Μετάβαση στο περιεχόμενο

kkostas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Χαίρετε ξανά φίλοι! Είχα ζητήσει τα φορολογικά από την πολεοδομία και σήμερα τα παρέλαβα τα οποία είναι όλα μαζί 2.370 ευρω μαζί με την επίβλεψη που ανέρχεται στα 1,780 ευρω, ο υπάλληλος από την πολεοδομία μου είπε να πάω στο ΤΕΕ να τα καταβάλω. Το αστείο! Πήρα τηλέφωνο τον μηχανικό μου και του είπα ακριβώς τι έκανα και μου τα μάσαγε λέγοντας μου ότι δεν ήξερε τι είναι το χαρτί που μου έδωσε η πολεοδομία να πάω από το γραφείο του η να του το στείλω με ΦΑΞ να ρωτήσει και αυτός το ΤΕΕ να δει αν είναι όντως έτσι και μετά να μου έβγαζε το κόστος για την άδεια ηλεκτροδότησης και αλλά πολλά. Θα πάω και αύριο στο ΤΕΕ να το επιβεβαιώσω ότι αν πληρωθεί αυτό είμαι έπειτα έτοιμος με την θεωρημένη άδεια και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά να πάω ΔΕΗ για αίτηση. Χίλια ευχαριστώ για της σωστές πληροφορίες.
  2. Παραπάνω οπός βλέπεις επίσης ειπώθηκε μια πολύ άσχημη συμπεριφορά από τον μηχανικό και μια ελλιπής πληροφόρηση. Το μόνο που ήθελα να μάθω ήταν αυτά τα λεφτά που μου ζήτησε τι ακριβώς είναι. Οπός βλέπεις σας ξανά είπα ότι την λέξη αμοιβή επίβλεψης δεν την έχω ακούσει από τον μηχανικό μου από την αρχή πριν 2 χρόνια έως και σήμερα. Σας ευχαριστώ για της πληροφορίες.
  3. Ξανά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρων που δείχνετε. Θα σας δώσω ακόμα κάποιες πληροφορίες που ίσος βοηθήσουν να γίνω πιο κατανοητός. Η κατασκευή είναι προσθήκη καθ ύψους με στέγη (σιδεροκατασκευή με Alfa block) το εκο στην άδεια μου είναι 14,950 ευρω βάση του εντύπου Α υπολογισμός του εκο. Ο μηχανικός μου έχει εισπράξει για την έκδοση της άδειας 4.500 ευρω και χθες που μίλησα μαζί του για να μου εξηγήσει τι είναι τα 5.700 ευρω μου είπε ότι οι αντικειμενικές άξιες τον αδειών για το ΤΕΕ έχουν αυξηθεί και εγώ πρέπει να πληρώσω την διαφορά από τότε που εκδόθηκε η άδεια μου μέχρι σήμερα. Μάλιστα μου έδειξε ένα FAX μιας άλλης άδειας από το ΤΕΕ για αυτόν τον υπολογισμό και στο κομμάτι Αμοιβή επίβλεψης μου είπε ότι αυτό το ποσό το πληρώνει αυτός στο ΤΕΕ. Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα δεν μου έχει αναφέρει ποτέ από την έκδοση της άδειας μέχρι τώρα για την αμοιβή επίβλεψης του. Θα σας πω επίσης ότι δεν μπορώ να τον εμπιστεύομαι λόγω ότι έκανε 2 χρόνια να μου φτιάξει την άδεια και μάλιστα με κορόιδευε σε κάποια χρονική φάση που τον πίεζα πάρα πολύ λέγοντας μου ότι θα έχω την άδεια σε ένα μήνα και ότι είναι στο κομμάτι τον φοροτεχνικών, αφού πέρασε αυτός ο μήνας πήγα στην πολεοδομία και μου επέστρεψαν τον φάκελο στα χέρια λέγοντας μου ότι τον είχε παρατήσει εκεί πάνω από 6 μήνες!!! Η διαδικασία είχε αρχίσει το 2006 και το 2007 ξανά κατέβαλα έξοδα ώστε να μου ξανά ανοίξει ο φάκελος. Επίσης επιμένει ότι ο μόνος τρόπος να πάρω ρεύμα είναι μόνο αυτή η διαδικασία που στέλνει fax στο ΤΕΕ και του βγαίνει αυτό το πόσο σαν διαφορά που έγραψα πριν που πρέπει να το καταβάλω μετά από μια μέρα από την απάντηση του ΤΕΕ. Θα πάω την Παρασκευή να πάρω το ΦΕΜ και το έντυπο του προϋπολογισμού μιας και τίποτα από αυτά τα δυο δεν υπάρχει μέσα στον φάκελο εκτός από το έντυπο Α με το ΕΚΟ και θα σας ξανά πω. Δεν ήθελα να σας γράψω όλη την ιστορία εξαρχής λόγο ότι την θεωρώ πολύ κουραστική. Ευχαριστώ, πολύ!
  4. Η άδεια βγήκε Μάρτιο του 2008. Δεν έχει γίνει καμία παρανομία. Αυτό δε το γνωρίζω μιας και ο μηχανικός μου δεν μου ανέφερε κάτι για έξοδα επίβλεψης, κρίνοντας από το ποσό προφανώς ήταν μόνο η μελέτη. Μου είπε ότι για να φτάσω στο σημείο να πάρω ρεύμα πρέπει να γίνει αυτή η περίπου πληρωμή στο ΤΕΕ και θα περιλαμβάνει δημόσιους φόρους και ΕΚΟ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
  5. Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση λόγω ότι έχω απελπιστεί που δεν μπορώ να πάρω μια σωστή πληροφορία από κανέναν. Έχω χτίσει ένα σπίτι 72τμ και πρόσφατα πήγα στη ΔΕΗ για να δω πως θα μπορέσω να πάρω ηλεκτρικό η ΔΕΗ με έστειλε στην πολεοδομία η οποία μου έδωσε μια αίτηση με θέμα (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ με τα δίκτυα σύμφωνα με την 28116/91 απόφαση κ. Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ) η οποία ζητάει τα εξής συνημμένα: 1) Τεχνική έκθεση του Γεν. Επιβλ Μηχανικού 2) Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 του επιβλέποντος μηχανικού α)__ β) μηχανολόγος 3) Υπεύθυνη δήλωση Ν 15599/86 του ιδιοκτήτη 4) Πρωτότυπο στέλεχος άδειας θεωρημένο από το φορολογικό τμήμα για κατάθεση αμοιβής επίβλεψης του μηχανικού 5) Δήλωση υδραυλικού θεωρημένη από το σωματείο υδραυλικών (Άδειες μετά 20.8.95) 6) Βεβαίωση από Ε.Π.Α. για οικοδομικές άδειες Η πολεοδομία μου είπε ότι πρέπει να τα κανονίσω με τον μηχανικό μου ο οποίος για της παραπάνω ενέργειες μου ζήτησε 5,700 ευρω επικαλούμενος εξόδων του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος λέγοντας μου ότι αν καθυστερήσουμε να ξανά ανοίξουμε τον φάκελο στη πολεοδομία το πόσο ενδέχεται να αυξάνετε με τον καιρό. Ισχύει κάτι τέτιο; ευχαριστώ. να σημειώσω επίσης ότι ο μηχανικός είχε πληρωθεί κανονικά για την έκδοση της άδειας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.