Μετάβαση στο περιεχόμενο

andrik0s

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

andrik0s's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να συμπληρώσω επίσης πως το δικό μας διαμέρισμα έχει εμβαδόν 103 m2 και το διπλανό 98m2.
  2. Καλημέρα και ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις - συμβουλές. Στην συνημμένη φωτογραφία φαίνονται οι διαφορές σχεδίου πραγματικότητας. Έχουμε πάρει το κομμάτι της ντουζιέρας απο το διπλανό διαμέρισμα (ζωγραφισμένο με μπλέ) και στο λουτρό που είναι μέσα στην κρεβατοκάμαρα έχουμε κρατήσει το Μπλέ κομμάτι οπου έχει γίνει ντουλάπα, και το υπόλοιπο κομμάτι του λουτρού (με κίτρινο ) πάει στο διπλανό διαμέρισμα. Η διαφορά στα τετραγωνικά είναι της τάξης του 1 τετραγωνικού μείωση στο δικό μας διαμέρισμα και αύξηση αντίστοιχα στο διπλανό. Τί κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση? https://s9.postimg.org/40dfxhsdr/sxedio.png
  3. Να προσθέσω επίσης πως η διαμερισμάτωση δεν επιφέρει αλλαγή στα τετραγωνικά της ιδιοκτησίας καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι κάτω του 2% του συνολικου εμβαδόν και στα δύο διαμερίσματα.
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Είμαι Ηλεκτρολόγος μηχανικός οπότε δεν έχω απόψη του τι πρέπει να γίνει. Η Συμβολαιογράφος που πήγα για να πάρω τα σχέδια της σύστασης ( μη γνωρίζοντας οτι είναι τα ίδια με της πολεοδομίας) μου είπε πως πέρα από την τακτοποίήση θα χρειαστεί και τροποποιηση με την σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών. Η δική μου συμβολαιογράφος μου είπε πως ενδεχομένως μπορεί να γίνει μόνο με το διπλανό διαμέρισμα καθώς δεν επηρεάζει κοινόχρηστους χώρους αλλά θα πρέπει να το επιβεβαιώσει.
  5. Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ. Η σύζυγος κληρονόμησε ένα ακίνητο για το οποίο βρήκαμε αγοραστή. Στα πλάισια της πώλησης χρειάζεται και η βεβαίωση μηχανικού σύμφωνα με το Ν. 4178/2013. Τα σχέδια της πολεοδομίας καθώς και αυτά της σύστασης είναι τα ίδια αλλά η πραγματικότητα διαφορετική. Η διαφορά είναι πως έχει παρει το διπλανό διαμέρισμα ένα κομμάτι από εμάς και εμέις ένα κομμάτι από αυτό, τα οποία δεν επηρεάζουν κοινόχρηστους χώρους. Μιλάμε για ανταλλαγή περίπου 1-2 τετραγωνικα για το κάθε διαμέρισμα. Έτος κατασκευής της πολυκατοικίας είναι το 1975. Πέρα από την τακτοποίηση που αν δεν κάνω λάθος είναι απαραίτητη να γίνει, θα χρειαστεί και τροποποιητική σύσταση από ολους τους ιδιοκτήτες? Χρειάζεται κάτι άλλο το οποίο μου διαφέυγει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.