Μετάβαση στο περιεχόμενο

30-cent

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by 30-cent

  1. Χαιρετώ σας. Προσπαθώ να ανοίξω τα αρχεία από το link που έδωσες αλλά με πετάει στην αρχική σελίδα του site. Είναι για ορισμένους χρήστες μήπως?
  2. Αυτά σχετίζονται καθαρά με αυτό που παρατήρησα παραπάνω. Δηλαδή τι αρμοδιότητες-δικαιώματα σου παρέχει και τι όχι η "άδεια ασκήσεως επαγγέλματος" που χορηγείται από το ΤΕΕ?Ένα επίσημο έγγραφο θα με ικανοποιούσε.
  3. ikaros13 τι παει να πει φυσική εξέλιξη?τι παραπάνω μου προσφέρει το τεε για να μου δώσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος?αφού και γραφέιο να ανοίξω πάλι μόνος μου θα ξεσκιστώ να ψάχνω για νομθεσίες κλπ. Θέλω να πω το εξής. Ο κάθε εργαζόμενος(είτε ελεύθερος επαγγελματίας είτε μισθωτός) πρέπει να έχει την επιλογή να εγγράφεται-διαγράφεται σε όποιον οργανισμό γουστάρει και να ασφαλίζεται όπου αυτός γουστάρει. Άμα έχεις επιλέξει το ΤΕΕ θα πας με τα νερά του(υψηλές εισφορές ΤΣΜΕΔΕ) και τέλος. Αλλά αυτό είναι το θέμα δεν έχεις το δικαίωμα επιλογής.Η νοοτροπία του Έλληνα όμως είναι να ασφαλιστεί σε ένα από τα δημόσια ταμεία όπως μου είπε ο και ο sulik και δε σκέφτεται ότι υπάρχουν και ιδιωτικές ασφάλειες υγείες. Και αν κάποιος αναρωτηθεί "σύνταξη θα πάρω?" Να καταθέτεις κάθε μήνα ένα ποσό σε τράπεζα/ες ούτως ώστε να μαζέψεις ένα α ποσό για να περάσεις τα τελευταία σου χρόνια μέχρι να σε πάρει ο ύψιστος.Και sovatzou σοθ προτείνω το εξής: Άμα θες να ανοίξεις γραφείο αυτή τη στιγμή που μιλάμε είσαι καταδικασμένος να γραφτείς στο τεε και να πηγαίνεις με τα νερά του. Αν όμως θες να κάνεις κάτι άλλο μπορείς να ασφαλιστείς όπου γουστάρεις αν ισχύει αυτό που λένε τα παιδιά.
  4. Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και θα ήθελα να με συγχωρέσετε για τυχόν λάθη. Έχω διαβάσει με ενδιαφέρον αυτά που έχετε πει και μου έχουν φανεί πολύ χρήσιμα. Σα νέος μηχανικός είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας. Για να μη σας ταλαιπωρώ μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι από εδώ πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό όπως κι εγώ στην αρχή που έψαχνα αυτο το θέμα. Θέλω να διατυπώσω τα δεδομένα που έχουμε και μετά να τα σχολιάσω. Το ΤΕΕ στις αιτήσεις διαγραφής που έχει απορρίψει υποστηρίζει ότι: 1) "η ασφάλιση στο Ε.Τ.Α.Α.-ΤΣΜΕΔΕ είναι υποχρεωτική για τα μέλη του Τ.Ε.Ε.". Παραθέτω τη νομοθεσία. Άρθρο 6 παρ.1 fek 1.pdf 2)ενώ οι διπλωματούχοι Μηχανικοί είναι υποχρεωτικά μέλη του Τ.Ε.Ε. μετά τη λήψη της άδειας άσκησης του επαγγέλματος. Αυτό βρίσκεται στο καταστατικό ίδυσης του ΤΕΕ. Άρθρο 2 παρ.1 IDRYSH_TEE_PD_27_11_14_12_1926.pdf Από αυτά που έχω διαβάσει στο forum είναι πλεόν εφικτή με κατάλληλους χειρισμούς η διαγραφή από το ΤΕΕ. Δε θα μείνω στο γιατί να πληρώνω εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά θα επικεντρωθώ στο ΤΕΕ. Καλά κάνει το ΤΕΕ και συνεργάζεται με όποιο ασφαλιστικό ταμείο γουστάρει. Πιστεύω ότι όλους εδώ πέρα θα έπρεπε να μας προβληματίζει ο όρος "άδεια ασκήσεως επαγγέλματος". Ξόδεψα 6.5 χρόνια από τη ζωή μου να τελειώσω μια σχολή κ μου λένε ότι για να έχω "άδεια ασκήσεως επαγγέλματος" πρέπει υποχρεωτικά να είμαι μέλος του ΤΕΕ και υποχρεωτικά να πληρώνω ΤΣΜΕΔΕ? Σε ποια πολιτισμένη χώρα γίνεται αυτό? Τέλος έχω μια απορία την οποία θα παρακαλούσα να μου την απαντήσει όποιος πραγματικά ξέρει: Εφόσον δε θέλω να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας μπορώ να δουλέψω σε μια εταιρεία με το ΠΤΥΧΙΟ μου αν τελικά διαγραφώ από το ΤΕΕ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.