Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nidro

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-6 Κακή

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Argolis
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Πες τα βρε συνονοματε.... Παει εσκασε η φουσκα!!! Τσιμπησαν αρκετοι,τα βγαλαν τα λεφτα τους οι Γερμανοι.
  2. Τον μηχανικο ''τον παντρευτηκαμε'' λογω του πεθερου μου...Ηταν συμμαθητες καποτε βλεπεις... Βεβαια πριν απο αυτον ειχαμε παει και σε αλλον ενα μηχανικο (συζηγο μιας γνωστης μας) αλλα απ'οτι φανηκε δεν ειχε και τοσο ορεξη να ασχοληθει..Εκανε να βγαλει ενα απλο σχεδιο 2 μηνες! Δεν ξερω...ισως να ειμαστε πολυ ατυχοι σε αυτο το θεμα..
  3. Θα ''μπαιναμε'' σπιτι συμφωνα με τον μηχανικο μας στα τελη Ιουλιου,αρχες Αυγουστου.. Παει Νοεμβρης και ακομα... Να βαλω ομως τα πραγματα σε μια σειρα. Προφανως μπλεξαμε με πολυ κουτοπονηρο απ'οτι φαινεται (ακομα).... (πηρα τοτε ''μπαλα'' με τα σχολια μου, γενικα τον κλαδο των μηχανικων..)! Η καθυστερηση οφειλεται στο οτι ''πότε ο Γιαννης δεν μπορει (ο καθε μαστορας), πότε ο κωλος του πονει! Οι κακοτεχνιες δεν εχουν τελειωμο..Ζηταμε συγκεκριμενο παραθυρο στο μπανιο..μας βαζει ενα φθηνιαρικο,του το λεμε και το αλλαζει μετα απο σχεδον ενα μηνα! το καλο ειναι πως δεν εχει πετυχει τα φαλτσα,δεν κουμπωνει το ενα φυλλο κτλ..Επιβλεψη απο μεριας μηχανικου ανυπαρκτη! Ερχονται να μας βαλουν τις εσωτερικες πορτες και δεν εχουν παρει σωστα μετρα με αποτελεσμα η μια να ειναι φαρδυτερη στην κασα..Την εβαλε ομως δεν ετρεχε κατι γι'αυτον! Εγκεφαλικα οταν την ειδαμε εμεις.. Θελαμε πορτα ασφαλειας και μας χρεωνε μια τελειως απλη 1000 ευρω (με κλειδαρια του 40ευρω).Λεω στον μηχανικο πως με τα ιδια χρηματα παιρνω πορτα απο γνωστο ελληνικο οικο με κλειδαρια αξιας 250 ευρω.Ετσι και εγινε..Μας ζητανε τωρα για τοποθετηση 200 ευρω!! (τον χαλασε προφανως που δεν ηταν απο τις δικες του).Παιρνει μετα απο πολυ κουβεντα τα 150 και του λεμε θελουμε καλη δουλεια.Την τοποθετει και ραγιζει ολα τα πηχακια στην εξωτερικη πλευρα (το επανω και τα δυο πλαινα,ΟΛΑ)..Δεν πτοειται...τα στοκαρει ωραια-ωραια και ετοιμη η πορτα!! Εγκεφαλικα εμεις!! Το απογευμα εχει κραξιμο γιατι η υπομονη εχει αρχισει και εξαντλειται. Θα προσθεσω το βραδυ και φωτογραφιες να γελασετε (γιατι μονο για γελια ειναι οι δουλειες των συνεργειων του).
  4. Με ''επιασες'' φιλε aithilenio.. Δεν χρειαζεται να μπουμε σε λεπτομερειες...Τα συμπερασματα μου εγω τα εχω βγαλει. Οι αποριες μου λυθηκαν..
  5. Το θεμα ειναι πως ηθελε να με χρεωσει για μια δουλεια η οποια στοιχιζε το πολυ χιλιαρικο....2600 ευρω! Γεμισματα,ρυσεις και καδοι ειναι εξτρα! Αμοιβεται με ποσοστο επι του εργου.
  6. Ειπαμε κερδος...αλλα οχι υπερκερδος στην πλατη μας!
  7. Δεν ειμαι κατα πρωτον μηχανικος... Δευτερον ο μηχανικος μου ειπε τις παραπανω τιμες και μου φανηκαν υπερβολικες για την εποχη (τα εργατικα εχουν πεσει)! Ρωτησα ενα γνωστο υδραυλικο και μου ειπε 800 ευρω εργασια ΚΑΙ υλικα σε πλαστικο (2600 ο μηχανικος!!) κομπλε! Για το αντιστοιχο με χαλκο 1600 (1600 και ο μηχανικος). Πλεον μιλαμε για κοροιδια!!! Επεμενε ο μηχανικος να βαλουμε πλαστικους σωληνες κιολας!!! γιατι;;;;;; Για να βαλει στην τσεπη του επιπλεον 1500-1600 ευρω χωρις να κουνηθει απο το γραφειο του;;;;; Τα λεφτα δεν τα βρισκουμε στο δρομο παιδια....Πηγαμε να γλιτωσουμε λιγη ταλαιπωρια με το σπιτι και θα το πληρωσουμε στα τριπλα χρηματα! Μετανιωνω που εβαλα μηχανικο!
  8. 1- 1600 ευρω ειναι πολλα για ενα μπανιο 5 τετρ. μετρων; Αφορα ξηλωμα σωληνωσεων,τοποθετηση καινουριων χαλκου (υδρευση) και πλαστικο (για την αποχετευση) και τοποθετηση ειδων υγιεινης... 2- 2600 με ολα τα παραπανω και σωληνες πλαστικους (με σπιραλ και πινακα) για την υδρευση;;;
  9. Καινουρια δεδομενα... Μολις ερχομαι απο το διαμερισμα και μιας και δεν το ειχα ξαναδει απο κοντα παρα μονο στα σχεδια,διαπιστωσα πως το παραθυρο προς το φωταγωγο που λεγαμε εχει διαστασεις 160 πλατος και πιανει απο το υψος του νεροχυτη και ανεβαινει ως και την οροφη! Και επιπλεον η εφαπτομενη διπλανη πολυκατοικια εχει ακαλυπτο σε εκεινο το σημειο με αποτελεσμα να μπαινει μεχρι και ο ηλιος απο το μεσημερι μεχρι και αργα το απογευμα! Αυτο αλλαζει πολλα πιστευω πανω στο θεμα φυσικου φωτισμου..
  10. Ακριβως...και το μονο φως που εχουμε ειναι απο το μπαλκονι και ενα τυφλο φωταγωγο επανω αριστερα.
  11. Το πετυχαμε.....Αυτο ειναι το προχειρο σχεδιο! Στο επανω μερος το πλατος 1,70 αφορα μονο το μπανιο... Και οι τοιχοι που θα διωξουμε θα ειναι μεταξυ κουζινας,καθιστικου και σαλονιου... Θα παρουμε αδεια για εργασιες μικρης κλιμακας απ'οτι μας ειπαν...
  12. Το κανω και αφου το φορτωσει 100%....μου βγαζει Error No file was selected for upload
  13. Ναι εχω ενα θεμα...δεν μπορω να ανεβασω το σχεδιο.... Για θερμανση (εχει ηδη κεντρικη θερμανση,καθολου δηλαδη...) εχουμε σκεφτει 2 κλιματιστικα inverter που θα συμπληρωνουν την θερμανση (Ενεργειακο τζακι και ενεργειακη σομπα που σκεφτομασταν..δε βολευει λογω διαρυθμισης...)
  14. Καλησπερα σας! Πρωτο μου post και η παραπανω απορια-ερωτηση, μας εχει αγχωσει εδω και αρκετο καιρο.Ας τα παρουμε απ'την αρχη ομως.... Εχουμε στην διαθεση μας ενα μικρο διαμερισμα 58 τετραγωνικων στον δευτερο οροφο πολυκατοικιας κατασκευης 1980,ο οποιος αποτελειται απο ενα μικρο χωλακι,κουζινα,μπανιο,μια κρεβατοκαραμα και ενα σαλονι.. Μιας και θα κανουμε μια ανακαινιση πριν ''μπουμε'', λεμε να γκρεμισουμε 2 τοιχους και να κανουμε ενιαιο χωρο την κουζινα,το χωλακι και το σαλονι.Θα αποκτησουμε εναν αρκετα μεγαλο χωρο ωστε να μπορεσουμε να διαμορφωσουμε καλυτερα το ολο διαμερισμα. Επειδη ομως θα χρειαστει και ενας (μικρος εστω) χωρος για ενα παιδι,σκεπτομαστε να χωρισουμε το σαλονι στη μεση με γυψοσανιδα για να ''χωρεσουμε'' ενα μικρο δωματιακι.(Υπ'οψιν πως το μοναδικο φως για το σπιτι ερχεται απο την μια κρεβατοκαμαρα και το σαλονι) Υπαρχει και ενας φωταγωγος βεβαια αλλα ειναι τυφλος ''βλεπωντας'' σε εφαπτομενη πολυκατοικια... Αυτοματα θα υπαρξει θεμα φυσικου φωτισμου και λεμε εαν ειναι εφικτο πανω απο την πορτα του καινουριου δωματιου να μπουν υαλοτουβλα και παραλληλα αν θα ειναι επαρκες για τη σαλονοτραπεζαρια.. Εδω ειναι που θελω την γνωμη σας...Παραθετω και ενα σχεδιο,προχειρα φτιαγμενο απο εμενα (η κλιμακα δεν ειναι ακριβης)..Φαινονται καθαρα οι 2 τοιχοι που θα πεσουν και φανταστειτε το σαλονι χωρισμενο περιπου στη μεση,καθετα... Ευχαριστω και περιμενω τις γνωμες σας...!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.