα-ένα τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών για όλες τις σχολές του ΕΜΠ, ii) διάβασα όλες τις αναρτήσεις από το «για τη μαθητιώσα νεολαία» στο michanikos, καθώς και iii) όσα περισσότερα fora μπόρεσα να βρω με συζητήσεις φοιτητών του ΕΜΠ. Έκανα μια ειλικρινή και προσγειωμένη αποτίμηση των προτεραιοτήτων μου - όπως σωστά πρότεινε ο χρήστης Tommy_civil - και τελικά κατέληξα σε μία σχολή που στο ξεκίνημα δεν την είχα λάβει καν υπόψη: τη σχολή ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. Το πρόγραμμα σπουδών τους μου μοιάζει φτιαγμένο ειδικά για μένα. Από όσα μπορώ να συμπεράνω και το ίδιο το επάγγελμα με «τραβάει» εξίσου. Με ενθουσιάζει η ιδέα του να ασχολούμαι με μεγάλες μηχανές, από την άλλη όμως χρειάζομαι και μια αξιοπρεπή αμοιβή για την (πιστεύω επαγγελματική) δουλειά που (ελπίζω ότι θα) κάνω. Τέλος, το να φεύγω/ζω μόνιμα έξω δε με ενοχλεί καθόλου, μια κι έχω ήδη 9 μετακομίσεις στο ενεργητικό μου... Το θέμα μου τώρα είναι ότι δε γνωρίζω προσωπικά κάποιο ναυπηγό, ώστε να μου πει δυο κουβέντες για τη δουλειά όπως είναι στις σημερινές συνθήκες και πάντως στην πράξη, όχι στα χαρτιά. Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση που διαβάσει το μήνυμά μου κάποιος ναυπηγός ή άλλος μηχανικός που γνωρίζει το θέμα αυτό, θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων αν μπορούσε να μου πει ό,τι θεωρεί εκείνος πιο σημαντικό για τα υπέρ και κατά μιας τέτοιας επιλογής από μέρους μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω ξανά όλους για το χρόνο που μου διαθέσατε και θα ήθελα επίσης να ξέρετε ότι διάβασα με τη μέγιστη προσοχή και έλαβα σοβαρά υπόψη την κάθε σας απάντηση.
  2. Καθώς δεν περίμενα τόσο άμεση ανταπόκριση, θα ήθελα πρώτ'απ'όλα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε για να μου απαντήσετε. Θέλω να κάνω δύο διευκρινήσεις, προκειμένου να διευκολύνω τυχόν επόμενες απαντήσεις: 1) Ξέρω ήδη άριστα Αγγλικά (Cambridge Proficiency με Α) και επειδή συνεχίζω να τα εξασκώ, μπορώ να δώσω εύκολα π.χ. TOEFL ανά πάσα στιγμή. Τα Γερμανικά μου είναι μέτρια (ZD με sehr gut) και τα έχω διακόψει με σκοπό όμως να τα ξαναπιάσω και να τα τελειοποιήσω ως φοιτητής. 2) Προέρχομαι από μικροαστική οικογένεια που με κανένα απολύτως τρόπο δε θα μπορούσε να στηρίξει οικονομικά σπουδές/διαβίωση στο εξωτερικό και παρά το ότι έχω διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο, δεν έχω μέχρι στιγμής καταφέρει να μπω σε εθνική ομάδα Μαθηματικών ή Φυσικής, έτσι ώστε λόγω κάποιου διεθνούς μεταλλίου να σκέφτομαι ως πιθανή μια υποτροφία σε ξένο πανεπιστήμιο. Και τέλος, μια ερώτηση: βλέπω ότι στη σχολή ΗΜΜΥ υπάρχει ροή Μαθηματικών - από εκεί πού καταλήγεις? Θεωρείσαι δηλαδή επαγγελματικά μαθηματικός, μηχανικός ή τι? Και πάλι, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας.
  3. Χαίρετε. Είμαι μαθητής Λυκείου με κλίση στις θετικές επιστήμες και ιδιαιτέρως στα μαθηματικά. Μη έχοντας ούτε μαθηματικούς, ούτε και μηχανικούς στο οικογενειακό/φιλικό μου περιβάλλον, προσπαθώ να μαζέψω πληροφορίες "εκ των έσω" (πέρα δηλαδή από τα επίσημα προγράμματα σπουδών) για τις πολυτεχνικές σχολές των ΗΜΜΥ, ΠΜ και ΣΕΜΦΕ. Αρχικά σκεφτόμουν προφανώς να δηλώσω Μαθηματικό στο ΕΚΠΑ, αλλά 1) δε θέλω να γίνω καθηγητής και 2) επειδή έχω πολύ ψηλούς βαθμούς στο σχολείο, ακούω συνεχώς ότι πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσω Πολυτεχνείο (και μάλιστα ΗΜΜΥ). Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα ή/και το χρόνο, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα οποιαδήποτε βοήθεια, προκειμένου να αρχίσω να αποκρυσταλλώνω μια άποψη για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.